השימוש בכלי המדד המשולב שהוא אינדיקטור סינתיטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, מצביע על כי המדד המשולב ביולי 2009, מעלה סימנים ליציאה מן המיתון ◄ מדד הפדיון של המסחר והשירותים והייצור תעשייתי, עלו בצורה חדה
המדד המשולב לחודש יולי 2009, עלה ב-1.2% – ישראל, יוצאת מן המיתון
“המדד המשולב” למצב המשק בחודש יולי, עלה ב-1.2 אחוז. העלייה במדד החודש מצטרפת לעלייה בחודש הקודם לאחר ירידות רצופות במדד מאז יוני 2008. אנשי בנק ישראל, מעריכים, כי מסתמנת תפנית המשתקפת בעליה בפעילות במשק. העלייה החודש, משקפת עליה בכל מרכיבי המדד ובמיוחד בנתוני היצור תעשייתי והפדיון שעלו בצורה חדה.
יצוין, כי במדדי החודשים; מאי, ו-יוני, חלו עדכונים כלפי מעלה, בעקבות עדכונים כלפי מעלה שביצעה הלמ”ס, במדד היבוא ובמדדי היצור התעשייתי והפדיון בחודשים אלו.
אשר להתפתחות רכיבי המדד; מדד הייצור התעשייתי, עלה ביוני בשיעור של 2.1 אחוזים, לאחר ירידה של 0.3 אחוזים במאי.
מדד הפדיון של המסחר והשירותים, עלה ביוני בשיעור חד של 3.4 אחוז, בהמשך לעליה של 0.3 אחוז במאי.
מדד יצוא השירותים, עלה ביולי בשיעור של 3.2 אחוזים, לאחר ירידה של 3.1 אחוזים ביוני.
ב-מדד יצוא הסחורות, נרשמה עליה של 0.4 אחוזים ביולי, לאחר ירידה של 1.1 אחוזים ביוני.
מדד היבוא, עלה בחודש יולי, בשיעור של 4.3 אחוזים, בהמשך לעליה של 4.3 אחוזים ביוני.
<!–TabBankIsraelConsumerPriceIndex_19-08-09_01.htm–>
המדד המשולב
המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתיטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת (ראו פרטים במחקר).
המדד המשולב, חושב עד כה על פי השינוי החודשי בחמישה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא ללא נכסי השקעה, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי ויצוא הסחורות (ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים).
החל מחודש פברואר 2006, מפורסם המדד בגרסא חדשה הכוללת רכיב נוסף- יצוא השירותיים (תיירות, ושירותיים אחרים: תוכנה מחקר ופיתוח, ייעוץ ותיווך נדל”ן). רכיב זה מחושב ומעובד בחטיבת המחקר של בנק ישראל והוא מבוסס, בין היתר, על סמך אומדני החטיבה למידע וסטטיסטיקה של הבנק.
יצוא השירותיים הוא רכיב חשוב על רקע השנוי המבני במשק הישראלי, בדומה למשקים מפותחים אחרים, בו עולה משקל ענפי השירותיים בתוצר בכלל, ובענפי הייצוא בפרט. בנוסף בגרסה החדשה של המדד עודכנו משקולות כל הרכיבים, המבוססים עתה על מדגם משנת 1995, בו החל להסתמן השנוי המבני במשק.
Add Comment