מזון ותברואה בקייטנות-מידע שימושי להורים
לקראת עונת הקייטנות משרד הבריאות מפרסם מידע שימושי להורים
לקראת עונת הקייטנות משרד הבריאות מפרסם מידע שימושי להורים בבחירת הקייטנה, על מנת למנוע מצבי תחלואה. לפני הרישום מומלץ לבדוק את הפרטים הבאים:
תנאים תברואתיים:
1. האם לקייטנה יש רשיון עסק.
2. שטח הקייטנה יהיה מוצל בהתאם למספר הקייטנים.
3. שרותים לילדים ולסגל ינוקו בהתאם לצורך ולא פחות מ3 – פעמים במשך היום, ובלבד שהשירותים יהיו נקיים כל הזמן. כמו כן יהיו בהם סבון ונייר לניגוב הידיים.
מספר עמדות השירותים 1 לכל 25 קיטנים.
4. המבנים בהם תתקיים הקייטנה יהיו תקנים כולל איוורור ותאורה.
5. בשטח הקייטנה יהיו 3 מתקני שתייה ומים מקוררים לכל 100 קייטנים.
6. בשטח הקייטנה יהיו מיכל אשפה אחד לכל 20 ילדים.
7. לא יוכנסו בעלי חיים לשטח הקייטנה.
8. חל איסור שימוש בבריכות שחייה מאולתרות כגון: גיגיות, בריכות פלסטיק, בריכות מתנפחות וכד’ .
9. ביקור הילדים בבריכות שחייה יהיה רק בבריכות עם רשיון עסק- מבטיח
10. פיקוח על הבריכה.
11. ביקור בחופי רחצה מוסדרים בלבד.
מזון:
1. מוצרי החלב ושקיות שוקו יאוחסנו בטמפ’ של עד 4 מעלות עד למועד הגשתם.
2. מזון מחברת קייטרינג יוגש רק ע”י חברה עם רשיון ואישור משרד הבריאות.
3. מזון חם יוגש בטמפ’ של מעל 65 מעלות.
4. מזון קר כמו סלטים יוגש בטמפ’ מתחת ל-5 מעלות.
5. הילדים שוהים בקייטנות חלק ניכר משעות הפעילות שלהם.
לכן, אמורים לקבל כ50%-30% – מהצרכים התזונתיים הדרושים לגופם.
מנהלי קייטנות המעונינים בסיוע בבניית תפריט מתאים יכולים לפנות לדיאטניות בלשכות הבריאות המחוזיות.
קייטנה אשר פועלת עד 4 שעות ביום תגיש לפחות ארוחת בוקר, קייטנה אשר פועלת 4 שעות או יותר תגיש ארוחת בוקר וארוחת צהרים.
התנהגות בימי שרב:
בימי שרב לא יתקיימו טיולים מחוץ לשטח הקייטנה. כל המשחקים בחוץ בימים אלה, יופסקו בין השעות 16:00-11:30.
עוד בנושא:
כיצד לבחור קייטנה
Add Comment