אי עמידה בתקני “התג הירוק” לא מצביעה בהכרח על אי עמידה בתקני משרד הבריאות, הקריטריונים של “התג הירוק” מחמירים מעבר לאלה המחייבים ע”י משרד הבריאות ■ ד”ר גלס; “לעיתים גופים הצריכים לקצץ בעלויות בוחרים להקטין ההשקעה בהיגיינה והפיקוח הווטרינרי…”
התג הירוק הסיר הפיקוח מחנויות למזון שלא עמדו בתקנים
“התג הירוק” פסל לאחרונה שתי מעדניות ורשת סופרים פרטית זאת לאחר שלא עמדו בתקנים בביקורות ולאחר שהוזהרו, לא נקטו בפעולות לתיקון ושיפור המצב.
ד”ר ישראל גלס, יו”ר הסתדרות הרופאים הווטרינרים: “לצערנו אנו נאלצים להסיר פיקוח לאלו שאינם עומדים בתקנים ובסטנדרטים הגבוהים של “התג הירוק”. אנו רואים בבריאות הציבור ערך עליון ונמשיך לפעול למען שמירתו”.
ב”תג הירוק” מציינים, כי אי עמידה בתקני “התג הירוק” לא מצביעה בהכרח על אי עמידה בתקני משרד הבריאות, היות והקריטריונים של “התג הירוק” מחמירים מעבר לאלה המחייבים ע”י משרד הבריאות.
לדברי ד”ר גלס, ה”תג הירוק” והסתדרות הרופאים הווטרינרים ימשיכו לפעול למען בריאות הציבור ויפעלו להמשך פיקוח על מוצרי מזון מהחי המשווקים לציבור…”.
ד”ר גלס; “לעיתים אנו רואים, כי גופים צריכים לקצץ בעלויות ובוחרים להקטין את ההשקעה בהיגיינה, ניקיון והפיקוח הווטרינרי, אנו קוראים לציבור לא להתפשר בתחומים אלו”.
הארגון מציע לציבור להתקשר לקו החם בכל מקרה של שאלה בנושא או בנושאים אחרים, הקשורים לטיב המזון מהחי, בטלפון 03-6049691. את רשימת החברות והיצרנים בעלי התג ניתן לראות גם באתר האינטרנט של “התג הירוק” בכתובת; http://www.tagyarok.org.il.
“התג הירוק” הינו הארגון הווטרינרי לפיקוח וולונטרי בתחום המזון מהחי, הן בתהליכי היצור, והן בתהליכי ההובלה והשיווק. “התג הירוק” שם לו למטרה לשדרג את רמת איכות יצור המזון והובלתו, מעבר לכללים והתקנות המחייבות, שנקבעו ע”י משרדי הבריאות, החקלאות וגופים אחרים.
העיקרון המרכזי ב”תג הירוק”, היא הסכמתם של כל המצטרפים, לקבל עליהם מרצון, את כללי הפיקוח המחמירים של ארגון “התג הירוק” ולהיות כפופים להנחיות המקצועיות של מומחי “התג הירוק”.
Add Comment