חקלאות ישראל

פרת החלב הישראלית מייצרת חלב בכמות הגבוהה ביותר בעולם

0
0

יעקב בכר, מנכ”ל התאחדות מגדלי הבקר בישראל אומר, כי הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב שומן וחלבון חלב, וכי ייצור החלב בישראל עומד על 11,381ליטר בממוצע לפרה העלייה המתמשכת בכמות ואיכות החלב בישראל נובעת ממאמץ של מו”פ (מחקר ופיתוח), מידע גנטי ומאמץ בשיפור הזנת הפרות, הדרכת הרפתנים והשקעה גדולה בממשק של מבני הפרות ותנאי מחייתן
פרת החלב הישראלית מייצרת חלב בכמות הגבוהה ביותר בעולם
פרת החלב הישראלית מייצרת חלב בכמות הגבוהה ביותר בעולם

מהתאחדות מגדלי הבקר בישראל נמסר סיכום נתוני החלב לשנת 2010מראים, כי פרת החלב הישראלית מייצרת חלב בכמות השנתית הגבוהה ביותר בעולם של שומן וחלבון חלב, (יותר מהפרה ההולנדית). בתואר אלופת יצרניות החלב זכתה הפרה “סופה” מקיבוץ כרמיה שבעוטף עזה שיצרה יותר מ-20,000 ליטר חלב בשנה! למרות המצב הביטחוני המתוח, והסקאדים הנוחתים באזור מידי פעם זוכה בתואר הפרה מניבה תנובה ברמה, זו שנה שנייה ברציפות!

רפת קיבוץ סעד, זכתה בתואר הרפת השיתופית המניבה ביותר וסיימה עם ממוצע של 14,402 ק”ג חלב לפרה. תואר הרפת המשפחתית המניבה ביותר שייכת לעומר נוביץ ממושב מרחביה, שכל פרה ברפת מייצרת 13,874 ק”ג חלב בממוצע.

הרפת הגדולה ביותר בישראל נמצאת בשותפות הקיבוצים יפעת, מרחביה ומגידו בעמק יזרעאל, המונה 1,119 פרות. בתואר הפרה המבוגרת ביותר “ארגמן” מרפת גלאון שנולדה בשנת 1996.

הפרה “עילן” מקיבוץ חפציבה זכתה בתואר הפרה עם תנובת החיים הגדולה בישראל לשנת 2010, עם 162,783 ליטר ו-10 המלטות (תחלובות). “עילן” היא אם ל-13 צאצאים. המליטה בחייה 2 זוגות תאומים, מצב נדיר בפרות ויש לה כבר דור חמישי ברפת חפציבה. היא בת 13 ונולדה באוגוסט 1997.

מומי כהן, מנהל רפת חפציבה אומר, כי “עילן” הינה פרה מיוחסת וסנובית, דורשת יחס וטיפול מיוחד, ומקבלת אותו, עקב מעמדה הרם!

יעקב בכר, מנכ”ל התאחדות מגדלי הבקר בישראל אומר, כי הפרה הישראלית נחשבת לשיאנית העולם בייצור חלב שומן וחלבון חלב, וכי ייצור החלב בישראל עומד על 11,381 ליטר, בממוצע לפרה.

הפרה סופה מרפת כרמיה-צילום יורם שפירר

הפרה הישראלית עברה אף את הפרה ההולנדית והאמריקאית (ייצור החלב בארה”ב עומד על כ- 10,080 ליטר לפרה בשנה ובאירופה המערבית על 8,000 ליטר לפרה לשנה). פרת החלב ההולנדית המפורסמת בכל העולם מייצרת פחות מ- 90% מרכיבי חלב אלה בתנובתה השנתית בהשוואה לפרה הישראלית, זאת למרות העובדה שהיא מניבה בתנאי אקלים וסביבה נוחים יותר.

בכר מוסיף, כי העלייה המתמשכת בכמות ואיכות החלב בישראל נובעת ממאמץ של מו”פ (מחקר ופיתוח), מידע גנטי ומאמץ בשיפור הזנת הפרות, הדרכת הרפתנים והשקעה גדולה בממשק של מבני הפרות ותנאי מחייתן.

תכולת החלבון והשומן בחלב מהווה את אחד המדדים המשפיעים על איכות החלב, טעימותו ויעילות הייצור שלו. עוד אומר בכר, כי בהשוואה לתכולת החלב בתחילת שנות ה- 90, עלתה איכותו: בליטר חלב המיוצר כיום, כ- 10% יותר חלבון וכ- 20% יותר שומן חלב, הישג בקנה מידה בינ”ל, זאת תוך המשך עלייה מתמדת בתנובה השנתית של הפרה הישראלית, וכן עלייה מתמדת במדדים המעידים על בריאות הפרה ומשפיעים על רמת איכות החלב.

בכר מוסיף כי עדר החלב הישראלי מונה כיום כ- 125,000 פרות אשר תייצרנה בשנת 2011, כ- 1,325 מיליון ליטר חלב (עלייה של כ- 6% ביחס לשנה קודמת).

אוכלוסיית ישראל מונה 7.7 מיליון תושבים, הצורכים קרוב ל- 170 ליטר לנפש מוצרי חלב (מגולם) בשנה. (לצורך השוואה: בארה”ב- 250 ליטר לנפש, בשוודיה- 300 ליטר לנפש, בהולנד- 250 ליטר לנפש, באיטליה 263 ליטר לנפש).

* יעקב בכר – מנכ”ל התאחדות מגדלי הבקר בישראל

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן