בין הפרויקטים שיקבלו מימון: טיפולי פה ושיניים, מימון תרופות, טיפול נפשי בבית הניצול ועוד ◄ פרופ’ שני: בחרנו בפרויקטים שיביאו את מירב העזרה והתועלת לניצולי השואה הנזקקים וחלק מתפקידנו הוא גם לוודא שהסיוע אכן מתבצע ומגיע ישירות לניצולי השואה
ניצולי השואה: ועדה בראשות פרופ’ מרדכי שני המליצה על חלוקת 25 מיליון ש”ח עבור פרויקטים לסיוע
הוועדה המקצועית המייעצת בראשות פרופ’ מרדכי שני, שהינה עצמאית ובלתי-תלויה ושחבריה פעלו בהתנדבות, הגישה השבוע את המלצותיה לחברה לאיתור והשבת נכסים של נספי השואה בנושא חלוקת כספים לפרויקטים המסייעים לניצולי שואה. בוועדה חברים אנשי ציבור מובילים: פרופ’ מרדכי שני, פרופ’ בן ציון זילברפרב, פרופ’ פניה עוז זלצברגר, פרופ’ יסכה כהן-מנספילד, פרופ’ שאול שאשא, פרופ’ חיים אדלר, ד”ר ליאורה בר-טור ואל”מ (במיל’) משה שפריר. דירקטוריון החברה אימץ את המלצות הוועדה במלואן.
החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי שואה החליטה להעביר בשנת 2008 סכום של 100 מיליון ש”ח לסיוע לניצולי שואה נזקקים, מתוכו יחולקו 25 מיליון ש”ח, על פי המלצות הוועדה, לפרויקטים של סיוע לניצולי שואה.
75 מיליון ש”ח הנוספים הועברו לכ-11,000 ניצולי שואה נזקקים במענק אישי, ישירות לחשבון הבנק וללא צורך בהגשת בקשות או טפסים.
46 הפרויקטים שהוגשו עברו בחינה מעמיקה ע”י הוועדה המייעצת, שהמליצה בסופו של התהליך על 9 פרויקטים שיזכו לתמיכה בשנה הנוכחית. יו”ר הוועדה המייעצת פרופ’ מרדכי שני, אמר, כי; “הבקשות שהוגשו מייצגות קשת רחבה של תחומי סיוע, וכולן היו חשובות וראויות מאין כמותן. בשל המספר הרב של הפרויקטים ותקציבם, ולאור התקציב שאושר לחלוקה, היה צורך לייצר סדר עדיפויות כדי לענות על הצרכים החשובים והמיידיים ביותר…”.
“בתום עבודה מעמיקה ומדוקדקת בחרנו בפרויקטים שיביאו את מירב העזרה והתועלת לניצולי השואה הנזקקים. חלק מתפקידנו הוא גם לוודא שהסיוע אכן מתבצע ומגיע ישירות לניצולי השואה, ואנו נעמוד בקשר עם הארגונים השונים כדי לעקוב מקרוב אחרי סיוע זה” – סיכם פרופ’ שני.
כללי עבודת הוועדה ותהליך הבחירה
החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה קראה לארגונים ועמותות המסייעים לניצולי שואה להגיש בקשות לקבלת מימון עבור פרויקטים ספציפיים, שכל מטרתם סיוע לניצולי שואה. עד עתה הוגשו 46 בקשות לחברה שהועברו לבדיקת הוועדה המייעצת.
הוועדה המייעצת, קבעה קריטריונים אחידים, שווים וברורים, וחבריה לא ידעו עד השלב הסופי מי הם הגופים העומדים מאחורי הבקשות. כל פרויקט נבחן לגופו, ונדרש לעבור בחינה כלכלית מקיפה של חברה חיצונית לייעוץ כלכלי.
“החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה”
בין השיקולים שהכתיבו את החלטות הוועדה: נחיצות וחשיבות הפרויקט, גודל האוכלוסייה שתהנה מהפרויקט, מידת השיפור שיושג, כושר הביצוע של הארגון ועוד.
השבוע אימץ דירקטוריון “החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה” את המלצות הוועדה המייעצת להעביר מימון לפרויקטים המפורטים מטה בארגונים הבאים;
• הענקת טיפולי שיניים ופה בבית הניצול (העמותה למען בריאות הפה)
• חלוקת מזון ומימון תרופות (“לתת”)
• טיפול נפשי בבית הניצול (“עמ”ך”)
• אימוץ קשישים ניצולי שואה המאושפזים במוסדות סיעודיים לתשושי נפש (“עזר מציון”)
• ניידת סיוע למיצוי זכויות לניצולי שואה (“עמותת אש”ל”)
• טיפול ייחודי בניצולים המאושפזים במחלקות גריאטריות (חוג ידידי תל השומר)
• ייעוץ אישי למיצוי זכויות לניצולי שואה (עמותת המשפט בשירות הזקנה)
• כרטיס מזון חודשי (“מאיר פנים”)
• חלוקת מזון וארוחות חמות (“חזון ישעיה”)
בנוסף התייחסה הוועדה בהמלצותיה לחשיבות הקמת מרכז מידע למיצוי זכויות של ניצולי השואה. הוועדה, המליצה לחברה לאיתור ולהשבת נכסים לבדוק בעתיד אפיקי סיוע בנושא זה.
הענקת התמיכה בפרויקטים תתבצע תחת פיקוחה של הוועדה המייעצת ובכפוף לבדיקה מעמיקה של תקציב הפרויקט, אופן הביצוע ודיווח שוטף, וכל זאת על מנת להבטיח שהכסף יגיע ישירות לניצולי השואה.
Add Comment