כניסה חופשית בל”ג בעומר (9.5.04), למוזיאונים הפתוחים והגלריות בגני תעשייה תפן, תל-חי ועומר
לציון יום המוזיאונים הבינלאומי שיצויין במוזיאונים הגדולים בעולם הרחב, פותחים המוזיאונים והגלריות את שעריהן ללא תשלום בפני הקהל הרחב בל”ג בעומר ה-9 במאי.
180_id=3700_02.jpg
המוזיאון הישראלי לצילום בגן תעשייה תל-חי:
תערוכת “דוד פרלוב, צילומי צבע 2000-2003”.
באי בתי הקפה הציוריים ברחובות פאריז ובתל אביב מכירים את רוב צילומיו של דוד פרלוב, המוצגים בתערוכה חדשה במוזיאון לצילום בגן התעשייה בתל חי, שאצר שוקה גלוטמן. הדמויות היום יומיות ביום שגרתי הן נושאי הצילום והגיבורים של פרלוב.
פרלוב, צילם צילומי סטילס בעקביות מאז שנות החמישים במקביל לעשייתו הקולנועית. במהלך שנת 2000 “גילה” את הצבע כאפשרות ראויה בסטילס. מאז הוא צילם בהתפרצות יצירתית רבת תנופה ומעוף.
צילומים אלה היוו גם את הבסיס לתערוכה ולסרטו החדש, “תצלומי 2002-1952”, אשר הוצג בהקרנת בכורה במסגרת פסטיבל הקולנוע ירושלים, מוקרן במוזיאון הישראלי לצילום בחלל התערוכה ואף הוקרן בערוץ 8.
הקולנוען, הצלם וחתן פרס ישראל לקולנוע דוד פרלוב, נפטר בבי”ח איכילוב בתל אביב, בראשית דצמבר 2003. עוד פרטים לחץ כאן.
תערוכת “סוסקין, רטרוספקטיבה, צילומים, 1945-1905″.
soskin_t180_id=4626_01.jpg
אברהם סוסקין (1881-1963) נודע כ”צלם של תל אביב” וכמי שצילם את האירוע ההיסטורי של הגרלת מגרשי “אחוזת-בית” ב-11 באפריל 1909, כשהנוף התל אביבי לא היה אלא רצועת ים ודיונות של חול. סוסקין, שהחל לצלם בארץ-ישראל לפני 98 שנה, לא זכה לתערוכה רטרוספקטיבית מסכמת של עבודתו.
תערוכה זו, שתוצג במקביל במוזיאון תל אביב לאמנות ובמוזיאון הישראלי לצילום בגן התעשייה תל-חי, הנפתחת 40 שנה לאחר מותו, והספר המלווה אותה, הם פרי ארבע שנות מחקר, של האוצר גיא רז, אשר בדק כ-10,800 תשלילי הזכוכית שנותרו מארכיון סוסקין. רוב הצילומים מוצגים לקהל הרחב בפעם הראשונה. עוד פרטים – לחץ כאן.
תערוכת קבע, אוסף מכוניות קלאסיות.
אוסף מצלמות עתיקות, מדשאות, גן פסלים וקפיטריה.
לפרטים נוספים, טלפון: 04-6950769, המוזיאון פתוח בין השעות 08:00 – 16:00.
המוזיאון הפתוח בגן התעשייה תפן:
תערוכת ציורים, משה רוזנטליס: “חדוות הצבע”.
כ-240 תמונות של האמן משה רוזנטליס, מוצגות בתערוכה מקיפה, במוזיאון הפתוח בתפן. התערוכה מתחלקת ל-80 עבודות גדולות, מעשר שנות עבודה אחרונות ואטיודים קטנים, רטרוספקטיבה מ-1947 המספרת סיפור חיים ויצירה. המעצב דוד גל, בחר להציגם בדרך מיוחדת ומקורית, כך שהם מלווים את התערוכה כולה במקביל לציורים גדולי הממדים.
רוזנטליס, חוקר באמנותו אובייקטים, דמויות ונופים. רותי אופק, אוצרת התערוכה כותבת בקטלוג: “לרוזנטליס, כמו לחוקר יש יצר אינסופי כשהוא מתבונן בנוף שבחר לצייר. הוא מסתכל, בודק ומצייר אינספור מתוות של אותה פיסת נוף קטנה. הוא משנה קו, כתם, צורה, חוזר שוב ושוב לאותה נקודה בנוף ורושם את הממצאים על מלבני קרטון קטנים. הטיוטות הללו הן הבסיס ליצירתו גדולת המימדים: מעין רישום נתונים שהוא הבסיס להמשך המחקר. עיבוד הנתונים נעשה בסטודיו, על בד גדול”.
museum_telhai_Automobile_Classic_t180-01.jpg
תערוכת קבע – מכוניות קלאסיות וסיורים בגן הפסלים.
