לדברי מנהלת מינהל ההסדרה והאכיפה במשרד התמ”ת הגב’ סולימני יפה; “הסדר זה, תוך ריווח הפנאי של העובד, יאפשר למעסיקים להתנהל לפי החוק ולעובדים השכירים להגן על זכויותיהם. המינהל, יתגבר את האכיפה בקרב אוכלוסיה זו, ורואה חשיבות רבה בטיפול ובמיצוי הדין עם מעסיקים אשר יחרגו מתנאי ההיתר. מעסיק, אשר יעסיק רואי חשבון בחריגה מהיתר זה, כשיתחייב לפעול לפיו, יתועדף ב ’אכיפה הפלילית’”.
משרד התמ”ת, חתם על היתר העסקה בתקופות שיא בתחום ראיית החשבון
שר התמ”ת שמחון, אישר וחתם על בקשת לשכת רואי החשבון להגדיל את שעות ההעסקה של עובדים בתקופות שיא, מבלי לפגוע בהיקף הממוצע של הפנאי של העובדים. ההיתר, הוצא לאחר התייעצות עם הציבור והסכמת הסתדרות העובדים. השר, התנה חתימתו בהגנה על היקף שעות הפנאי של העובדים והפחתת שעות עבודתם בתקופות “רגועות” יותר.
לשכת רואי חשבון בישראל, נוסדה בשנת 1931, ומאגדת למעלה מ-11,000 רואי חשבון, העוסקים במקצוע ו-130 חברים נלווים בינלאומיים. הלשכה, הינה הארגון היחידי של בעלי מקצוע חופשי בישראל העוסק בקביעת הנורמות והסטנדרטים של המקצוע כאשר בנוסף מקפידה לשכת רואי חשבון, להיות מעורבת בכל הקשור למהלכים הכלכליים והחברתיים במשק.
רואי חשבון, ובני משפחותיהם, מכירים היטב את התקופות בהם הם נעדרים לשעות ארוכות מהבית, לקראת הכנת ’דו”חות המס השנתיים והתקופתיים’. בתקופות אלו, מועסקים רואי החשבון ועובדיהם שעות עבודה ארוכות מאד, ומתקשים לעמוד במגבלות הקבועות ב’חוק שעות עבודה ומנוחה’.
בחודש ספטמבר, אשתקד, פנתה ’לשכת רואי חשבון’ אל שר התמ”ת הקודם ח”כ בנימין בן אליעזר – בבקשה לשקול היתר העבדה בשעות נוספות, חדש, שיתייחס למציאות העבודה של רואי חשבון.
טענת לשכת רואי חשבון בישראל, הייתה, כי עמידת רו”ח בלוחות הזמניים להכנת דו”חות מכוח דברי חקיקה שונים, אינה מתאפשרת מכוח הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה שכן בתקופות בהן רו”ח מחויבים להכין דו”חות, הם מחויבים בעבודה בשעות מרובות החורגות מהסעיפים המתירים העבדה של רו”ח בשעות נוספות.
בתום סבב דיונים במשך כשנה, ובאישור ההסתדרות. פורסמה טיוטת היתר להעסקת רואי חשבון בשעות נוספות להערות הציבור בחודש מאי השנה.
לאחר סיום כל ההליכים חתם בשבוע שעבר שר התמ”ת ח”כ שלום שמחון על היתר להעסקת רו”ח בשעות נוספות.
היתר זה, גובש ע”י מינהל האכיפה וההסדרה, הלשכה המשפטית במשרד התמ”ת יחד עם לשכת רואי החשבון.
◄ עיקרי ההסכם;
● ההיתר, יתחום שתי תקופות העבדה תחת לחץ בגין הכנת דו”חות; התקופה הראשונה, הינה התקופה של הכנת דו”ח שנתי אשר מתחילה ב-1 בינואר ומסתיימת ב-31 במרץ. התקופה השנייה, מתייחסת להכנת דו”חות רבעוניים והיא חלה בחודשים; מאי, אוגוסט, ונובמבר.
● העסקת רו”ח בשעות נוספות במהלך התקופה הראשונה – דו”ח שנתי; על פי המוצע בתקופה האמורה תקרת העבדה בשעות נוספות תהיה של 30 שעות בשבוע ו-210 שעות במהלך כל התקופה.
● העסקת רו”ח בשעות נוספות במהלך התקופה שניה – דו”חות רבעוניים: עד 30 שעות נוספות בשבוע ולא יותר מ- 60 שעות נוספות בחודש.
● אורך יום העבודה במהלך שתי התקופות לא יעלה על 16 שעות.
● העסקה עפ”י אורך יום עבודה זה לא תהא יותר מ-3 ימי עבודה ברציפות במהלך השבוע בתקופה המותרת.
● ההיתר, יחול רק על רו”ח ולא על מתמחים לראיית חשבון.
● ההיתר יחול כל אימת שרו”ח, ציין בתלוש השכר שהעובד מועסק לפיו, ולא יחול על אותו עובד ההסדר הקבוע בסעיף 10(3) לחוק, לפיו ניתן להעסיק רו”ח בשעות נוספות לצורך הכנת מאזן שנתי, בהיקף של עד 4 שעות נוספות ליום ועד 100 לשנה.
לדברי שר התמ”ת מר שלום שמחון; “מדובר בהסדר שיאפשר לרואי החשבון – המעסיקים שכירים – להתנהל לפי החוק, וכן יאפשר לעובדים השכירים להגן על זכויותיהם ביתר קלות, כיום משרדי רואי החשבון, מתנהלים בהוויה של יחסי עבודה שבה החוק אינו מותאם למציאות”.
שר התמ”ת מר שמחון, הוסיף, כי; “זה מזיק לכל הצדדים – למעסיקים שמבקשים להיות נורמטיביים, ולעובדים שזכויותיהם מופרות. בנוסף, מתן אפשרות למעסיק ליתר גמישות בארגון שעות העבודה מחד, תוך שמירה על היקף הפנאי של העובד מאידך, משיג גם שמירה על החוק, וגם יתר אכיפת זכויות העובד.
נדאג להגן על ציבור רואי החשבון בישראל, שיטו את כתפיהם ויתגייסו לשעות עבודה מרובות, וחריגות בתקופות הלחץ, כך שיזכו במעט נחת בתקופות הרגיעה”.
לדברי מנהלת מינהל ההסדרה והאכיפה הגב’ סולימני יפה; “הסדר זה, יאפשר למעסיקים להתנהל לפי החוק ולעובדים השכירים להגן על זכויותיהם.
המינהל, יתגבר את האכיפה בקרב אוכלוסיה זו, ורואה חשיבות רבה בטיפול ובמיצוי הדין עם מעסיקים אשר יחרגו מתנאי ההיתר. מעסיק, אשר יעסיק רואי חשבון בחריגה מהיתר זה, כשיתחייב לפעול לפיו, יתועדף ב ’אכיפה הפלילית’”.
Add Comment