אוניברסיטה | מכללה

תואר ד”ר לשם כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון, האב: ד”ר חיים יבין, הבן: חגי יבין- בוגר רפואה

0
0

בטקס הענקת תואר ד”ר לשם כבוד באוניברסיטת בן-גוריון, מתח היום חיים יבין ביקורת נוקבת על המדיום הטלוויזיוני: “יש לפעמים שאני נתקף דיכאון מול מה שקורה כיום במדיום שלנו…
תואר ד
תואר ד”ר לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בן-גוריון, האב: ד”ר חיים יבין, הבן: חגי יבין- בוגר רפואה

חתן פרס ישראל, “מר טלוויזיה”, העיתונאי חיים יבין, קיבל הערב (יום שני, ה- 23 בנובמבר 2009), תואר ד”ר לאות כבוד מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, במסגרת אירועי “יום בן-גוריון, שהוא יום העלייה השנתי לקברו של “הזקן”. בין הבאים לחלוק לו כבוד היו בני משפחתו, בהם בנו חגי, שסיים לימודי רפואה באותה אוניברסיטה ועומד להתחיל בהתמחותו המקצועית.

יבין, מתח בדבריו ביקורת נוקבת על המדיום הטלוויזיוני בישראל: “יש לפעמים שאני נתקף דיכאון מול מה שקורה כיום במדיום שלנו… אני מצדיע לתרומתן של הרשתות המסחריות לטלוויזיה בישראל בכל תחומי היצירה. חבל רק שיש כל כך הרבה תכניות ירודות, ברמה נמוכה, עלובה ומעליבה, המציפות אותנו השכם והערב, בהשוואה לתכניות איכות, שנער, יספרם”.

“ליבי, כואב על מה שמתרחש בערוץ הציבורי… המשבר שם, הוא אין סופי. יש הסבורים שצריך לסגור אותו. אני חושב שיש להחיותו ולהצילו” – הוסיף, יבין.

בדברי ברכתה בטקס, אמרה נשיאת האוניברסיטה, פרופ’ רבקה כרמי על דר’ יבין; “אי אפשר להפריז בתיאור מקומו המרכזי של חיים יבין בחייה של מדינת ישראל ובחיי כולנו, השפעתו האישית על מצב הרוח הלאומי משך שנים ותרומתו התרבותית בכישרון תיעודי בלתי רגיל של החברה הישראלית רבת העניין והאתגר.

ענק התקשורת, שגם הוא יכול היה לנוח על זרי דפנה רבים אבל העדיף וממשיך להעדיף עשייה דוקומנטרית שכל עיקרה בחינה אמיצה של המציאות שהיא ורק היא יכולה להוביל לשינוי ושיפור”.

“מי שהיה ’מר טלוויזיה’ הפך להיות היוצר הדוקומנטרי המוביל במדינת ישראל ולטעמי מהמובילים בעולם. קשה לי כמובן שלא לציין מעלה נוספת של חיים, שאני בטוחה גם הוא גאה בה, והיא העובדה שבנו חגי יבין, סיים לימודי רפואה בבית הספר לרפואה ע’ש גולדמן באוניברסיטה שלנו ב-2009 במחזור כ”ט נעניק לו תואר MD, ב-2011, לאחר סיום הסטאז’. תודה לך, חיים יבין!”.

יבין, ממייסדי הטלוויזיה בישראל, עורך “מבט”, מנהל החדשות, מנהל הטלוויזיה, מגיש, במאי, מפיק, עורך וקריין טלוויזיה ורדיו מוביל בישראל, זכה בשנת 1997 ב-“פרס ישראל לתקשורת”. הוא שימש כמגיש מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ הראשון, “מבט לחדשות”, מאז שנכנסו שידורי הטלוויזיה לישראל בשנת 1968 ועד לשנת 2008.

יבין, מזוהה עם הערוץ הממלכתי של הטלוויזיה הישראלית יותר מכל אדם אחר ואף זכה לכינוי; “מר טלוויזיה”.

חיים יבין, הוא דוקומנטריסט מן הבולטים בתחום. הוא ערך קרוב למאה סרטים דוקומנטריים באורך מלא, במקביל לעבודתו כמגיש החדשות הראשי. מבין סדרות הטלוויזיה התיעודיות הבולטות נמצאות; “גחלת לוחשת”, “הנבחרים”, “גולני”, “ארץ המתנחלים” ו-“תעודה כחולה”. בנוסף לפרס ישראל, זכה בכמה וכמה תעודות ופרסים והוא מרצה מבוקש בחו”ל.

בדברי ההנמקה של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, נאמר, כי התואר הוענק לחיים יבין, לאות הוקרה על היותו; “איש תקשורת פורה שבעשייה מרשימה בתחום העיתונות והטלוויזיה תרם תרומה נכבדה להתפתחות תחום התקשורת בישראל; בהערכה רבה לעיתונאי, במאי, מפיק, עורך ומגיש אשר שליטתו במדיום הטלוויזיוני-העיתונאי על כל פניו, מאפשרת לו, דיווח אמין מחד וגילוי יצירתיות תקשורתית מאידך ואשר את מורשת זו הנחיל גם לדור הבא;

לאות כבוד למי שסרטיו וסדרות התעודה החשובים שלו האירו בכישרון ובאומץ רבדים וניגודים בחברה הישראלית וחדרו ללב הקהל הרחב כחץ מושחז; לאחד ממקימי הטלוויזיה הישראלית, שליווה אותה מצעדיה הראשונים ועד שנות האלפיים ובאמתחתו שלל פרסים חשובים, לרבות פרס ישראל”.

מלבדו קיבלו את התואר גם פרופ’ חנוך גוטפרוינד, לשעבר נשיא ורקטור האוניברסיטה העברית בירושלים, איש העסקים, הפוליטיקאי והנדבן רון לאודר, כלת פרס ישראל, פרופ’ אליס שלוי והרקדנית והכוריאוגרפית רנה שינפלד. במעמד זה גם הוענק התואר “יקיר הנגב” לד”ר יהורם זינגר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן