מעורב ירושלמי, מי לא מתגרה. הכנה תוך מקסימום שעה. המרכיבים במתכון מתאימים ל-2 מנות.
הרבה מאכלים (אוכל) קשורים בעיר ירושלים. אבל יש סיפור מעניין על מאכל ירושלמי מיוחד. שם המאכל: “מעורב ירושלמי”. איך מכינים “מעורב ירושלמי”? לוקחים כמה סוגים של בשר טרי, מוסיפים תבלינים מזרחיים, וצולים (מבשלים) על האש. הישראלים אוהבים לאכול “מעורב ירושלמי” בפיתה עם בצל מטוגן וירקות חמוצים.
לפני 30 שנה בעל-מסעדה מירושלים, בשם חיים פירו הכין את “המעורב הירושלמי” הראשון. הוא מספר: “החלטתי לפתוח מסעדה מזרחית בירושלים. בימים הראשונים אף אחד לא נכנס למסעדה. היה לי משעמם, הייתי רעב, ושמתי על האש חתיכה קטנה מכל סוג בשר שהיה לי במסעדה.
בא הקונה הראשון ושאל: ’מה זה?’ אמרתי לו: ’מעורב’. נתתי לו את המאכל בתוך חצי פיתה. הוא אכל בתיאבון וביקש עוד. אחר-כך הגיעו עוד קונים… וכך נולד “המעורב הירושלמי”.
עד היום אפשר לאכול “מעורב ירושלמי” במסעדה הקטנה של חיים על-יד השוק, בירושלים. גם במקומות אחרים בארץ מוכרים את זה, אבל חיים אומר, שאצלו הכי טעים.
מרכיבים:
2 חתיכות כבד עוף, נקיות, שטופות ומיובשות
10 יח’ טחול עוף נקי
300 ג’ שישליק הודו
200 ג’ לבבות עוף נקיים
1-2 בצלים לבנים קצוצים דק
מעט שמן, מלח, פלפל, מעט כמון ופפריקה מתוקה לפי הטעם.
הוראות הכנה:
1. חותכים את כל חתיכות הבשר לקוביות בגודל שווה, קלות לנגיסה.
2. מטגנים על פלטה חמה במעט שמן את הבשר עד שנאטם מכל הצדדים. מוסיפים את הבצל וערבב על האש עד שהבצל והבשר מוכנים, תוך מספר דקות.
מגישים חם. בתיאבון.
הסיפור על כיצד נולד ה”מעורב הירושלמי” מובא על-פי עיתון “שער למתחיל”.
Add Comment