עו”ד ענת טהון-אשכנזי, שניסחה את העתירה מטעם עמותת איתך مَعَكِ (מעכי); “מינוי אישה ערבייה לוועדה, מוכיחה את כוחה של מחאת השטח, שמונהגת על ידי נשים. הממשלה, למדה לקח מ”מהפכת האוהלים”, והבינה, כי לא ניתן להתעלם מקולות מגוונים של נשים, ושלא ניתן להמשיך להדיר נשים ערביות במיוחד משיח שעניינו השגת צדק חברתי…”.
הממשלה, נענתה לעתירת ארגוני הנשים, תמנה אישה ערבייה ל’וועדת טרכטנברג’
דרמה ב’וועדת טרכטנברג’; הממשלה, נענתה היום (א’), לעתירת ארגוני נשים וארגונים חברתיים למנות מיידית אישה ערבייה לוועדה. “אין המשיבים חולקים על החיוניות שבהצפת הצרכים המיוחדים של המגזר הערבי”. הממשלה, מסכימה עם העותרות, כי; “דווקא הגשמת הרציונל העמוק העומד בבסיס הייצוג ההולם צריכה להיעשות לעתים מתוך לקיחה בחשבון של חתכי גיוון וייצוג שונים, שיעשירו את השיח ויביאו לריבוי קולות מגוונים”.
העתירה שהוגשה ב-17 באוגוסט על ידי עמותת איתך مَعَكِ (מעכי)- משפטניות למען צדק חברתי, שאליה הצטרפו 11 ארגוני נשים וארגונים חברתיים, טענה: “מנו לאלתר נשים ערביות ל’וועדת טרכטנברג’. על הצוותים המקצועיים להפסיק פעילותם לאלתר ללא מינוי נשים. אם לא ימונו נשים ערביות לוועדה ונשים ממגוון לצוותים המקצועיים, יש להשהות מיידית את פעילות הוועדה”
עו”ד ענת טהון-אשכנזי, שניסחה את העתירה מטעם עמותת איתך مَعَكِ (מעכי), אמרה, כי; “מינוי אישה ערבייה לוועדה, מוכיחה את כוחה של מחאת השטח, שמונהגת על ידי נשים.
הממשלה, למדה לקח מ”מהפכת האוהלים”, והבינה, כי לא ניתן להתעלם מקולות מגוונים של נשים, ושלא ניתן להמשיך להדיר נשים ערביות במיוחד משיח שעניינו השגת צדק חברתי”.
אני מקווה, הוסיפה עו”ד טהון-אשכנזי, כי “היענות הממשלה לעתירה שהגשנו תעיד, כי לא ניאלץ שוב לדרוש את מה שחייב להיות מובן מאליו; ייצוג של מגוון נשים בכל צומת קבלת החלטות במדינה”.
בעתירה שהוגשה, נטען, ונכתב, במסמך, כי; “נשים ערביות, מהוות כ-10% מתושבי מדינת ישראל. אותן נשים המודרות מהשיח הציבורי בחברה הישראלית, המודרות כמעט כליל ממוקדי קבלת החלטות – נעדרות גם בוועדה זו. שוב מצאו את עצמן נשים ערביות מחוץ לשולחן הדיונים, שוב הן נמצאות מחוץ למוקדי הכוח וההכרעה.
העתירה, הוגשה בשם הארגונים; איתך מעכי, שדולת הנשים, כיאן, תנועת אחותי, מרכז מוסאוא, הטלוויזיה החברתית, ש.י.ן- לשוויון יצוג לנשים, עמותת כ”ן, יסמין אלנגב לבריאות האישה, אלטפולה-ארגון מעונות נצרת”.
מינוין של 5 נשים, היווה צעד משמעותי, ומבורך ועל אף שלא נוצר בכך שוויון בייצוג אין ספק, כי יש בכך כדי להביא לשולחן הדיונים קולות של נשים.
אלא ששוב מצאו את עצמן נשים ערביות מחוץ לשולחן הדיונים, שוב הן נמצאות מחוץ למוקדי הכוח וההכרעה. נשים ערביות מהוות אחת מקבוצות האוכלוסייה המוחלשות ביותר בישראל, קבוצה בעלת קשיים וצרכים מובהקים שאינם בהכרח משותפים לנשים בקבוצות אוכלוסיה אחרות.
הדרת קולה של קבוצת אוכלוסיה כה גדולה משולחן הדיונים בוועדה הכלכלית חברתית לא יעלה על הדעת והינו בניגוד לכל מושכלת יסוד בדבר התנהלות של חברה דמוקרטית.
העותרות, רואות בדרישתן זאת למנות נשים ערביות לוועדה ונשים נוספות לצוותים המקצועיים הזדמנות היסטורית של הממשלה ושל החברה הישראלית; הזדמנות לאמץ את רוח הסולידריות החברתית ששבה להיות כוח מוביל ברחובותינו; הזדמנות לומר, כאן ועכשיו, כי על הממשלה לראות בנשים ערביות ובאוכלוסיה הערבית בכלל, חלק אינטגרלי ומהותי כאשר מדובר במוקדי הכרעה משמעותיים לצייר ולעצב את עתידנו המשותף”. סיכמה עו”ד ענת טהון-אשכנזי, שניסחה את העתירה מטעם עמותת איתך مَعَكِ (מעכי);.
Add Comment