תינוק בן חודש נפטר הבוקר (יום שני, א’ בשבט התשע”ט) בבית החולים אסף הרופא, לשם פונה במצב קריטי לאחר שנמצא מחוסר הכרה בביתו ברחוב הלל אברהם בעיר רמלה. מחקירה ראשונית, מתברר, כי התינוק, ישן בין שתי מיטות יחיד שחוברו בחדר השינה של הוריו ובמהלך הלילה, ככל הנראה הוא שקע ונמחץ. המשטרה, פתחה בחקירת הטרגדיה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
צוות של של מגן דוד אדום, פינו התינוק, תוך כדי ביצוע בו פעולות החייאה. פרמדיקית של מדא, סיפרה; “כשהגענו לדירה ראינו את התינוק מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. מיד התחלנו להעניק לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה.

התינוק, פונה במצב קריטי, תוך כדי המשך טיפול רפואי אל מרכז רפואי אסף הרופא, צריפין ב-באר יעקב“.
מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים,מתברר, כי “מוות בעריסה” היא סיבת המוות העיקרית בתינוקות עד גיל שנה. ‘מוות בעריסה’ הוא המושג השכיח בו משתמשים לתיאור מוות פתאומי ובלתי צפוי של תינוק שמלכתחילה אינו מוסבר.
רוב מקרי המוות בעריסה הם בתינוקות לפני גיל שישה חודשים; כאשר שיא השכיחות היא בגילים 2–4 חודשים.
מנכלית ארגון בטרם לבטיחות ילדים הגב’ אורלי סילבינגר; “בתקופת החורף, אנו רואים עליה במקרי מוות פתאומי בשינה של תינוקות.
אנו מודעים לטרנד הלינה המשותפת, אך חשוב להבין, כי הדרך הבטוחה ביותר לתינוק לישון היא במיטה נפרדת בחדר ההורים.
מיטת ההורים אינה מותאמת לתינוקות והם עלולים להיחנק מכריות, משמיכה, ממזרונים רכים ואפילו מגוף ההורים. ניתן לצמצם את הסכנה באמצעות הקפדה על כללי הבטיחות“.
█ להלן הנחיות ארגון ‘בטרם’ לבטיחות ילדים לשינה בטוחה;
- יש להקפיד על שינה במיטה נפרדת העומדת בתקן ועל מזרון קשיח.
- הרחיקו חפצים רכים כגון; כריות, בובות, ושמיכות פוך. יש להרחיק חוטים ושרוכים כמו חוטי חשמל או שרוכי וילונות.
- הקפידו על מצעים הדוקים ולא רפויים. את השמיכה המכסה את התינוק יש להדק מתחת לכתפיו ולהשכיבו בשליש התחתון של המיטה. לא מומלץ להשתמש במגן מיטה.
- מומלץ לתינוקות לישון באותו חדר עם הוריהם לפחות עד גיל 6 חודשים ועדיף עד גיל שנה.
- יש להשכיב את התינוק על הגב גם כאשר משכיבים אותו לשנת לילה וגם לשנת יום.
- יש להקפיד לא לחמם את התינוק יתר על המידה באמצעות שכבות לבוש רבות מדי בימים חמים או חימום יתר של החדר. מומלץ לחמם את החדר ל-22 מעלות.
- מומלץ להשתמש במוצץ בעת ההשכבה, אך לא לחבר בשרשרת או בגורם אחר שיכול להוות סכנת חנק.
◄ אל אתר העמותה לחקר ומניעת מוות פתאומי בתינוקות.
◄ אל המלצות משרד הבריאות לסביבת שינה בטוחה לתינוק.
◄ אל אתר ארגון ‘בטרם’.