התקינה בתחום שמן הזית, צוברת חשיבות רבה בשנים האחרונות, ב-ארה”ב, כמו בכל העולם, בגלל הצורך להגביר את האמינות הצרכנית של מוצר חשוב ורגיש כשמן הזית, שתעשיית הזיופים בו משגשגת ◄ ד”ר זהר כרם, עמד גם בראש ועדת המומחים לתקן הישראלי לשמן זית, שגובש ואושר רק לאחרונה ◄ התקן הישראלי, אמור להיחתם בימים אלו, ע”י שר הכלכלה.
שמן זית: ד”ר זהר כרם, מומחה ישראלי ישתתף בקביעת תקן שמן הזית בארה”ב
ד”ר זהר כרם מן המומחים המובילים בארץ ובעולם לנושא; שמן זית, נבחר לשמש חבר בוועדת המומחים לקביעת ’תקן שמן הזית של ארה”ב’. ד”ר כרם, יצא השבוע לוושינגטון על מנת להשתתף בוועדה חשובה זו, אשר תיקבע את התקן האמריקאי לשמן זית. מדובר בוועדה רבת השפעה, בה ישתתפו מספר מומחים בינלאומיים יחד עם גורמי המקצוע והתקינה האמריקאים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
התקינה בתחום שמן הזית, צוברת חשיבות רבה בשנים האחרונות, ב-ארה”ב, כמו בכל העולם, בגלל הצורך להגביר את האמינות הצרכנית של מוצר חשוב ורגיש כשמן הזית, שתעשיית הזיופים בו משגשגת.
ד”ר זהר כרם, עמד גם בראש ועדת המומחים לתקן הישראלי ל-שמן זית, שגובש ואושר רק לאחרונה. התקן הישראלי, אמור להיחתם בימים אלו, ע”י שר הכלכלה.
בארץ ישראל, מנפיק ענף הזית תו איכות לשמן הזית, שהינו חותמת המעידה על איכות וטיב המוצר. בכדי לקבל את התו, היצרנים נדרשים לעמוד בבדיקות עקיבות המוצר מכרם הזיתים אל בית הבד ולמקום האחסון והשיווק.
כמו כן, שמני הזית נשלחים לבדיקות מעבדה מהמתקדמות בעולם. הבדיקות מבוצעות הן לפני מתן התו הראשוני והן בצורה מדגמית ובבדיקות פתע לשמנים שכבר קיבלו התו, כדי לוודא שאכן המוצר עומד בצורה סדורה בדרישות האיכות והטיב של שמני זית.
בדיקות קפדניות אלו, נועדו לוודא, כי הצרכן הישראלי, יקבל אך ורק ’שמן זית ישראלי איכותי’ המכיל סגולות בריאותיות וראוי למאכל.
מנהל ענף הזית ב’מועצת הצמחים’, ד”ר עדי נעלי, אמר, כי; “ד”ר זהר כרם, תורם רבות לקידום ענף שמן הזית הישראלי בשנים האחרונות ומייצג את ישראל בפורומים בינלאומיים.
אין ספק שד”ר כרם, יוכל לתרום לתקן האמריקאי, כפי שתרם לקידום תו האיכות בישראל, ובכך להבטיח לצרכן שמן זית איכותי יותר ואמון במוצר. הזמנתו לפורום חשוב זה, הינה מקור גאווה לישראל ומהווה הוכחה נוספת לכך, כי ישראל, נמצאת על מפת שמן הזית העולמית”.
Add Comment