ספורט ישראל

איצטדיון הכדורגל של נתניה – התוכניות קיבלו תוקף רשמי

0
0

שר הפנים פורז, חתם ואיצטדיון הכדורגל העירוני החדש של נתניה קיבל תוקף. ראש העירייה מרים פיירברג: “לאחר שנים של חלומות יהיה לאוהדי הכדורגל אצטדיון מתוכנן היטב כפי שראוי שיהיה לעיר כמו נתניה”.
איצטדיון הכדורגל של נתניה - התוכניות קיבלו תוקף רשמי
חמש שנים של תכנון מדוקדק הגיעו לקיצם לאחר ששר הפנים, אברהם פורז, חתם השבוע חתימה סופית על כל תכניות האיצטדיון החדש לכדורגל בנתניה.

180_id=3130_01.jpg

לדברי אנשי העירייה, מדובר באחת התכניות הסבוכות ביותר בנתניה מאז ומעולם, תכנית שחייבה מציאת פתרונות כוללים בתחומים שונים של תכנון ובנייה.

זאת בשל המורכבות המיוחדת של תכניות האיצטדיון נובעת ממיקומו ממזרח לכביש החוף בתוך מארג דרכי קישור עירוניות וארציות שחייבו לפתור ריבוי של בעיות תחבורתיות בקשרים בין מזרח נתניה ומערבה, בנתיב העתידי של נתיבי איילון ובקשר שבין האיצטדיון לרשת הכבישים הארציים.

אנשי עיריית נתניה, מסבירים, כי התכנון המורכב והצורך במתן פתרונות לכל הבעיות הללו, היה מהסיבות העיקריות לזמן הארוך שלקח התכנון. תכניות האצטדיון כוללות כאמור, מתן פתרונות תחבורתיים היוצרים חיבור טוב ומהיר בין מזרח נתניה ומרכז העיר ומאפשרים קשר מהיר ונוח בין העיר לנתיבי התחבורה הארציים -כביש החוף ונתיבי אילון.

תכניות אלה יפתרו באופן דרמטי את הקשר בין שכונות מזרח נתניה לכביש החוף וייצרו מרכז כובד אורבאני חדש לנתניה כולה.

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג אמרה השבוע, לאחר האישור הסופי של תוכניות האיצטדיון: “סוף סוף לאחר שנים של חלומות יהיה לאוהדי הכדורגל ולתושבי נתניה בכלל, אצטדיון מתוכנן היטב כפי שראוי שיהיה לעיר כמו נתניה. אני מאמינה שניתן יהיה לגשת בקרוב לבנייה עצמה ולהגשים סוף סוף את החלום. איצטדיון הכדורגל החדש, יביא להתפתחויות דרמטיות בתחום הספורט בכלל ויתרום להתפתחות מהירה נוספת של אזור התעסוקה הסמוך”.

על האיצטדיון

השטח הכולל של תכניות האיצטדיון יהיה כ-163 דונמים והוא יכלול גם שטחים המיועדים לתעסוקה וכן שטח מיוחד בן 9 דונמים המיועד לשימור באתר ברכת חנון.

שטח האצטדיון עצמו כ-66 דונמים והוא יכיל 20 אלף מקומות. בשלב הראשון יוקמו 12 אלף מקומות ובשלב השני מגרש אימונים ושמונת אלפים מקומות ישיבה נוספים.

בשלב הראשון, יהיה שטח האצטדיון מחובר לכביש החוף באמצעות גשר השלום (כפר נטר). בשלב מאוחר יותר לאחר סלילת נתיבי איילון יחובר כל שטח התכנית ואיתו גם פארק העסקים והטכנולוגיות בפולג לנתיבים החדשים.

איצטדיון נתניה והקומפלקס שסביבו יהיו חלק מהמארג העירוני הכולל של מזרח נתניה שכולל כבר היום תעשיית היי-טק, קריית אקדמיה ומתחמי מגורים ברמה גבוהה ויכלול מעתה גם קריית ספורט ברמה הגבוהה ביותר שניתן להקים.