לפרטים נוספים, טלפון: 04-9872977, המוזיאון פתוח בין השעות 09:00 – 17:00.
המוזיאון הפתוח בגן התעשייה עומר:
תערוכת פיסול, ישראל הדני: “זכרונות ויזואלים” – במוזיאון.
בתערוכת הפיסול במוזיאון הפתוח בעומר, מוצגים 15 פסלי עץ לבוד, שיצר ישראל הדני, בין השנים 2003-1997 ומוצגות לראשונה (למעט היצירה “החצר”). ביצירותיו של הדני, העשויות שכבות עץ לבוד ישנם רמזים לתרבויות עתיקות: אשור, בבל, מצרים, הודו.
החיפוש הרוחני של הדני, רלוונטי לתקופתנו, נפילת ההיי טק, התמוטטות כלכלית וחיפוש אחר השורשים, הזהות העצמית, העבר, חזרה לתרבויות המזרח הרוחניות, חזרה לערכים הישנים ערכי המשפחה והערכים המסורתיים. לעוד פרטים, לחץ כאן.
תערוכת צילומים של אורית ישי: “כחול” – באולם גן התעשייה.
Orit Ishay_blue_t180_01.jpg
התערוכה מציגה סיכום פרוייקט צילומים מהארץ ומחו”ל שצולמו במהלך שנת 2002. המשיכה של אורית ישי, לצבע הכחול, קיים אצלה מאז ומתמיד. מכל שלל צבעי העולם מתחברת ומחפשת ישי את הגוונים הכחולים, את הרוחניות, צבע השמים את העומק של הכחולים, הרבדים השונים שיש לכחול.
תמימות מציאותית של עשייה וביצוע והכרה בנעשה מורגשים בשקט ובשלווה שמשרות העבודות. המסר המועבר זמין ומוכר ,אך מוצג באורח שונה המושג באמצעים פשוטים של חיתוך הפרי. ברוב עבודותיה משתמשת אורית בידע ובניסיון שרכשה משנים של התעסקות ונגיעה באסתטיקה ביומיום. היא בוחרת במודע או שלא במודע, קומפוזיציות נקיות ומסודרות, גם כאשר מדובר בצילום חטף ברחוב.
” עבורי נראה היה אך טבעי ביקום, דרך עדשת המצלמה, מנקודת מבט בה חוטי צבע כחול נשזרים זה בזה ורוקמים עולם ומלואו. לא חשבתי על כך, זרמתי עם זה. לאחר שלאחרונה נשאלתי שוב ושוב למה כחול, ערכתי מסע אל ימי ילדותי וגיליתי, כי בציורי הילדות שלי שלט הכחול על גווניו ומדפי ארון הבגדים שלי נשאו פריטים כחולים בדרך כלל. מחברותי וספרי הלימוד שלי נעטפו כחול. כשלא היה נייר כחול בנמצא, צבעתי נייר לבן לכחול.
הוריי גרו מאז ומעולם סמוך לים, בו בילינו שבתות וחגים. כך גיליתי בגיל צעיר את הכחול. לימים מצאתי כי התבוננות בשמים ובמים מרגיעה ומטעינה אנרגיות לעשייה, משפרת את מצב הרוח ומנתבת את מחשבותי לאפיקים חיוביים, שקולים והגיוניים” מסכמת אורית.
תערוכת “לחמן-אנגוסים” – פסלי ברונזה ברחבי מדשאות המוזיאון.
חמישה עשר פסלי ברונזה, מוצגים בתערוכה החדשה של האמן צבי לחמן על מדשאות המוזיאון הפתוח בעומר. הדמות האנושית נוכחת בפסלים ולכל אחד מהם נוכחות עצמאית משלו. יצירותיו של לחמן הן בעלות מסרים אישיים מאוד. עולמו הפנימי של האמן חובר אל עולמם הפנימי של הצופים באמצעות הפסל הנמצא בתווך.
האנגוסים, הינם מוטות עשויים דונג להזרמת הברונזה. כצינורות הזנה וכחומר גלם ליציקה הבאה, אין הם אלא התגלמות של טכניקת השיעתוק עצמה. “בשבילי הפכו בדידים אלה ללבני הבנייה: שלד הפסל, אבל גם רקמת גופו. הפסל מתהווה לא רק כדמות וצורה למצב אנושי, אלא הופך למקום. בניית הפסל נהיית אתר בניה. אתר זה נבנה כחלל עשוי דונג המבקש ליצור דמות ובה-בשעה ללכוד את העלמותה. גבולות גופך נעשים לחלל קיומך” כותב לחמן בקטלוג התערוכה.
לפרטים נוספים, טלפון: 08-6492692, המוזיאון פתוח בין השעות 09:00 – 16:00.
Add Comment