אורתופדיה

מרכז רפואי-הלל יפה, ביצע לראשונה בארץ, ניתוח לקיבוע שבר זרוע במסמר עשוי סיבי פחם

0
0

הניתוח בוצע בהצלחה ד”ר גיל לאופר, סגן מנהל המחלקה לאורטופדית ב’ ומומחה לכירורגית כתף ב הלל יפה, חדרה ◄ יתרונותיו: דומה יותר בגמישותו לעצם ומאפשר ביצוע בדיקות דימות כגון; MRI, בניגוד לקיבועים האחרים ◄ החדשות הטובות: בזכות ההצלחה, בקרוב יתאפשר שימוש במסמרים דומים גם לקיבוע שברים מורכבים בשאר חלקי הגוף
מרכז רפואי-הלל יפה, ביצע לראשונה בארץ, ניתוח לקיבוע שבר זרוע במסמר עשוי סיבי פחם
מרכז רפואי-הלל יפה, ביצע לראשונה בארץ, ניתוח לקיבוע שבר זרוע במסמר עשוי סיבי פחם

במרכז הרפואי על שם הלל יפה, בעיר חדרה, בוצע ניתוח ראשון מסוגו בארץ לצורך ’קיבוע שבר’ (Bone fracture fragment fixation) באמצעות מסמר עשוי סיב פחם.

ד”ר גיל לאופר, סגן מנהל המחלקה לאורטופדית ב’ ומומחה לכירורגית כתף, אשר ביצע את הניתוח, בסוף השבוע האחרון (חמישי, ה- 29.7.2010), אינו מסתיר את שביעות רצונו מההצלחה ומסביר, כי; “הניתוח, שנעשה בשיטה ’זעיר פולשנית’, הינו ניתוח מוכר, יחד עם זאת, במרבית המקרים, מבוצע הניתוח הזה תוך שימוש במסמר העשוי סגסוגת טיטניום או מתכת אל חלד אחרת.

’מסמר סיבי פחם’, נמצא אמנם בשימוש ברפואה מזה שנים רבות, אך רק לביצוע קיבועים קטנים בין חוליות עמוד השדרה.

ד”ר לאופר, ממשיך ומדגיש; “עד היום, בגלל הקושי בעיצוב החומר לצורה ייחודית, טרם נוסה בעצמות ארוכות, או ב’מיסמורים’, כמו זה שעשינו בניתוח ביום חמישי. מבחינה זו, הצלחת הניתוח ב”הלל יפה”, מעידה על כך, שבעתיד הקרוב נוכל לעשות שימוש בחומר זה גם ב’קיבועים’ מורכבים יותר, כמו ב-רגליים ואזורים נוספים”.

יצויין, כי גם ברחבי עולם, החלו בביצוע ניתוחים בפטנט ייחודי זה רק בשנה האחרונה, זאת לאחר שאושר על ידי רשויות הבריאות האירופאיות ועל ידי ה-FDA האמריקאי (עד כה בוצעו כ- 30 ניתוחים בשיטה זו ברחבי העולם). במרכז הרפואי הלל יפה, נעשה הניתוח במסגרת מחקרית שאושרה על ידי משרד הבריאות, והוא כאמור, בית החולים הראשון בארץ שהצליח לבצע את הניתוח בהצלחה.

לשימוש במסמר העשוי מ’סיבי פחם’, יתרונות רבים, עליהם מסביר ד”ר לאופר, מהמרכז הרפואי הלל יפה;

1. מסמר סיבי הפחם גמיש יותר מן המסמרים המתכתיים ודומה יותר בגמישותו לעצם.

2. מדובר בחומר המאפשר ביצוע בדיקות דימות, כגון; MRI ו-CT באופן מיטבי. זהו עניין הכרחי, במיוחד לחולים הסובלים מגידולים באזור הניתוח. המיסמורים הרגילים אינם מאפשרים ביצוע בדיקת MRI כלל, כמו גם בדיקת CT שהמתכות השונות משבשות את חלקה. בדרך זו גם ניתן לראות בצורה טובה אם הקיבוע הצליח או לא, דבר שבקיבועים הרגילים קשה יותר לזיהוי.

3. הקטנת כמות הקרינה למטופלים הסובלים מגידולים. בניגוד לקיבועים אחרים, מסמר סיבי הפחם, הינו שקוף לקרינה, ובכך מאפשר הקטנה של כמות ההקרנות הנדרשת למטופלים שעוברים הקרנות לאחר הניתוח.

כאמור, הניתוח נעשה בשיטה זעיר פולשנית, כלומר; ביצוע חתך זעיר בלבד שדרכו מוחדר המסמר. המטופלת שנותחה ב”הלל יפה” הינה אישה בסוף שנות ה-50 לחייה, שנדרשה לעבור ניתוח שבר באזור בו קיים גידול סרטני.

הניתוח בוצע על ידי ד”ר לאופר, וכבר ביום שלאחריו שוחררה האישה אל ביתה. כעת היא אמורה להמשיך בטיפולי הקרנה וכימותרפיה, הנדרשים עבור מחלתה.

“הניתוח היה בעצם סוג של “יריית הפתיחה”, משום שהצלחתו עשויה בהחלט לסלול את הדרך לביצוע ניתוחים דומים בחלקים אחרים בגוף, איברים שעד היום נעשה בהם שימוש רק ב’קיבועים’ הסטנדרטים במקובלים”. סיכם, ד”ר גיל לאופר, סגן מנהל המחלקה לאורטופדית ב’ ומומחה לכירורגית כתף במרכז הרפואי הלל יפה, בעיר חדרה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

מימונה שמח – תרבחו ותסעדו

ז'אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב
תרבחו ותסעדו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן