חדשות ישראל

אומ”ץ למזוז: יש מקום לדיון חוזר בהחלטתך לסגור תיק החקירה של השר בר-און

0
0

אריה אבנרי, יו”ר הנהלת אומ”ץ: “להפתעתנו, ב”פרשת ההצבעות הכפולות” לא פורסמה בפרשה זו, המלצת המשטרה, האם יש מקום להעמיד את שר האוצר לדין פלילי אם לאו, ואף מסיבה זו גוברת המבוכה בציבור”.
אומ
אומ”ץ למזוז: יש מקום לדיון חוזר בהחלטתך לסגור תיק החקירה של השר בר-און

עמותת אומ”ץ, פנתה היום (שלישי), במכתב אל היועץ המשפטי לממשלה עו”ד מני מזוז, בעניין החקירה נגד שר האוצר רוני בר-און בפרשת “ההצבעות הכפולות” ובו ההחלטה לסגור את תיק החקירה של שר האוצר רוני בר-און – לדברי אריה אבנרי, יו”ר הנהלת אומ”ץ, “ההחלטה התקבלה בציבור ברגשות מעורבים, בעקבות המשך תהליך סגירת תיקים נגד אישי ציבור בכירים בכלל ושרים בפרט, שנחשדו בפלילים”.

אבנרי, ממשיך וכותב, כי; “תנועת אומ”ץ, סבורה, שיש מקום לדיון חוזר בהחלטתך לסגור את תיק החקירה של שר האוצר, בפרשת “ההצבעות הכפולות” מהסיבות הבאות;

1. קיימת אי בהירות בעניין קביעת מועד ההתיישנות ששימש כאחד הנימוקים לסגירת התיק. בשעתו הורשע ח”כ לשעבר יחיאל חזן בנסיבות דומות והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים, שההתיישנות עליה הינה 5 שנים, וכן בעבירה של זיוף בכוונה לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שההתיישנות עליה הינה 10 שנים.

אריה אבנרי, יו”ר הנהלת אומ”ץ

2. ח”כ לשעבר ענבל גבריאלי, התראינה בשעתו בכלי התקשורת ואמרה, כי מעולם לא ביקשה או הרשתה לבר-און להצביע במקומה.

לעומת זאת בחקירתה במשטרה טענה גבריאלי, כי יתכן שנתנה לבר-און להצביע במקומה.

מן הדין היה לערוך חקירה חוזרת של הסתירה בין שתי הגרסאות הללו, ע”מ לברר באיזה מהם אמרה את האמת.

3. להפתעתנו, לא פורסמה בפרשה זו, המלצת המשטרה, האם יש מקום להעמיד את שר האוצר לדין פלילי אם לאו, ואף מסיבה זו גוברת המבוכה בציבור.

4. אזרחי המדינה מאמינים בעקרון של שוויון בפני החוק ומצפים לכך שסגירת תיקיהם של נבחרי ציבור בכירים תהיה בעלת נימוקים חד משמעיים בלתי ניתנים לערעור חוזר.

5. אנו מבקשים לבדוק אם יש מקום לערוך בחינה נוספת בעניין החלטתך לסגור את התיק בפרשה זו”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן