השופטים; “העגבנייה של חברת ’פוליסיד זרעים’, הייתה טעימה, עסיסית, נאה בצורתה ומתאימה למגוון שימוש בעולם הבישול” ◄ תערוכת אגרו משוב ה-21, מתקיימת בגני התערוכה, תל אביב, ישראל. במקבל למושב הפתיחה בעולם מוצגים בתערוכה החידושים בענף הירקות והפירות ופתרונות טכנולוגיים חדשניים בענף החקלאות.
תחרות אגרו משוב ה-21: העגבנייה IBERICO – היא העגבנייה הטעימה ביותר
תחרות העגבנייה הטעימה התקיימה ביום ד’ (2.03.11) במסגרת התערוכה החקלאות הבינלאומית “אגרו משוב” ה- 21 אשר נפתחה בבוקר ב’גני התערוכה’ בעיר תל-אביב. בתחרות, לקחו חברות הזרעים המובילות בישראל. קיום התחרות, נועד לעודד את חברות הזרעים, ואת המגדלים ליצור עגבניות עם טעם כמו ’של פעם’, עסיסיות ומתוקות, כך לפי מר חיים אלוש, מנכ”ל התערוכה.
אל המקום הראשון בתחרות הגיעה עגבנייה מזן IBERICO של חברת הזרעים “פילוסיד זרעים”. מדובר בעגבנייה ירוקה מבחוץ אך אדומה מבפנים.
עמית שוורץ, מנכ”ל החברה, הסביר, כי הזרעים שמיוצרים בארץ נשלחים לספרד, ושם מגדלים את העגבניות. “ברגע שרואים נקודת צבע אדומה ראשונה על העגבניות – הן נקטפות ונשלחות לשווקים. למרות צבען הירוק מבחוץ – מבפנים העגבניות אדמדמות ובשלות לאכילה”.
אל המקום השני, הגיעה עגבנייה מזן GG-505 של חברת “ירוק 2000”, ואל המקום השלישי, הגיעה עגבנייה מזן קומאטו של חברת R.T. Fresh.
בצוות השיפוט, ישבו; שרת החקלאות, ח”כ אורית נוקד, מזכ”ל התאחדות חקלאי ישראל, מר אבשלום (אבו) וילן, נציגת משרד החקלאות הגב’ ריקי מואב, והשפים; סער רפאל ממסעדות “כרמים” ו”קדיתא”, והשף נעם דקרס ממסעדת “ליליות”.
השופטים, נימקו את החלטתם ואמרו; “העגבנייה של חברת ’פוליסיד זרעים’, הייתה טעימה, עסיסית, נאה בצורתה ומתאימה למגוון שימוש בעולם הבישול”.
תערוכת אגרו משוב ה-21, מתקיימת בגני התערוכה, תל אביב, ישראל. במקביל למושב הפתיחה בעולם, מוצגים בתערוכה החידושים בענף הירקות והפירות ופתרונות טכנולוגיים חדשניים בענף החקלאות.
מאות חברות ישראליות ובינלאומיות מציגות פתרונות חובקי עולם להגדלת היבולים ולניצול מתקדם של השטחים החקלאיים העומדים לרשות המגדלים.
Add Comment