חינוך

תקציב המדינה הבא, חייב לשקף סדר עדיפות לאומי חדש שבמרכזו החינוך וההשכלה הגבוהה

0
0

כך אומר שר החינוך, גדעון סער: בחודשים הקרובים, תגובש תוכנית חומש להשכלה הגבוהה, שתתמודד עם בעיות היסוד של המערכת: טיפול ב”בריחת המוחות” וב”השבת המוחות”, שינוי מודל התקצוב, התמודדות לטווח ארוך עם בעיית הפנסיה וסוגיית שכר הלימוד ותוספת התקציב למערכת.
תקציב המדינה הבא, חייב לשקף סדר עדיפות לאומי חדש שבמרכזו החינוך וההשכלה הגבוהה
תקציב המדינה הבא, חייב לשקף סדר עדיפות לאומי חדש שבמרכזו החינוך וההשכלה הגבוהה

שר החינוך, מר גדעון סער, אמר היום (יום שלישי), בדיון לרגל הקמת השדולה למערכת ההשכלה הגבוהה בכנסת, כי מבחנה של הממשלה והכנסת באישור תקציב המדינה הבא יהיה בקביעת סדר עדיפויות לאומי חדש, שבמרכזו החינוך וההשכלה הגבוהה.

השר סער, ציין, כי “ישנה חשיבות אדירה ליצירת קואליציה חברתית ופוליטית רחבה, ככל הניתן, סביב נושא ההשכלה הגבוהה”.

שר החינוך, סער, הוסיף, כי; “בחודשים הקרובים, תגובש תוכנית חומש להשכלה הגבוהה, שתתמודד עם בעיות היסוד של המערכת- טיפול ב-“בריחת המוחות” וב-“השבת המוחות”, שינוי מודל התקצוב, התמודדות לטווח ארוך עם בעיית הפנסיה וסוגיית שכר הלימוד ותוספת התקציב למערכת.

כל אלה ייעשו בהדברות בין כל הגורמים במערכת: האוניברסיטאות-המכללות, הסגנים, הסטודנטים והאוצר”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן