סידן מחלב ומוצריו – חזית נוספת בטיפול בעודף משקל ובהפחתת הסיכון למחלות כרוניות
סקר בריאות ותזונה שערך משרד הבריאות בישראל, הראה כי יותר ממחצית האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילאי 64-25), מצויה בדרגות שונות של עודף משקל.
הסקר אף הראה, כי כשליש מהנשים בישראל וכחמישית מהגברים, נמצאים בדיאטה מסיבה כלשהי והרוב נמצאים בדיאטה במטרה להפחית משקל.
השמנה קשורה באופן הדוק לבריאות לקויה ולגורמי סיכון למחלות כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, רמה גבוהה של כולסטרול בדם, אסתמה ודלקת פרקים.
עקב העלייה המתמדת בממדי ההשמנה קיימת חשיבות מרובה להדגשת סיכוניה החמורים לבריאות והדרכים להתמודדות אתה, כמו פעילות גופנית קבועה ובחירות מזון בריאות יותר.
צריכה מספקת של סידן חיונית בכל שלבי החיים, לצמצום איבוד עצם והסיכון לאוסטיאופורוזיס והיא עשויה אף למנוע יתר-לחץ-דם וסרטן המעי הגס.
על אף שעובדות אלה ידועות היטב, נשים וגברים רבים, אינם צורכים את הכמות המומלצת של סידן, מאחר ואינם צורכים כמות מספקת של חלב ומוצריו.
אחת הסיבות להימנעות מצריכת חלב היא האמונה כי מוצרי חלב “משמינים”. <!–calsume_001.htm–>
*הכותבת בתיה מוסקוביץ’, היא דיאטנית קלינית M.Sc
Add Comment