הניתוח פחות פולשני וההחלמה ממנו מהירה יותר מתבצע רק במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי זיו; האשפוז הוא יום וחצי, בעוד ממוצע האשפוז לניתוח הוצאת הערמונית דרך הבטן הינו 3 עד 4 ימי אשפוז * הסיכון לדימומים נמוך יותר בניתוח פירניאלי בהשוואה לניתוחים דרך הבטן.
ניתוח הסרת הערמונית לחולי סרטן שלא דרך הבטן במרכז הרפואי זיו. ד”ר קוטלירוף
המרכז הרפואי זיו בצפת הוא המוסד הרפואי היחיד כיום בארץ, המנתח מקרים של סרטן הערמונית דרך הפרינאום, הממוקם בין שק האשכים לבין פי הטבעת, כגישה כלל מערכתית, בניגוד לשאר מרכזי הבריאות בארץ בהם מנתחים מקרים של סרטן הערמונית דרך הבטן.
ד”ר אוסקר קוטלירוף מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי זיו מסביר, כי שיטה זו לניתוח סרטן הערמונית, מתבצעת על ידי חתך צר בפירנאום, אזור הממוקם בין שק האשכים לבין פי הטבעת, ומשם מוציאים הערמונית הנגועה בסרטן.
ד”ר קוטלירוף, מציין, כי הניתוח הפירניאלי הוא ניתוח זעיר פולשני, המציע את כל היתרונות של הכריתה הכירורגית הנפוצה, בפחות תחלואה והחלמה מהירה יותר.
ניתוח סרטן הערמונית בשיטה הפירניאלית מקובלת מאוד באירופה בחמש עשרה השנים האחרונות, אך בארץ מיושמת כשיטה מערכתית, רק במרכז הרפואי זיו בצפת.
שתי השיטות המקובלות היום בארץ להוצאה של הערמונית הן: הראשונה – דרך חתך בבטן והשניה – השיטה הלקרוסקופלית בה מבצעים חתכים זעירים בבטן, ובסיוע ציוד לקרוסקופלי מוציאים את הערמונית.
בהשוואה לשתי השיטות הללו, אומר ד”ר קוטלירוף, כי השיטה הפירניאלית הינה פחות פולשנית גם מהשיטה הלקרוסקופאלית, ומהווה פתרון מושלם עבור ככל אוכלוסיית הגברים, ובפרט עבור גברים שעברו ניתוחים קודמים באזורי הבטן והאגן ולגברים עם משקל עודף שביצוע ניתוחי בטן הינם בעיתיים אצלם.
האשפוז בניתוח פירניאלי במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי זיו, בצפת הוא יום וחצי, בעוד ממוצע האשפוז לניתוח הוצאת הערמונית דרך הבטן הינו שלושה עד ארבעה ימי אשפוז. כמו כן, הסיכון לדימומים נמוך יותר בניתוח פירניאלי בהשוואה לניתוחים דרך הבטן.
ד”ר קוטלירוף, מדגיש, כי את הניתוח הפירניאלי ניתן לבצע רק במקרים בהם הערמונית לא מוגדלת יתר על המידה.
סרטן הערמונית הנו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים, להוציא סרטני עור שאינם מלנומה. שכיחותו של סרטן הערמונית הולך וגדל כתוצאה מתוחלת החיים הגדלה.
הסיכויים ללקות בסרטן הערמונית גדלים במהירות לאחר גיל 50 ולמעלה מ-80% מכל מקרי סרטן הערמונית המאובחנים הם בקרב גברים שגילם עולה על 65 שנים.
אחד מכל 11 גברים עתיד לחלות בסרטן הערמונית. הסיבות לסרטן הערמונית עדיין אינן מובנות לחלוטין, אולם חוקרים גילו מספר גורמים הקשורים באופן עקבי לסיכון גבוה ללקות במחלה.
עוד נמצא, כי סרטן הערמונית שכיח במיוחד במשפחות מסוימות, דבר שמצביע על אפשרות הימצאות גורם גנטי או תורשתי למחלה. סרטן הערמונית שכיח ביותר בצפון אמריקה ובצפון-מערב אירופה.
Add Comment