ישנה עליה הן במודעות ההורים לחשיפת ילדיהם לתכנים לא ראויים ◄ ד”ר אבשלום אדרת, יוזם הפרויקט ויוזם עמותת אשנ”ב; בצד אי היענות בגופים עסקיים, הצלחנו להגיע להורים, בהיקפים גדלים והולכים, בפעילות א-פורמלית של מוסדות וארגונים חינוכיים
איגוד האינטרנט: עלייה של 15% במודעות הורים לחשיפת קטינים לתכנים לא ראויים
ממצאים ראשונים שעולים מתוך סקר שליווה את פרויקט ההדרכות להורים לשימוש נבון ברשת של עמותת אשנ”ב – אנשים למען שימוש נבון באינטרנט – בתמיכת איגוד האינטרנט הישראלי, מראים כי המודעות של ההורים לחשיבות החשיפה של ילדיהם לתכנים לא מתאימים עלתה בעקבות ההדרכות ב-15 אחוז.
נושא נוסף שנבדק הוא הבנה של מהן תוכנות סינון ויעילותן ביחס לחשיפת הילדים לתכנים לא ראויים, כאשר בעקבות ההדרכות חלה עליה של יותר מ-10 אחוזים במודעות של ההורים, לעובדה, כי תוכנות הסינון לבדן, אינן פותרות את הבעיה. במסגרת הסקר, נערכו משובים מקדימים ומאוחרים של פגישות ההדרכה, מהם עולה, כי ההורים, הוכיחו שהם מכירים יותר את האינטרנט, שהם מודעים יותר לחשיבות הדיאלוג עם ילדיהם ולחשיבות הנושא.
פרויקט ההדרכות להורים החל בנובמבר 2008, כשעד היום נהנו ממנו כ-2,200 הורים בארגונים עסקיים, מוסדות וארגונים חינוכיים ביותר מ-20 ערים ברחבי הארץ. היעד הוא להגיע לפחות ל-5,000 הורים בשנה.
“מטרות הפרויקט, היו להגדיל באופן משמעותי את כמות ההורים המודעים לנושא הגלישה הנבונה באינטרנט, לבסס את מודל הכניסה לבית הספר להדרכת הורים בנושא זה, ולהצביע על הדרכת הורים כדרך המועדפת להגברת הנוכחות ההורית בחיי ילדיהם גם במרחב האינטרנטי” – אומרת נאוה גלעד, יועצת לצמצום הפער הדיגיטלי, ומנהלת קבוצות המשימה ב-איגוד האינטרנט הישראלי; “בכל העולם המערבי, גובר הביסוס האמפירי, לכך, כי מודעות הורים הוא תנאי הכרחי להגנה על ילדים, וצעדים אדמיניסטרטיביים המנסים לעקוף את הצורך בהדרכת הורים, מוכיחים את עצמם כלא אפקטיביים”.
אחד הנתונים היותר מטרידים שעלו בעקבות הרצת הפרויקט, היה שההיענות להדרכות בקרב הארגונים העסקיים במגזרים השונים (היי-טק, ארגוני תעשייה, מוסדות פיננסיים, חברות פרטיות וציבוריות), נמצאה נמוכה ביותר.
“המצב הכלכלי הקשה, והאווירה של הפיטורים, היוו גורם מקשה ביותר על ביצוע הפרויקט” – אומר ד”ר אבשלום אדרת, יוזם הפרויקט ויוזם עמותת אשנ”ב; “עם זאת, בצד אי היענות בגופים עסקיים, הצלחנו להגיע להורים, בהיקפים גדלים והולכים, בפעילות א-פורמלית של מוסדות וארגונים חינוכיים, כאשר חלק ניכר מן ההורים שהשתתפו בהדרכות הגיעו מבתי ספר במקומות שונים בארץ”.
“עמותת אשנ”ב, עוסקת במגוון רחב של פעילויות להגברת המודעות לשימוש נבון”, אומר יו”ר העמותה ברוך הינוך; “מצאנו, כי דווקא הילדים, אותם מדריכה אשנ”ב, מזה מספר שנים, ציינו את החשיבות הרבה בהגברת המודעות של הוריהם, שבמקרים רבים אינם מכירים את הרשת על יתרונותיה וסכנותיה”.
“הפרויקט, הורחב בשני תחומים חשובים, מעבר למה שאופיין בראשיתו” – מוסיפה גלעד; “נכנסנו בצורה משמעותית להדרכות הורים בחברה הערבית, ואנו נערכים לתת דגש גם באזורי הפריפריה”.
לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה, התבצעה באחרונה, פניה למנהלי בתי הספר ברחבי הארץ בצירוף קריאה להזמין הרצאות למפגשי הורים בבתי הספר ברחבי הארץ. במקביל, קבוצות הורים מהקהילה, ממקומות עבודה, בתי ספר וכד’, המעוניינות להזמין הדרכות ללא תשלום, בנושא; “שימוש נבון של ילדיהם ברשת האינטרנט”, מוזמנות לעשות כן בפנייה ותיאום; בני ישראלי, רכז עמותת אשנב בכתובת; info@eshnav.org.il, טלפקס: 03-5032786, נייד: 050-5733845.
Add Comment