בריאות הציבור

פרוייקט “תיאטרון עדות” בנתניה למען חינוך ותיעוד השואה

0
0

הפרוייקט נועד לפתח דיאלוג ישיר בין תלמידי תיכון וניצולי שואה, תוך שימוש בתיאטרון
“תיאטרון עדות” הוא שמו של פרוייקט ייחודי, ראשוני מסוגו בארץ, שיתחיל לפעול במערכת החינוך בשנת הלימודים הקרובה.

“תיאטרון עדות” הוא שמו של פרוייקט ייחודי, ראשוני מסוגו בארץ, שיתחיל לפעול במערכת החינוך בשנת הלימודים הקרובה, ביוזמת אגף הרווחה העירוני, המחלקה לטיפול בזקן, ובשיתוף משרד הרווחה והעמותה למען הקשיש.

הפרוייקט נועד לפתח דיאלוג ישיר בין תלמידי תיכון וניצולי שואה, תוך שימוש בתיאטרון.

במסגרת הפרוייקט – יפגשו תלמידי כיתה י’ של החוג לדרמה של בי”ס תיכון “שרת” עם ניצולי שואה, תושבי נתניה וישמעו את סיפור חייהם, כאשר שיאו של התהליך תהיה הפקת הצגה המבוססת על סיפורי חייהם של ניצולי השואה.

את המפגשים ילוו השחקן והבמאי עזרא דגן ואשתו עירית דגן, שתוביל את ההיבט הפסיכו דרמטי של התהליך וכן פסיכולוגית.

לדברי אתי אביטל, מנהלת המחלקה לטיפול בזקן, היוזמה היא בראש וראשונה מימוש המוטו “לזכור את העבר ולשמרו” והיא נועדה לשמש כגשר בין הדורות וכגשר בין העבר והמחר. “מבחינת ניצולי השואה” אמרה אביטל, “מדובר בתהליך תרפואיטי ובעבור הצעירים, מקור בלתי אמצעי להכרת וחווית אירועי השואה הקשים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן