התנועה לאיכות השלטון; “הצרכן הפשוט המבקש להשקיע כספו בדבש ישראלי, אינו מודע לאפשרות, כי קרוב ל-1/3 מהמוצר עליו הוא משלם, עלול שלא להיות מיוצר בארץ. יותר מכך, אין צורך לציין, כי הצרכן הממוצע לא יעלה על דעתו, כי מוצר המסומן בתו “דבש איכות ישראלי” יכיל דבש מיובא”.
התנועה לאיכות השלטון: דבש עם תו “דבש איכות ישראלי” אינו מעיד על ייצור מלא בארץ
התנועה לאיכות השלטון, פנתה היום (יום שני | כ”ז אלול התשע”ד) אל מנכ”ל המועצה לייצור ולשיווק של דבש, מר הרצל אבידור בקריאה להסיר את האפשרות לזכות בתו “דבש איכות ישראלי” למרות ערבובו ב’דבש מיובא’, או לחילופין לציין מפורשות על גבי התו את אחוז הערבוב בין דבש המיוצר בישראל לזה המיובא.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’.
בשנת 2008, השיקה המועצה לייצור ולשיווק של דבש את תו איכות לדבש ישראלי, ואף העלתה קמפיין בנושא בהיקף תקציבי של כ-500 אלף ₪.
זאת ועוד, בראיון שנערך עם מר אבידור ופורסם בירחון “משוב חקלאות”, נאמר אף, כי; “חשוב לנו למתג את הדבש הישראלי, כ-דבש כחול לבן המיוצר בארץ ישראל. אנחנו גם מעודדים צריכה של הדבש הישראלי ולא של הדבש המיובא…”.
התנועה לאיכות השלטון, בדקה את התקנון הכללי בנושא תכנית דבש איכות ישראלי ומצאה, להפתעתה, כי אין מניעה לזכות ב’תו דבש האיכות הישראלי’ גם אם 30% (!) ממנו הינו דבש מיובא!
על פי התקנון, תכנית האיכות פתוחה למשווקים החברים ב’מועצת הדבש’ ומאפשרת להם לשווק דבש ש-70% ממנו יוצר ע”י מגדלים המשתתפים בתכנית האיכות, ואילו יתרת הדבש; ישראלי או מיובא – חייבת לעמוד בבדיקות קבלה שונות.
רות מרגולין, דוברת התנועה לאיכות השלטון בישראל | צילום: ארכיון
התנועה לאיכות השלטון, סבורה, כי האפשרות לזכות ב’תו איכות’ הנושא את השם; “דבש איכות ישראלי”, אף שהדבש אותו רוכש הצרכן, עלול להיות מעורבב עם ’דבש מיובא’ בשיעור של עד כ-30%, עלול להטעות את הציבור.
הצרכן הפשוט המבקש להשקיע כספו בדבש ישראלי, אינו מודע לאפשרות, כי קרוב ל-1/3 מן המוצר עליו הוא משלם, עלול שלא להיות מיוצר בארץ.
יותר מכך, אין צורך לציין, כי הצרכן הממוצע, לא יעלה על דעתו, כי מוצר המסומן בתו “דבש איכות ישראלי” יכיל דבש מיובא.
דוברת התנועה למען איכות השלטון, הגב’ רות מרגולין, הוסיפה ומסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “לא ברור מדוע ’מועצת הדבש’, המציינת בראשית התקנון, כי מדובר במסמך שהוא פרי יוזמתה וניהולה שלה, וכי מטרת התכנית היא לבדל ולמתג שיווק של “דבש ישראלי”, יוזמת תו אשר עלול להטעות את הציבור הישראלי.
התנועה לאיכות השלטון, אנו סבורה, כי במידה שאכן ו’המועצה לייצור ולשיווק של דבש’, מעוניינת לחזק את יצרני הדבש הישראלים ולקדם צריכת דבש המיוצר בישראל, מן הראוי, כי תוּסר האפשרות לזכות ב’תו האיכות’ כאשר חלק מהדבש למעשה, אינו מיוצר בישראל, או לחלופין, כי יצוין אחוז הערבוב בין ’דבש המיוצר בישראל’ לבין ’דבש מיובא’.
Add Comment