כ-50 מיליון נערות מתחילות את התבגרותן המינית מדי שנה. זהו שלב קריטי בחיי הנערה בו היא רוכשת הכלים הבסיסיים להיגיינה הנשית, מפתחת הערכה עצמית ובונה ביטחון עצמי, נמצא כי זהות וביטחון עצמי נפגעים בתקופה טרנספורמטיבית זו לנערות החוששות ללכת לביה”ס בזמן המחזור החודשי סיכוי קטן יותר להפוך לנשים מועצמות באופן מלא.
אונסק”ו ופרוקטר אנד גמבל: המדיניות לחינוך המיני והעצמת נערות להצלחה בבית הספר
פריז וניו יורק אונסק”ו והמותג ® Always של פרוקטר אנד גמבל השיקו את הפרסום הראשון של הנחיות המדיניות והפעולה לחינוך המיני ולחינוך להיגיינה בזמן המחזור החודשי, באו”ם בניו יורק ב-13 במרץ. ההשקה נעשתה במקביל לאסיפה השנתית של נציבות האו”ם לקידום מעמד הנשים. חינוך מיני וחינוך להיגיינה בזמן המחזור החודשי, הפרסום התשיעי במספר בסדרת הפרסומים של אונסק”ו בנושא מדיניות ופעולה נכונה בחינוך לבריאות, מבקש לעזור למיליוני נערות להתגבר על הבורות ועל רגשות הבושה.
ההתבגרות המינית היא זמן של שינוי עבור כל בני ובנות הנוער, אך הוא מאתגר במיוחד עבור נערות הבאות במבוכה לנוכח השינויים המתחוללים בגופן, מבוכה העלולה להפוך למכשול מרכזי בחינוכן.
נערות רבות אינן מקבלות את ההדרכה המתאימה לקראת קבלת המחזור החודשי. למעשה, בחלקים מסוימים של העולם, שתיים מתוך שלוש נערות דיווחו שלא היה להן כל ידע מוקדם על הקורה להן כאשר החלו לקבל את המחזור החודשי. לבורות זו’ עלולות להיות השפעות שליליות רבות על התפתחותן הפיסית והרגשית, העשויות להוביל לירידה בביטחון העצמי ולהתדרדרות בלימודים.
כחמישים מיליון נערות מתחילות את התבגרותן המינית מדי שנה
על פי מספר מחקרים, כגון; המחקר של אוניברסיטת אוקספורד בגאנה, 95% מן הנערות דיווחו כי הפסידו לפעמים ימי לימודים בגין המחזור החודשי; ומחקר באתיופיה הראה כי 39% מן הנערות דיווחו על התדרדרות בלימודים שנבעה מאותה הסיבה.
לעתים קרובות תורם גם המחסור במתקני שירותים נאותים בבית הספר, בשילוב עם פחד ומבוכה, להתרחקותן מהחינוך בתקופה קריטית זו בחייהן.
“לנערות החוששות ללכת לבית הספר בזמן המחזור החודשי סיכוי קטן יותר להפוך לנשים מועצמות באופן מלא”, טוענת אירינה בוקובה, מזכ”ל אונסק”ו. “פרסום זה הוא צעד חשוב בגיוס התמיכה העולמית ההכרחית לשוויון מגדרי בחינוך.
עלינו לגייס אנשי חינוך, קובעי מדיניות, ארגונים לא ממשלתיים ואת המגזר הפרטי כדי לתמוך בחינוך המיני ובחינוך להיגיינה נשית, מרכיב הכרחי במאמצים להשגת שוויון בין המינים וגישה לחינוך טוב לכל התלמידים”.
“כחמישים מיליון נערות מתחילות את התבגרותן המינית מדי שנה. זהו שלב קריטי בחיי הנערה בו היא רוכשת את הכלים הבסיסיים להיגיינה הנשית, מפתחת הערכה עצמית ובונה ביטחון עצמי”, אמר אדגר סנדובל, סגן נשיא מוצרים נשיים גלובליים, פרוקטר אנד גמבל.
לנערות החוששות ללכת לבית הספר בזמן המחזור החודשי סיכוי קטן יותר להפוך לנשים מועצמות באופן מלא
“אנו מאמינים שנערה אינה אמורה לאבד את בטחונה העצמי בתקופת ההתבגרות המינית. מותג ® Always פעיל מזה 30 שנה במתן חינוך מיני למיליוני צעירים וצעירות ברחבי העולם. שותפות זו עם אונסק”ו מאפשרת לנו להרחיב את ההשפעה המשמעותית שיש לנו על חייהן של נערות צעירות היום, שהן הנשים של מחר.”
הפרסום מזהה דרכים בהן כל השותפים יכולים לעבוד יחדיו על נושא החינוך המיני והחינוך להיגיינה נשית כבר בבית הספר היסודי.
הוא גם מספק המלצות ברורות לפעולות הנדרשות על מנת להסיר את הסטיגמה הסובבת סביב המחזור החודשי ומציע הזדמנויות לכל הנערות לגדול ולהפוך לנשים מועצמות.
הפרסום הופק כחלק מהשותפות שהוקמה בשנת 2011 בין אונסק”ו למותג ® Always של התאגיד ’פרוקטר וגמבל’ על מנת לשתף פעולה למען קידום העצמת נערות ונשים צעירות.
פרוקטר אנד גמבל – Procter & Gamble Israel
פרוקטר אנד גמבל היא תאגיד מוצרי הצריכה הגדול בעולם, הפועל ב-160 מדינות עם למעלה מ-300 מותגים. החברה פועלת בהצלחה בישראל משנת 2001 עם סניף מקומי המקדם את מותגיה המובילים בארץ.
חברת פרוקטר אנד גמבל ומותגיה משרתים כ-4.8 מיליארד איש ברחבי העולם. החברה היא בעלת אחד מתיקי המוצרים החזקים ביותר ובו מותגים מובילים, איכותיים ואמינים בכללם , Always ®, Fairy ®, Febreze ®, Gillette ®, Pampers ועוד.
להתעדכנות בחדשות הברה ולקבלת מידע נוסף על פרוקטר אנד גמבל- Procter & Gamble Israel ומותגיה.
אונסק”ו – Unesco
מדובר בסוכנות מקצועית של האו”ם, שנוסדה ב-16 בנובמבר 1945, שמטרתו המוצהרת היא, לתרום לשלום ולביטחון על ידי קידום של שיתוף פעולה בינלאומי בתחומים של חינוך, מדע ותרבות, מתוך שאיפה להנחיל ברחבי העולם רגש של כבוד כלפי ערכי הצדק, שלטון החוק, זכויות האדם והחירויות הבסיסיות שהוכרזו בהצהרת האו”ם.
אונסק”ו היא סוכנות האו”ם היחידה בעלת המנדט לכיסוי כל היבטי נושא החינוך. עבודתה כוללת התפתחות חינוכית בגן, בבית הספר היסודי, התיכוני והחינוך הגבוה, ובכלל זה חינוך והכשרה טכנית ומקצועית, חינוך בלתי פורמלי והשכלה למבוגרים.
אונסק”ו מחויבת לחזון הוליסטי והומניסטי של חינוך איכותי ברחבי העולם, למימוש זכותו של כל אחד ואחת לחינוך, ולאמונה כי חינוך ממלא תפקיד מהותי בהתפתחות האנושית, החברתית והכלכלית.
למידע נוסף על אונסק”ו ו -health-education Unesco
Add Comment