בנקים חדשות

בנק ישראל: צפויות חריגות מיעדי התקציב ל-2020-2022

פרופ' מישל סטרבצ'ינסקי, מנהל חטיבת המחקר בבנק ישראל קרא לממשלה; "להימנע מצעדים מרחיבי-גירעון עד לכינון ממשלה חדשה. בנוסף וכפי שתואר ב'סקירה הפיסקלית' שפרסם בנק ישראל בחודש אוגוסט ובתחזית התלת-שנתית (הנומרטור) שהוצגה בישיבת הממשלה, צפויות חריגות ניכרות מיעדי התקציב לשנים 2020 עד 2022".
0
0
פרופ' מישל סטרבצ'ינסקי, מנהל חטיבת המחקר בבנק ישראל, ברקע: קיצוץ בתקציב כלכלת ישראל | עיבוד צילום: שולי סונגו
פרופ’ מישל סטרבצ’ינסקי

מנהל חטיבת המחקר בבנק ישראל, פרופ’ מישל סטרבצ’ינסקי, קרא היום (ראשון, ז’ בשבט התשע”ט) בישיבת הממשלה בנושא עדכון תכנית התקציב לשנים 2020-2022, כי הבנק, ממליץ שהממשלה החדשה שתקום לאחר הבחירות תחליט מיד עם כינונה על אימוץ הצעדים הנדרשים, כדי להתכנס לתוואי הגירעון הרב שנתי שעליו החליטה הממשלה בעבר, מהלך שיבטיח ירידה מתונה ומתמשכת של יחס החוב לתוצר.  

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

לדברי מנהל חטיבת המחקר בבנק ישראל, פרופ’ סטרבצ’ינסקי; כפי  שנדרש על פי החוק, הממשלה דנה היום (ז’ בשבט התשע”ט) בעדכון תחזית הגירעון לשנים; 2019-2022.

על פי תחזית משרד האוצר, הגירעון הצפוי ב-2019, עלה ל-3.6 אחוזי תוצר עקב ירידה בתחזית ההכנסות  (בהיקף של 6.5 מיליארדי ₪) ועלייה ברמת ההוצאות הצפויה (3.3 מיליארדי ₪) יחסית למצרפים הכלולים ב-תקציב המדינה.

תחזית זו, אינה שונה מהותית מההערכה הנוכחית של ‘בנק ישראל’ המתבססת על התחזית המקרו-כלכלית שפרסמה לאחרונה, חטיבת המחקר של הבנק.

הממשלה החליטה לבלום את השימוש ב”רזרבת ההתאמות לצורך שמירה על היציבות הפיסקלית” דבר שמקטין את הגירעון הצפוי ל-3.5 אחוזי תוצר.

עם זאת, גם רמה זו, מהווה חריגה מיעד הגירעון לתקציב 2019, העומד על 2.9 אחוזי תוצר, רמת גירעון בה ‘יחס החוב לתוצר’ צפוי לגדול, ולכל הפחות לא לקטון”.

 מהלך שיבטיח ירידה מתונה ומתמשכת של יחס החוב לתוצר

פרופ’ סטרבצ’ינסקי;  מוסיף ומציין, כי; “לאור רמת הגירעון הצפויה חשוב, כי הממשלה המכהנת, תמנע מקבלת החלטות שיעלו את הגירעון השנה עוד יותר.

בנוסף, וכפי שתואר ב’סקירה הפיסקלית‘ שפרסם בנק ישראל בחודש אוגוסט ובתחזית התלת-שנתיתנומרטור) שהוצגה בישיבת הממשלה, צפויות חריגות ניכרות מיעדי התקציב לשנים 2020 עד 2022.

תמונת מצב זו, מחזקת את הצורך להימנע מצעדים מרחיבי-גירעון עד לכינונה של הממשלה החדשה גם בהתייחס לשנים שאחרי 2019.

בנק ישראל, ממליץ, כי הממשלה החדשה אשר תקום לאחר הבחירות – תחליט מיד עם כינונה על אימוץ הצעדים הנדרשים, כדי להתכנס לתוואי הגירעון הרב שנתי שעליו החליטה הממשלה בעבר…

בכך מדובר במהלך שיבטיח ירידה מתונה ומתמשכת של יחס החוב לתוצר. סיכם מנהל חטיבת המחקר בבנק ישראל, פרופ’ מישל סטרבצ’ינסקי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

מרכינים ראש לזכר 25,420 חללי מערכות ישראל

לאתר יום הזיכרון לחץ כאן

טקס יום הזיכרון בהיכל יד לבנים 2025

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל

נר לזכר לחללי מערכות ישראל

יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם| עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם

הטקס בכותל המערבי יום הזיכרון 2025

תפילה ליום העצמאות 76

“שירים לזכרם בכנסת” – אירוע הזיכרון הלאומי 2025

דילוג לתוכן