חינוך

משרד החינוך, משיק היום תוכנית “חינוך עם שירות” – שיפור השירות לעובדי ההוראה

0
0

לראשונה! גייס משרד החינוך, והכשיר כח אדם, מיוחד לצורך מתן השירות – בכל מחוז יעמוד לרשות המורה “מידען” ◄ המשרד פיתח מערכות טכנולוגיות מיוחדות לצורך מתן השירות ◄ בראש סדרי העדיפויות – מימוש זכויותיו של עובד ההוראה ◄ הכנס רשמי, היום בשעה: 14:00-09:00 במלון כפר המכביה, במעמד שר החינוך, גדעון סער
משרד החינוך, משיק היום תוכנית
משרד החינוך, משיק היום תוכנית שיפור השירות לעובדי ההוראה

משרד החינוך, משיק היום (שלישי, ה-23.03.10), בכנס רשמי, במלון כפר המכביה בעיר רמת גן, במעמד שר החינוך, גדעון סער, תוכנית “חינוך עם שירות”, לקידום ושיפור השירות לציבור בכלל, ולעובדי ההוראה, בפרט.

יצויין, כי במהלך השנה האחרונה, פעל צוות מיוחד, בהובלת הסמנכ”לית הבכירה למינהל ומשאבי אנוש, גב’ מיכל כהן, כדי לשפר את איכות השרות ולקדמו.

לצד אלה, גיבש הצוות “קוד שירות”, במסגרתו, יושם דגש על מילוי זכויותיו של ציבור המורים, תוך מתן שירות אדיב, אכפתי, זמין ואיכותי. בעניין זה, יצוין, כי מטה משרד החינוך, יפעל להטמיע ולשמר “ערכי שרות” כערכים משמעותיים בתרבות הארגונית של המשרד.

בתוך כך, הכשיר משרד החינוך, למעלה מ- 30 עובדי הוראה “מקצוענים במתן שרות”, אשר יהוו את “מובילי השרות” וישמשו כעוגן מקצועי . כמו כן, תגבר המשרד את מערך המשאבים לשיפור המענה הטלפוני המחוזות, באמצעות גיוס, הכשרה והפעלה של “מידענים” במחוזות.

במקביל, השלים משרד החינוך, פיתוחן של מערכות ותשתיות טכנולוגיות אשר משפרות את השירות לציבור בכלל ולעובד ההוראה בפרט. מערכת מש”ל – מערכת שרות לציבור ופורטל “עובדי הוראה” – פורטל מרכזי עבור עובדי הוראה המאפשר זמינות ושקיפות מלאה של נתונים. מערכו אלו, תושקנה בכנס התנופה היום (שלישי).

במסגרת השירות הטכנולוגי, יעמדו לרשות הציבור ועובד ההוראה, שירותים מקוונים, אשר יצמצמו את תלותו של מקבל השירות בהגעה פיזית אל המשרד ויעניקו לו שירות איכותי ויעיל יותר. בנוסף לאמור, יקדם המשרד את שיפור איכות השירות במישורים נוספים, בהם:

• העצמת מנהל בית הספר – המנהל כמנהל משאבי אנוש, ידאג, בין היתר, גם לממש ולשמור על תנאי השרות של המורה.

• מדידה והערכת רמות שרות – תפותח ותוטמע תפיסה שירותית וכלים לצורך מדידת רמות שירות בכלל יחידות המשרד. כל אלה ישולבו כפרמטרים בסקרים תקופתיים אשר ייערכו על ידי המשרד.

• מיקוד ביצירת פתרונות – המשרד ישאף לספק פתרונות מקצועיים ומלאים לפונים אליו (מעבר למתן מידע נדרש).

• מעבר משרות מגיב לשרות יוזם – המשרד יעודד נקיטת יוזמות שירותיות, כגון; “דחיפת מידע יזום”, “מפגשי שרות” בבתי הספר ועוד.

• קיצור ופישוט של תהליכי השרות בכלל, ושל תהליכי העברת מידע וטיפול בפניות בפרט – המשרד יצור “שרות זמין” –באמצעות תהליכים “ממוקדי לקוח” הנתמכים במערכות טכנולוגיות מתקדמות וזמינות ללקוח.

• התמקצעות (השרות כמקצוע) – המשרד, יאפשר תכנון ויישום של תוכניות למידה של ידע והקנייה של מיומנויות נדרשות, ליווי ותמיכה הן למנהלים והן לנותני השרות.

גב’ מיכל כהן, מוסיפה, כי; “רק בעבודה מאומצת, משולבת ומתמדת נצליח להשיג שירות איכותי ומצוין לציבור ולעובדי ההוראה”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן