בריאות הציבור

גוש קטיף; כ-70% מהתיישבים סבלו מסיוטי לילה ורגישות יתר

0
0

כך עולה ממחקר חדש של המרכז לביטחון לאומי באוניברסיטת חיפה שנערך ערב פינוי גוש קטיף שקובע גם; 7.6% מהנשאלים סברו שפגיעה פיזית במנהיגים “יכולה להיות נסלחת”
גוש קטיף; כ-70% מהתיישבים סבלו מסיוטי לילה ורגישות יתר
גוש קטיף; כ-70% מהתיישבים סבלו מסיוטי לילה ורגישות יתר

נתונים קשים על מצבם הנפשי של מפוני תכנית ההתנתקות ערב הפינוי נחשפו במחקר חדש שנערך על ידי המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה. 54% מהנשאלים דיווחו על סיוטים וחלומות חוזרים ונשנים בלילות, 46% על נדודי שינה, 60% על ערנות או רגישות יתר ו-46% על קשיים בריכוז ובזיכרון. 81% מהנשאלים דיווחו שעצם המחשבה על תוכנית ההתנתקות גורמת להם ללחץ ולמתח נפשי.

פרופ’ סטיבן הובפול וד”ר דפנה קנטי-ניסים שחקרו את ההשפעות הפסיכולוגיות והפוליטיות של תוכנית ההתנתקות על המתיישבים בשיתוף עם עירן הלפרין ואורן שפירא, ציינו שערב פינוי רצועת עזה ממתיישבים יהודים סבלו 27.6% מהמתיישבים מתסמינים המאפיינים הפרעות דחק פוסט-טראומתיות (PTSD) ו-42.5% סבלו מתסמינים דיכאוניים ברמת חומרה בינונית-גבוהה.

“מדובר באחוזים גבוהים באופן חריג”, אמרו החוקרים, שהדגישו שבחינה לעומק של תשובות הנשאלים ממחישה את חומרת המצוקה הפסיכולוגית בה היו שרויים המתיישבים טרם ימי הפינוי. פרופ’ הובפול, ציין שאחוזים ניכרים מהנשאלים, דיווחו על הפרעות לתפקודם ולשגרת חייהם בעקבות תוכנית ההתנתקות ועל כן 62% מהמתיישבים השקיעו מאמצים רבים כדי למנוע מחשבות מסוג זה.

המחקר בדק את השפעות ההתנתקות על העמדות הפוליטיות של המתיישבים ונמצא שכ-90% מהם תומכים בערכים דמוקרטיים כלליים, כדוגמת; חופש הביטוי ושוויון הזכויות.

ד”ר קנטי-ניסים; די היה באחד שהופך עמדות…

אולם, רבים מהם תמכו בשלילת זכויות יסוד מערבים אזרחי ישראל באופן המעלה חשד שהתמיכה הגורפת בערכים דמוקרטיים, שימשה בעיקר ככלי מחאה נגד ההליך בו התקבלה תוכנית ההתנתקות.

“הסתירה הבולטת ביותר בין העמדות כלפי הערבים לתמיכה בערכים דמוקרטיים כלליים באה לידי ביטוי בכך ש-95.7% מהנשאלים הצהירו על מתן זכויות שוות בחוק ’לכל אדם’ ו-53.8 סברו, כי; ’אין לאפשר לערבים לקבל זכויות סוציאליות שוות לאלה של יהודים’”, כך ציינה ד”ר קנטי-ניסים.

המחקר נערך באמצעות ראיונות טלפוניים בקרב 190 נשאלים; 75% מהנשאלים היו נשואים עם ילדים, ל-42.9% מהם מעל חמישה ילדים, 75.5% הגדירו עצמם כ’ימנים’ ו-9.6% כ’ימין קיצוני’.

7.6% הסכימו עם האמירה שפגיעה פיזית בפוליטיקאים עשויה להיות נסלחת כאשר עומד אסון מדיני בפתח ולאחר שמוצו כל אמצעי המחאה ללא הועיל.

ד”ר קנטי-נסים, הדגישה שבמספרים מוחלטים 7% מהמתיישבים מהווים 560 איש. “די באחד שהיה הופך עמדות מסוג זה למעשים, כדי לשנות את פני ההתנתקות ואת הרישום שתותיר בהיסטוריה”, אמרה.

אתמול (שני, 26.6.06), כעשרה חודשים מאז פינו כוחות צה”ל ומשטרת ישראל את הישובים בגוש קטיף וצפון השומרון. הגישו סיעות איחוד לאומי – מפד”ל – יהדות התורה הצעת אי אמון בממשלה בנושא מצבם של המפונים מגוש קטיף.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן