שלא נדע אבל הכנסת המספר 101 בטלפון הנייד במקרה חירום יכולה מהיום להציל את חייך; ברעיון מקורי ופשוט, להכניס לזיכרון של מכשירי הטלפון הסלולרי שמחזיק הציבור – תחת המילה חירום, שם של קרוב משפחה או חבר, יכול למסור לצוותי הרפואה פרטים חיוניים במקרה אסון
המספר 101 בסלולר שלך יקבע את איש הקשר שלך במקרה חירום
מהיום, חבר טלפוני, לא רק בשעשועוני הטלוויזיה, אלא גם אצלכם בטלפון הנייד המצוי בכל כיס ועשוי להציל את חייכם. כל מה שעליכם לעשות הוא להזין בטלפון הנייד שלכם איש קשר, שמו ומספר הטלפון שלו, תחת המספר 101. יש לבחור איש קשר המכיר את ההיסטוריה הרפואיות שלכם ורגישות לתרופות. כך, יוכלו צוותי מד”א שיגיעו לטפל בפצוע לטלפן לאיש הקשר ולקבל ממנו את פרטי הפצוע. לפני כן, יש לעדכן את איש הקשר ולמסור לו מידע על רגישות לתרופות והיסטוריה רפואית.
הפרוייקט החדש “מספר החירום שלך”, הושק במסיבת עיתונאים שנערכה בבית החולים “איכילוב” בהשתתפות: שר הבריאות, מר יעקב בן יזרי; מנהל אגף הד”ס, אלי יפה; מנהל חדר הטראומה בבית החולים איכילוב, ד”ר פנחס הלפרין; יו”ר האיגוד לרפואה דחופה, מר ג’קי אור ומנכ”לי החברות הסלולאריות; מר גיל שרון, מנכ”ל פלאפון; מר עמוס שפירא, מנכ”ל סלקום; מר דוד אבנר, מנכ”ל פרטנר.
יוזם הפרויקט בישראל הוא ד”ר פנחס הלפרין, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי איכילוב תל-אביב ויו”ר ועדת רפואה וחירום במד”א. המיזם משותף למגן דוד אדום, בי”ח איכילוב, משרד הבריאות, האיגוד לרפואה דחופה בישראל ופורום החברות הסלולאריות.
הפרויקט בישראל שאומץ כבר במספר מדינות בעולם מתבסס על יוזמתו של בוב ברוצ’י, פרמדיק ותיק בשירות החירום הלונדוני, שבמהלך הטיפול בנפגעי גל פיגועי הטרור בעיר לונדון בשנת 2005 הוא נתקל יחד עם צוותי הרפואה האחרים בבעיות שמנעו מהם לסייע במהירות וביעילות לנפגעים. הבעיות נבעו מהקושי לקבל פרטים רפואיים חשובים על הנפגעים.
ברוצ’י הפרמדיק פתר את הבעיה ברעיון מקורי ופשוט, להכניס לזיכרון של מכשירי הטלפון הסלולארי שמחזיק הציבור – תחת המילה חירום, שם של קרוב משפחה או חבר, אשר יכול למסור לצוותי הרפואה פרטים חיוניים במקרה אסון.
גם בישראל במקרים רבים של תאונות דרכים, פציעה או מחלה, חולים ופצועים המטופלים על-ידי צוותי מגן דוד אדום אינם מסוגלים למסור מידע על מצבם הרפואי ועל קרובי משפחה להם יש להודיע על מחלתם או פציעתם. מטרת היוזמה לעזור באיתור מידע רפואי מיידי על פצוע בשטח ולהעביר הודעה בהקדם על מחלתו או פציעתו.
המיזם החדש יסייע בזיהוי מטופל מחוסר הכרה, רגישות לתרופות, מחלות כרוניות וכדומה. “פעמים רבות אנו נתקלים בפצועים כשהם מחוסרי הכרה, ואינם מסוגלים לדבר ולפרט על מחלתם, תרופות הנחוצות להם וכדומה. מצבים אלה מעמידים אותנו בבעיה, מפני שאין אנו יודעים דבר על מצבו הרפואי של אותו חולה. המיזם החדש פותר לנו את הבעיה ונקבל את האינפורמציה לה אנו זקוקים כדי להציל חיים” – אומר הפרמדיק גולן ראשון, ממד”א אזור דן ומוסיף; “יעילות הפרויקט, היא בהשגת מידע רלוונטי תוך דקות שיכולות להיות לעיתים הרות גורל”.
יעקב בן יזרי שר הבריאות, בירך את מגן דוד אדום והשותפים על היוזמה והגדיר את הפרויקט כמהפכה; “זו פריצת דרך שצריך לברך עליה. לאחר תקופה קצרה הציבור ידע וירגיש שזו מהפכה, וכשזה יקרה זה יעלה את האמון במערכת הרפואית” – שר הבריאות פנה למנכ”לי החברות הסלולאריות וביקש להגביר את ההסברה בקרב הקשישים; “כנציג מפלגת הגמלאים אני פונה אליכם להגביר את ההסברה בקרב הקשישים שלא תמיד יודעים להשתמש במכשיר ונעזרים בנכדים”.
בן יזרי; זו פריצת דרך שתעלה את האמון במערכת הרפואית
אלי יפה מנהל אגף הד”ס, ציין; “מד”א אינו חוסך במשאבים כדי להמשיך ולשפר את רמת שירותיו ואיכותם. מד”א ידע לאמץ את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בכל תחומי פעילותו, כשהשמים הם כבר לא הגבול, ובקרוב נוכל לראות בשמי הארץ מסוקים ובתוכם פרמדיקים. יחד עם זאת, ידע מד”א לאמץ את יוזמת ד”ר הלפרין, חבר ועד הפועל במד”א וליישם את הרעיון הפשוט, המבריק והפשוט של הפרמדיק הלונדוני, בוב ארצ’י, שאינו כרוך בהכשרה ארוכה, ומשאבים רבים, ובכך סוד קסמו”.
יפה, פנה לחברות הסלולאר והציע להרחיב את שיתוף הפעולה המוצלח לתחומים נוספים “טלפון הנייד הוא כבר לא רק טלפון, הטלפון הסלולארי יכול להכיל בקלות גם מידע רפואי נייד שיסייע לצוותי מד”א להציל חיים, הטלפון יוכל להעביר גם תרשים א.ק.ג. צריך לעשות שימוש יותר נרחב בשמונה וחצי מיליון הטלפונים הסלולאריים שבידי הציבור”.
כיצד מצטרפים לפרוייקט?
• בוחרים אדם הקרוב אליך, אשר מכיר את ההיסטוריה הרפואית ושתרצה שיקבל את ההודעה הראשונית על מצבך הרפואי.
• בוחרים במכשיר הטלפון הנייד את האופציה של הוספת מספר חדש. מקישים את המספר המלא של אותו איש קשר. מסיבות טכניות, יש להוסיף לאחר המספר “כוכבית”. לאחר שעשיתם זאת יש לבחור בשמירה.
• דוגמא: * 1234567 052
• לאחר שהכנסת את המספר הרצוי, יש לבחור בשמירת שם – 101. לדוגמא: 101 דינה.
• הצוות הרפואי יחפש בזיכרון של המכשיר מספר שמתחיל בספרות 101, הוא מספר החירום. לקבלת מידע נוסף אתר מד”א – WWW.MDAIS.ORG
Add Comment