תגובה ל”המדינה תוציא 109 מיליון שקל על גללי פרות” (דוד רגב, ידיעות אחרונות, 18 בפברואר 2004)
הידיעה על הקצאת התקציב לרפורמה בענף הרפת מציגה את הנושא באופן מזלזל ולא מקצועי. הקורא, שאינו מצוי בנושא, עלול להישאר עם התחושה שהממשלה משקיעה סכום גבוה במעין מבצע של בני נוער לניקוי הרפתות וסביבתן.
Sheyke_drori_t180_k-n_01.jpg
בפועל, מדובר בפרויקט לאומי ראשון במעלה שנועד להבטיח את המשך יצור החלב בישראל מחד ואת השמירה על מקורות המים של כולנו מאידך.
במסגרת הרפורמה בענף הרפת נדרשים הרפתנים לבצע השקעות ענק במערכות לסילוק מי השפכים. מדובר בהוצאות גדולות של מאות מיליוני שקלים שנכפו על המגדלים ולכן החליטה ממשלת נתניהו לפני חמש שנים בחוכמה רבה להשתתף עם המגדלים בעלויות שדרוג הרפתות.
מענין, איזו חלופה מציעים חברי הכנסת שמתחו ביקורת על ההשקעה הממשלתית? האם להותיר את הרפתות במצבן הקודם ולאפשר למי שפכים לזהם את מי השתיה של כולנו? או אולי לגלגל את מלוא ההוצאה לצרכנים ולהביא לייקור משמעותי של מחיר החלב?
חשוב לציין, שבמסגרת הרפורמה בענף הרפת נדרשו הרפתנים ליעל את תהליך היצור והודות לכך הוזל בשנים האחרונות ריאלית מחירו של החלב ומוצריו הנמצאים בפיקוח.
אנו חיים באוירה של ביקורת תמידית על מהלכי המימסד, אך כאן, יש דוגמה שונה של בניית תוכנית רחבת היקף עם ראיה קדימה שמזניקה את אחד מענפי המזון המרכזיים אל תוך המאה ה-21.
__________
* הכותב שייקה דרורי, הינו מנכ”ל מועצת החלב.
Add Comment