המשך יצירות בקרנות האג”ח כנגד פדיונות בקרנות הכספיות ◄ מניות הבנקים בלטו החודש עם עליות שערים חדות ◄ בשוק איגרות החוב נרשמה החודש מגמה מעורבת ◄ העדר פעילות בשוק המניות הראשוני נמשך גם באפריל
הבורסה, סיכום אפריל 2009: עליות שערים חדות בשוק המניות, מחזורים ערים באג”ח
המסחר בשוקי המניות באפריל, בארץ ובעולם, התאפיין בעליות שערים. השפעה חיובית על השווקים היתה, בין היתר, לדו”חות כספיים חיוביים לרבעון הראשון, שפרסם הסקטור הפיננסי בארה”ב ובעקבותיהם אופטימיות לגבי סימני התאוששות השווקים מהמשבר וכן הצגת תוכנית כלכלית להמרצת המשק ע”י ראש הממשלה ושר האוצר החדשים. בסיכום חודשי עלה מדד ת”א-25 בכ-11.5% והשלים עלייה של כ-37% מהשפל בו היה בנובמבר 2008.
יצוין, כי עליות שערים נאות אפיינו, באפריל, את מרבית המדדים המובילים בעולם, אולם בסיכום מתחילת השנה בולט מדד ת”א-25 עם עלייה דולרית של כ-13% בעוד שמרבית המדדים (למעט נאסד”ק-100 שרשם עלייה דומה), ירדו בשיעור של עד כ-8%.
מניות הבנקים בלטו החודש עם עליות שערים חדות של כ-24%. מניות הנדל”ן הגדולות, הוסיפו ועלו בכ-20% ומתחילת השנה עלו בכ-68% לאחר שצנחו בכ-80% אשתקד. מדדי יתר-50 ות”א-75, עלו החודש בכ-15% והשלימו עלייה של כ-67% מתחילת השנה וזאת, בין היתר, בעקבות עלייה במניות הנפט הכלולות בהן.
יצוין כי, מדד שותפויות וחברות הנפט זינק מתחילת השנה בכ-265%, בעקבות הדיווחים על גילויי הגז בקידוחים “תמר” ו”דלית”, שמול חופי הארץ.
בשוק איגרות החוב נרשמה החודש מגמה מעורבת, כאשר שערי איגרות החוב הלא ממשלתיות המשיכו לבלוט עם עליות שערים ואילו איגרות החוב הממשלתיות רשמו החודש ירידות.
מדד אג”ח חברות צמודות המדד, עלה באפריל בכ-6% ומתחילת השנה עלה בשיעור חד של כ-22%. בחינת מדדי התל-בונד מראה כי מדד תל-בונד 20 עלה החודש בכ-3% ובכ-10% מתחילת השנה, ואילו מדד תל-בונד-40 (שרבות מאיגרות החוב הכלולות בו קשורות לענף הנדל”ן) עלה באפריל בכ-7% ומתחילת השנה עלה בכ-25%.
גם איגרות החוב הלא-ממשלתיות צמודות המט”ח עלו באפריל בכ-1% והשלימו עלייה של כ-13% מתחילת השנה וזאת בהשפעת התחזקות הדולר ביחס לשקל בכ-10%.
מאידך, איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד, ירדו החודש בכחצי אחוז, ואיגרות החוב הממשלתיות הלא צמודות מסוג “שחר”, ירדו בכ-2%, ונותרו גבוהות בכ-5% ובכ-1% בלבד, בהתאמה, לעומת תחילת השנה.
מחזור המסחר היומי במניות עלה החודש והסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל – גבוה בכ-40% לעומת הרבעון הראשון של השנה, אך עדיין נמוך בכ-15% מהממוצע אשתקד.
מגמה דומה אפיינה את המסחר באופציות על מדד ת”א-25, כאשר באפריל נסחרו כ-285 אלף יחידות, לעומת כ-330 אלף יחידות בממוצע בשנת 2008.
לעומת זאת, בשוק איגרות חוב נמשכה גם החודש הפעילות הערה והמחזור היומי, שהסתכם החודש בכ-4.5 מיליארד שקל, היה עדיין גבוה מעט לעומת מחזור השיא השנתי בשנת 2008.
העדר פעילות בשוק המניות הראשוני נמשך גם באפריל והחודש בוצעה הנפקת זכויות אחת בלבד והקצאה פרטית אחת בסכום כולל של כ-42 מיליון שקל.
במהלך החודש, הבורסה השיקה אופציות על כל אחת ממניות הבנקים; בנק לאומי ובנק הפועלים, לאחר שמזה כחודש נסחרות בבורסה אופציות על מניות כיל.
בשוק מוצרי המדדים התווספו באפריל 4 אופציות כיסוי, רכש ומכר נפט, המתווספות ל-58 סדרות הנסחרות זה מכבר. כיום נסחרות 342 סדרות של מוצרי מדדים, כאשר מחזור המסחר היומי בהם, באפריל, מהווה כ-23% ממחזור המסחר במניות וממחזור המסחר באג”ח חברות.
הממשלה גייסה החודש, בבורסה, סכום של כ-5.8 מיליארד שקל. כ-72% מהסכום גויסו באמצעות אג”ח לא צמודות וכ-28% באמצעות אג”ח צמודות מדד. מנגד, לא נרשמו פדיונות קרן של איגרות חוב. כלומר, סך הגיוס נטו הסתכם החודש בכ-5.8 מיליארד שקל ומתחילת השנה הסתכם בכ-14 מיליארד שקל.
<!–StockMarket_04-2009_01.htm–>
Add Comment