חקלאות ישראל

19,000 ₪ – המחיר הגבוה ביותר ששולם עבור פר הרבעה מגזע לימוזין

0
0

במכירה הפומבית השנתית של אמב”ל שהתקיימה היום בחוות נווה יער; לפר המצטיין במכירה נבחר פר מגזע שרולה במשקל 614 ק”ג, היקף אשכים 37 ס”מ, שנמכר במחיר של 15,000 ₪. הפר הוא מחוות רוזנברג.
19,000 ₪ - המחיר הגבוה ביותר ששולם עבור פר הרבעה מגזע לימוזין
19,000 ₪, שולמו עבור פר הרבעה מגזע לימוזין מחוות הגידול לביא. הפר שוקל 550 ק”ג, היקף אשכים 32 ס”מ, עליה במשקל של כ-2 קילו ליום. הפר נמכר למשפחת מערבי מצפת.

הפר, נמכר במסגרת המכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה מגזע לימוזין ושרולה. הועמדו למכירה 50 פרי הרבעה מובחרים מגזע לימוזין ומגזע שרולה אשר טופחו לדרישות הצרכן הישראלי.

לפר המצטיין במכירה נבחר פר מגזע שרולה במשקל 614 ק”ג, היקף אשכים 37 ס”מ, שנמכר במחיר של 15,000 ₪. הפר הוא מחוות רוזנברג.

במכירה הפומבית השתתפו מאות בוקרים מכל הארץ והיא נוהלה על ידי אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר) שה”מ (שרותי הדרכה של משרד החקלאות) ומועדון בעלי עדרי שרולה (קיבוץ חמדיה, רמת מגשימים,קיבוץ שניר וחוות הבקר של משפחת רוזנברג והופמן) ולימוזין (קיבוץ לביא).

חיים דיין, מנכ”ל אמב”ל, מוסר, כי פרי ההרבעה שנמכרו במכירה הפומבית הינם בני 12-21 חודשים ומשקלם הממוצע עומד על חצי טון (כאשר פר בוגר מגיע למשקל של מעל טון) העגלים הטובים ביותר עלו 2.5 ק”ג במשקלם ליום, במהלך תקופת המבחן.<!–Doc3.htm–>מועדון המגדלים מטפח גזעי בקר שרולה ולימוזין, ומספק לעדרים המסחריים בישראל, פרים טהורים ברמת ייצור גבוהה, העמידים יותר למחלות באזור המזרח התיכון, מאשר הפרים המיובאים מחו”ל.

בבחינת וייצור הפרים, ישנו דגש על תכונות מסויימות כמו – חוזק רגליים, מבנה, צורת הליכה, ייצור בשר איכותי וכד’ – תכונות מכריעות ביכולתו של הפר להתקיים בתנאי המרעה בארץ.

המכירה הפומבית מתקיימת במחצית חודש מאי, בו הסתיימה תקופת המבחן של פרי הרבעה והותאמה לשימוש העיקרי שמיועד בדרך כלל לפרים מגזעים אלו- הרבעת הפרות בעדרים וייצור דור צאצאים בריא בעל איכויות גבוהות יותר לעדר הבקר המסחרי.

משרד החקלאות, שמכיר בחשיבות ענף הבקר כשומר שטחי לאום, העניק סכום של 2,000 ₪ לכל בוקר שרכש פר הרבעה במכירה הפומבית.

הבוקרים המשתתפים במכירה הפומבית קיבלו קטלוג של ריכוז נתונים לגבי כל פר הרבעה, הכוללים משק מוצא, נתוני ביצועים אישיים שלהם, ביצועים של אביהם, ציון אירופאי של הוריהם, מעקב ייצור של אימהותיהם, היקפי אשכים, איכות זירמה ועוד. כל העגלים עברו פרוטוקול בדיקות וחיסונים וטרינריים.

השנה, נרשמה עלייה בייצור פרי לימוזין ושרולה בעקבות עליית צריכת הבשר הטרי בישראל.

דיין, אומר, כי “כבר זמן רב קיימת דרישה לבשר בקר איכותי טרי, בעיקר בקרב השפים המקצועיים במסעדות, בקרב הבשלנים וציבור שנסע לחו”ל ויודע להעריך טיב בשר טרי ולא קפוא.

“בעזרת טיפוח פרי הרבעה מגזעים מובחרים והעברתם לצורך הרבעת פרות האם בעדרים, תשופר איכות הבשר בארץ. כמו כן, יש לנסות למתג ולהבדיל בין בשר הבקר הגדל במרעה ונחשב לטעים יותר, לבשר הבקר המגיע מרפתות (בקר לחלב)”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן