בפעולות: התקנה של מנגנון לנכה, התקנת וו גרירה, התקנה או הסרה של כננת והתקנת דוושות כפולות להוראת נהיגה ■ שאול מופז שר התחבורה והבטיחות בדרכים: לאפשר לצמצם באופן משמעותי את זמן ההמתנה הארוכה לקבלת שרות בעמדה הטכנית
מתקינים מורשים יוכלו לראשונה לבצע רישום שינוי במרכב הרכב
משפרים את השרות לציבור. החל מיום ראשון (15 ביוני) מי שיבקש לבצע שינויים במרכב הרכב, הכולל התקנה או הסרה של מנגנון לנכה לא ידרש יותר להגיע לעמדה הטכנית (עמדה מס’ 1) של משרד הרישוי כדי לבצע את רישום השינוי ברשיון הרכב – כך הודיע אתמול גדעון סיטרמן (בצילום) מנכ”ל משרד התחבורה.
מעתה ניתן יהיה לבצע את ההתקנה והבדיקה של מנגנון לנכה ברכב אצל מתקין מורשה ולחסוך את הצורך בבדיקה נוספת של בוחן הרכב, בעמדה הטכנית של משרד הרישוי.
בנוסף לכך מיום ראשון הקרוב, ניתן יהיה גם לבצע רישום של התקנה או הסרה של וו גרירה או כננת לרכב או להתקין דוושות כפולות להוראת נהיגה אצל יצרנים מורשים מבלי להגיע כלל אל משרד הרישוי.
עד כה נדרשו בעלי רכב אלה להגיע בעצמם עם רכבם לעמדה הטכנית (עמדה מס’ 1) ב-משרד הרישוי ולהמתין בתורים ארוכים, לעיתים יותר מיום אחד לצורך ביצוע הבדיקה והרישום.
במטרה ליעל ולשפר את השרות לאזרח נקבעה הוראת נוהל חדשה המבטלת את הצורך להתייצב עם הרכב בעמדה הטכנית במשרד הרישוי ומאפשרת לראשונה לבצע את הרישום אצל יצרנים מורשים.
שאול מופז
שאול מופז שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ציין, כי מתן אפשרות ליצרנים לאשר פעולות אלה תאפשר לצמצם באופן משמעותי את זמן ההמתנה הארוכה לקבלת שרות בעמדה הטכנית שכן מדובר בכ-35% מהפעולות המבוצעות כיום בעמדה.
יצויין, כי לפני מספר חודשים הוחלט לאפשר ל-מכוני הרישוי לאשר שינויים טכניים נוספים ברכב כמו החלפת מנוע חדש או הסרת דלתות ברכב מסחרי-פעולות שבוצעו עד כה במשרדי הרישוי בלבד.
בקרוב גם ניתן יהיה לבצע אצל יבואנים ויצרנים פעולות נוספות המתבצעות כיום במשרדי הרישוי בלבד, כמו רישום אוטובוסים, מוניות ואמבולנסים, דבר שיביא לקיצור נוסף בזמני ההמתנה בעמדה הטכנית של משרד הרישוי.
Add Comment