במוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל חי; פתיחה 9.10.04 נעילה 30.12.04, אוצרים- דייב רוזנקרנץ (ארגון E.M.P ) ואנני ליבוביץ’
annie leibovitz_180k-n_id=5545_03.jpg
לאור הביקוש הרב, החליטה הנהלת המוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל חי, להציג את תערוכת צילומיה של אנני ליבוביץ “מוסיקה אמריקאית” עד ה-10 בינואר 2005. עד כה ביקרו בתערוכה קרוב לעשרת אלפים איש. המוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל חי מציג, בפעם הראשונה בישראל, את הצלמת הנודעת אנני לייבוביץ, בתערוכתה “מוסיקה אמריקאית”. עבור הצלמת הדבר מהווה סגירת מעגל שכן ב-1969 היא התגוררה בקיבוץ עמיר, בגליל העליון, במשך שנה.
אנני לייבוביץ’, מצלמת זה ארבעים שנה את הדמויות המאכלסות את נוף המוזיקה האמריקאית, דמויות נודעות יותר, נודעות פחות וגם נודעות לשמצה. מסעה המקצועי היה רצוף ריגושים, ולעתים מפרך. לייבוביץ’, ידעה בראשית דרכה הרבה רגעי רוק’נרול מוטרפים כשצילמה עבור מגזין ה”רולינג סטון”.
מאז הפגינה סקרנות בלתי נדלית, עקשנות וכישרון צרוף, תכונות שהודות להן הצליחה להעלות את אומנותה לרמה הגבוהה ביותר. לייבוביץ’, נמנית כיום עם צלמי הדיוקנאות המובילים בעולם, ועבודתה מוסיפה להתמקד בעיקר במוזיקאים.
annie leibovitz_215_id=5545_01.jpg
“מוזיקה אמריקאית” נרקמה בראשיתה כתערוכה רטרוספקטיבית מארכיון המוזיקה האדיר של אנני לייבוביץ’, אך בסופו של דבר שינתה כיוון ופנתה לעסוק בסדרת דימויים חדשה לגמרי. התצלומים המוצגים בה נוצרו ברובם במהלך שלוש השנים האחרונות והם מביאים את מבטה הבוגר של האמנית על נושא שעמד במוקד עיסוקה במשך שנים רבות.
פרויקט “מוזיקה אמריקאית” סיפק ללייבוביץ’, תירוץ לצאת לנדוד בדרכים (ובשבילי עפר) בעקבות המוזיקאים האהובים עליה. היציאה מן העיר הגדולה ותיעוד רבים מן המצולמים בבתיהם, במכוניותיהם, בכנסיות שלהם, הניבו דיוקנאות שהם חושפניים ואינטימיים בעת ובעונה אחת.
בהקשר זה אומרת לייבוביץ’, כאשר היא דנה בתצלום של ראיין אדמס: “…יש הרבה חזרות בחייו של מוסיקאי: המכונית שלו, בתי מלון, אוטובוסים ומטוסים – והדברים מתחילים להיראות אותו דבר. זו סיבה נוספת מדוע רציתי ללכת לבתים של המוסיקאים וזה מעניין כיוון שרוב הזמן הם לא בבית. היינו צריכים לעבוד קשה בכדי לתפוס אותם בבית, ורבים מהם לא הרגישו נוח בביתם”. (תרגום חופשי).
annie leibovitz_180k-n_id=5545_04.jpg
בין המצולמים בתערוכה: ארתה פרנקלין, ב.ב. קינג, איגי פופ, תום ווייטס, ראיין אדמס, ורבים אחרים.
ניתן יהיה להסתובב בתערוכה עם מכשיר שמע, אשר ישמיע הסברים על התצלומים (באנגלית).
התערוכה נאצרה על ידי Dave Rosencrans, האוצר של Experience Music Project (E.M.P), שגם הפיקו את התערוכה ועל ידי אנני לייבוביץ’ עצמה.
לייבוביץ’, נחשבת לאחת הצלמות החשובות בעולם. עבודותיה מוצגות במוזיאונים רבים ומתרכזות בעיקר בתצלומי דיוקן של גיבורי תרבות אמריקנים. היא התפרסמה בזכות תצלומיה עבור המגזין Rolling Stone, בו החלה לעבוד ב-1970 וכעבור שלוש שנים הפכה לצלמת המובילה שלו.
בהמשך צילמה עבור מגזינים חשובים נוספים כמו; ווג, לייף ועוד. ב-1975, הוזמנה ליבוביץ’, על-ידי להקת “האבנים המתגלגלות” לתעד את מסע ההופעות שלה. אחד מבין תצלומיה המפורסמים הוא התצלום של ג’ון לנון ויוקו אונו שנעשה מספר שעות לפני מותו הטרגי של לנון בספטמבר 1980.
annie leibovitz_215_id=5545_02.jpg
בנוסף מארח המוזיאון הפתוח את בוגרי בתי הספר הגבוהים לצילום ולאמנות בארץ, בתערוכה צבעונית ומיוחדת של צערירים כשרוניים מכל הארץ: המדרשה, בית ברל; בצלאל; מכללת הדסה; מכללת ויצו; מוסררה; קמרה אובסקורה והמדרשה לצילום גיאוגרפי.
המוזיאון מקיים גם פעילויות צילום לילדים:
• כניסה לקמרה אובסקורה והדמיה של תהליך צילום – מצלמת ענק ובה נקב לכניסת קרני אור, עדשות שונות הניתנות להחלפה ולוח עליו מתקבלת תמונת מציאות הפוכה.
• הסבר על אוסף מצלמות עתיקות – אוסף של מצלמות ששימשו צלמים לפני כמאה שנים, הדגמת הטכניקה הצילומית, הצגת מצעי הצילום ומכונת ההגדלה המאוחרת.
• סדנת צילום ופיתוח פוטוגרמות בחדר חושך – צילום ללא מצלמה ע”י הצבת אובייקטים ושקפים על גבי ניר צילום, חשיפה לאור ופיתוח התמונה. את התמונה לוקחים הביתה למזכרת.
במוזיאון מוצג גם אוסף מכוניות קלאסיות ואוסף מצלמות עתיקות אוסף של מעל 100 מצלמות, כאשר העתיקה ביותר היא משנת 1880. חלק מהאוסף הן שש מצלמות גדולות, העומדות על רגל ועשויות מעץ.
המוזיאון הפתוח לצילום בגן התעשייה תל-חי: ימי ושעות פתיחה לקהל; א’-ה’ 08:00-16:00, ו’ – סגור, שבת – 10:00-17:00 כניסה בתשלום מבוגר; 18 ₪, ילד/סטודנט; 14 ₪, פנסיונר; 9 ₪. טלפון המוזיאון לצילום: 04-6950769.
Add Comment