התעודות ללא תמונה וללא כיתוב באנגלית ■ לבנת פורן, מנכ”ל המרכז למימוש זכויות רפואיות; “התעודות יכולות לשמש את הנכה רק בארץ ואינן מאפשרות שימוש בחו”ל ■ המוסד לביטוח לאומי; נפיק לקחים.
הביטוח הלאומי גילה נכות רוח; השקיע מאות אלפי ₪ בתעודות נכה שאינן תקפות בחו”ל. לבנת פורן.
הביטוח הלאומי, גילה נכות רוח, כאשר לאחרונה, השקיע, מאות אלפי שקלים בהנפקתן של 220,000 תעודות נכה, שאמורות להקל על הנכים בבואם לקבל שירותים והטבות ממוסדות שונים בארץ ובעולם, אלא שהבעיה העיקרית בתעודות החדשות הינה שעל התעודות שחולקו לא הודפסו תמונות והן הונפקו בשפה העברית בלבד.
לבנת פורן, מנכ”ל המרכז למימוש זכויות רפואיות פנתה למוסד לביטוח לאומי וציינה, כי; “למרכז, הגיעו תלונות מנכים שטענו, כי כל פעם שהם צריכים להוציא את התעודה הם צריכים לצרף אליה תעודה אחרת עם תמונה על מנת להוכיח, כי התעודה אכן שלהם…”.
כמו כן, מציינת פורן; “כל התעודה כתובה בעברית ולכן לא ניתן להשתמש בהן בחו”ל ולזכות להקלות בתשלום והטבות שונות הנהוגות במדינות רבות ברחבי העולם”.
פורן, הוסיפה בפנייתה לביטוח הלאומי, כי; “ללא תוספת עלות משמעותית יש ביכולת הביטוח הלאומי לשנות את תעודות הנכה החדשות ובכך להטיב עם רבים בכניסה למוזיאונים, תיאטראות ומוסדות ציבוריים”.
מהמוסד לביטוח לאומי, התקבלה תשובה ממנה עולה שהמוסד, יפיק לקחים מהפצת התעודות ויגדיר את כל השיפורים הנדרשים, בין היתר הוספת תרגום לאנגלית.
עוד הבטחה.
Add Comment