כמה זה עולה

עלות האיצטדיון מוערכת ביותר מ-100 מיליון ₪. איצטדיון הכדורגל של נתניה, ייבנה בשיטת פנה ובנה כאשר המנוף הכלכלי העיקרי להקמה יהיה האצטדיון הישן. עיריית נתניה, כבר הכינה תכנית בינוי חדשה לאצטדיון הישן (המכונה בפי כל “הקופסא”), והגדילה בו את זכויות הבנייה לקראת מכירתו.

עד עתה הבטיחה הקרן למתקני ספורט את השתתפותה בסכום של 35 מיליון שקלים. אנשי נדל”ן נתנייתים מעריכים, כי שוויו של האיצטדיון הישן יהיה כמה עשרות מיליוני שקלים וכי עדיין יהיה צורך לגייס סכום נוסף להשלמת הנדרש להקמת הפרוייקט.

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג, פתחה כבר במסע לגיוס תרומות לסכומים החסרים. אם לא יחולו עיכובים מיוחדים, תחל הקמת האצטדיון כבר בשנה הבאה.

מכרז ראשון כבר יצא לדרך

החברה לפיתוח נתניה, פרסמה לפני מספר שבועות מכרז מקדים (pre qualification) להקמת האצטדיון. המכרז נועד לזהות ולסמן את הגורמים שיש להם חוסן ויכולת פיננסית וניסיון הנדסי מתאים לגשת להקמת פרוייקט מסוג זה.

עד עתה ניכרת התעניינות גבוהה ויותר מ-20 חברות קנו את מסמכי המכרז.

בשלב הבא כנראה לקראת סיום השנה האזרחית, יתקיים מכרז נוסף בין הגורמים שעברו את השלב הראשון ומביניהם תבחר החברה שתקים את האצטדיון בנתניה.

איך האיצטדיון ייראה

האצטדיון הוא בעל מבנה אובלי, סגור מכל צדדיו וממוקם כך שציר האורך שלו הוא מצפון לדרום. ארבעת היציעים מחוברים ביניהם ברצף של מושבים, כאשר עמודי התאורה האלכסוניים חודרים דרך היציעים העליונים מארבע פינות המבנה.

חתך האצטדיון תוכנן לקבלת קווי ראיה אופטימליים מכל נקודה ביציעים ומערכת המעברים והכניסות לקהל תוכננה באופן המצמצם למינימום את ההפרעה לצפיה.

במפלס האמצע של היציעים תוכננה מערכת חדרים לבודדים ולקבוצות.
בארבע פינות האצטדיון מוקמו קבוצות של קופות. בכל קבוצה כזו – 4 תאים למכירת כרטיסים, כולל הכנה למערכות ממוחשבות.

כמו כן, ניתן להגיע מתוך האצטדיון אל הקופות ללא יציאה מתחום האצטדיון.

כניסת הקהל תהיה במפלס התחתון כדי לאפשר התחברות למערכת הכבישים שמסביב לאצטדיון. הקהל יכנס ללובי שבו ימוקמו המזנונים והשירותים לקהל. ממפלס זה יעלה הקהל אל היציע התחתון וחלקו אל היציע העליון. כמות הכניסות והמעברים תוכננו בהתאמה לתקנים ועל פי המקובל בתכנון אצטדיונים.

מספרים מדברים:

מושבים:

יציע צפוני: 4000 מקומות
יציע דרומי: 4000
יציע מזרחי: 8000
יציע מערבי: 7000
יציע כבוד: 900
יציע לעיתונות ותקשורת: 200 מקומות
תאים פרטיים ולחברות: 36

מסעדות וקפיטריות הצופות אל כר הדשא במפלס האמצע של האיצטדיון
כניסות לקהל: 1000 איש לכל כניסה
יציאות חירום: 1000 איש ליציאה
מידות האצטדיון: 210 מ’ אורך ו-220 רוחב.

בהצלחה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן