קצין הרפואה הראשי, תא”ל ד”ר יצחק קרייס, אמר בועידת הרפואה של ישראל כי “אנחנו מחויבים להבטיח שוויונות בטיפול הרפואי לאחרון הטוראים כמו לאלופים… אנחנו מחויבים להעניק לחייל לפחות את שירותי בריאות אותם היה מקבל אילולא היה בשירות הצבאי”.
קצין רפואה ראשי, תא”ל ד”ר קרייס; החיל, מסתמך על מערכת הבריאות הישראלית
“חיל הרפואה אינו פועל לבד. הוא מסתמך על מערכת בריאות חזקה, צודקת ושוויונית. השותפות הזו חיונית יותר בימים לא פשוטים אלה במדינת ישראל. ימים בהם אי יציבות אזורית ותמורות חברתיות אינן פוסחות לא על מערכת הבריאות ולא על מערכת הביטחון וצה”ל בתוכה” – כך אמר היום (שלישי) קצין הרפואה הראשי בצה”ל, תא”ל ד”ר יצחק קרייס, בועידת הרפואה של ישראל לשנת 2012.
הדס דובדבני, ממערכת אתר צה”ל, מדווחת עוד, כי קצין רפואה ראשי (קרפ”ר), ציין, כי; “אנו נדרשים להמשיך בכל המשימות המוטלות עלינו גם במציאות קשה ומורכבת זאת. אנו מחויבים להמשיך להיות דרוכים לקיומה של מלחמה, ולקיים מוכנות וכוננות. לא ניתן להשיג זאת ללא שילוב זרועות ואימוץ שיתוף פעולה כאסטרטגיה, עם עמיתנו ממערכת הבריאות בישראל”.
לדברי תא”ל ד”ר קרייס, ראיה לשיתוף הפעולה הייתה לאחר פיגוע הטרור בבורגס. באותו האירוע חברו מד”א, משרד הבריאות, ו-בתי החולים בישראל, לצד הזרוע הארוכה של צה”ל וחיל הרפואה, לפעולה מהירה ומקצועית להשבתם ארצה של כל נפגעי וחללי הפיגוע תוך פחות מ-24 שעות; “כולי תקווה, כי באותה מידה נפעל יחד נוכח אתגרי העתיד למימוש הצדק השוויני”, הוסיף.
בנוסף, חשיבות שוויוניות הרפואה בצבא, בלטה בדבריו של הקרפ”ר, ולדבריו עקרון השוויון הוא נר לרגלי חיל הרפואה; “רפואה שווה היא מזכויותיו הבסיסיות של כל אזרח במדינת ישראל ומהווה את אחד מערכי היסוד של המערך הרפואי בצה”ל.
הזכות הזאת, כמו גם הכאב והסבל, אינם יודעים להבדיל בין אדם לאדם, בין דת לדת, בין גזע לגזע, בין מעמד למעמד ואפילו לא בין חייל לאזרח. ב’שבועת חיל הרפואה’, חקקנו להושיט יד עוזרת לכל פצוע ולכל חולה, אם אוהב ואם אויב ולכל אדם באשר הוא אדם”, הסביר בדבריו תא”ל ד”ר קרייס.
“ההתחייבות החד משמעית בשוויון מוחלט בטיפול הרפואי באה לידי ביטוי בשדה הקרב ובעתות חרום. אך גם חשובה לא פחות בעתות שגרה ובחיי היומיום בשל המאפיינים הייחודיים של השרות הצבאי.
המטופלים שלנו שונים זה מזה במאפייני התחלואה שלהם ותנאי שירותם. אבל חובתנו כלפיהם זהה: לתת את הטיפול הטוב ביותר והנכון ביותר במקום ובזמן הנכון”, אמר תא”ל ד”ר קרייס, “אנחנו מחויבים להעניק נגישות שווה.
אנחנו מחויבים להבטיח שוויונות בטיפול הרפואי לאחרון הטוראים כמו לאלופים. אנחנו מחויבים למצוא דרך להעניק שירותי רפואה ייחודיים בזמינות ובנגישות לפריפריה. בראייה כוללת יותר, אנחנו מחויבים להעניק לחייל לפחות את שירותי בריאות אותם היה מקבל אילולא היה בשירות הצבאי”.
Add Comment