הרבנים: “מכיון שהמנהיגים גם המכונים חילונים נבוכים הם בארץ וכאשר יאירו להם דבר ה’ זו הלכה ויתריעו מפני חורבן גדול שעלול צעד כזה להביא לא פחות מגירוש גוש קטיף והמחבלים יראו בזה עוד ניצחון ועוד חולשה סופנית רח”ל של הממשלה…”
רבני המטה להצלת העם והארץ: אין לשחרר אסירים רבים תמורת גלעד שליט. הרב וולפא
רבני המטה להצלת העם והארץ ובראשם הרב גדליה אקסלרוד אב”ד חיפה והרב שלום דב וולפא יוצאים היום (שני) בפסק הלכה נגד שחרור מחבלים רבים תמורת החייל גלעד שליט. פסק ההלכה יצא בעקבות התעקשותם של ארגוני המחבלים להביא לשחרור סיטונאי של רוצחים תמורת החייל גלעד שליט.
בפסק ההלכה מנומק ומבואר כותבים רבני המטה להצלת העם והארץ; “בהיות שארגוני המחבלים ימ”ש, מפעילים לחץ על ממשלת ישראל לשחרר כאלף מחבלים רוצחים תמורת החייל גלעד שליט שיחי’ לאורך ימים טובים וה’ יתן שישוחרר בקרוב, חובה עלינו לצאת בכל הכח ולהבהיר את דבר ה’ זו הלכה שמובאת במשנה מס’ גיטין דף מה’ ע”א בזה הלשון; “אין פודין את השבויין יתר על כדי דמיהן מפני תיקון העולם”.
בהמשך כותבים בפסק ההלכה רבני המטה: “חובה להתנגד בכל תוקף לצעד מטורף שכבר נעשה בעבר והביא רחמנא ליצלן לחורבן גדול.
גלעד שליט
כידוע שהשחרור הקודם של אלף מחבלים תמורת שני שבויים גרם לייסוד האינתיפאדה ולהרג אלפי נפשות מישראל היל”ת”.
בסיום כותבים הרבנים; “מכיון שהמנהיגים גם המכונים חילונים נבוכים הם בארץ וכאשר יאירו להם דבר ה’ זו הלכה ויתריעו מפני חורבן גדול שעלול צעד כזה להביא לא פחות מגירוש גוש קטיף והמחבלים יראו בזה עוד ניצחון ועוד חולשה סופנית רח”ל של הממשלה ונציל אותם מהעבירה של לא תעמוד על דם רעך”.
Add Comment