הביס והכיס

בעקבות ה”הודנה”: עליה של 24% במחירי הבקר

0
0

בחודשים האחרונים, הסתובבו סוחרים פלשתינאים בין המגדלים, רוקנו את המשקים מבקר והביאו לעליית המחירים. על פי הערכה רכשו הפלשתינאים בתקופה זו 5,000 ראשי בקר.
בעקבות ה
ziv_matalon_100_002.jpg

בשלושת החודשים האחרונים נרשמה עליה של 24% במחירי הבקר החי מ-7.5 שקל ל- 9.3 שקל לקילו, כך מסר סמנכ”ל מועצת הבקר, זיו מטלון, בישיבת שולחן מגדלי הבקר שעסקה בשיווק בשר בקר טרי בישראל.

לדבריו, של מטלון, בצילום משמאל, העליה החדה במחיר הבקר היא בעקבות השקט שהיה ברשות הפלשתינאית ואשר גרם להתעוררות אדירה בשוק.

בחודשים האחרונים, הסתובבו סוחרים פלשתינאים בין המגדלים, רוקנו את המשקים מבקר והביאו לעליית המחירים. על פי הערכה רכשו הפלשתינאים בתקופה זו 5,000 ראשי בקר.

כפי הנראה הם נעזרו בכספי תרומות שקיבלו מגורמים בינלאומיים לצורך רכישת מזון לאוכלוסיה.

מטלון, ציין שעליית מחיר הבקר הביאה לעליה מסוימת גם במחיר הבשר הטרי לצרכן בישראל, אך מרבית עלית המחיר נספגה על ידי המשווקים, הקמעונאים והמסעדות שרצו לשמור על לקוחותיהם ולכן לא גלגלו אליהם את מלוא עלית המחיר.

סמנכ”ל מועצת הבקר, אמר שמאז חזרת מצב הלוחמה עם הפלשתינאים חלה עצירה גם בשוק הבשר. עם זאת, המגדלים צופים לגידול בביקוש בשוק היהודי בחודש ספטמבר לקראת ראש השנה ובשוק המוסלמי ברמדאן ובחג הקורבן שיבואו בהמשך. לגבי השוק הפלשתינאי קשה להעריך מה תהיה רמת הביקוש והיא תלויה בהתפתחויות הבטחוניות והמדיניות.

היקף שוק בשר הבקר הטרי בישראל הוא 45 אלף טון בשנה, מתוכם השוק הפלשתינאי מגיע ל-50%, מאחר ובאופן מסורתי המגזר הערבי אינו צורך תחליפים כמו בשר קפוא או מופשר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן