הביס והכיס

עמי אוליאל: החלטת בג”צ תאפשר לשר החקלאות לבצע צעדים

0
0

מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, עמי אוליאל:
החלטת בג”צ תאפשר לשר החקלאות לבצע צעדים בלתי הפיכים ולהשלים השתלטותו על מועצות היצור

התוצאה של החלשת מועצות היצור תהיה כניסה של אנשי עסקים ובעלי הון לחקלאות תוך דחיקת רגלי החקלאים הקטנים

החלטת בג”צ שלא להוציא צו ביניים עד לדיון בעתירת ארגוני המגדלים נגד הלאמת מועצות היצור עלולה להיות הרסנית לעתיד המגזר החקלאי, כך הזהיר מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, עמי אוליאל.

לדבריו, עד למועד הדיון בעתירה בעוד חודשיים יכול שר החקלאות, ישראל כ”ץ, לבצע צעדים בלתי הפיכים ולהשתלט באמצעות אנשיו על מועצות היצור החקלאיות.

לדברי עמי אוליאל, מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות, מועצות היצור הן המגן של החקלאי הקטן מפני דורסנותם של רשתות השיווק והסוחרים. התוצאה של החלשת מועצות היצור תהיה כניסה מואצת של אנשי עסקים ובעלי הון לחקלאות תוך דחיקת רגלי החקלאים הקטנים ובעתיד השתלטות גם על החקלאים הגדולים יותר. נהפוך להיות מדינה של פאודלים ואריסים כמו אחרונות המדינות בעולם השלישי.

אוליאל, אמר שהחקלאים תולים כעת את תקוותם בדיון בבג”צ בעתירה, שיהיה כאמור בעוד חודשיים. יש לקוות שלאחר ששופטי בית המשפט העליון ילמדו את משמעויות תוכניתו של שר החקלאות הם יאמרו את דברם ויאפשרו לחקלאים להמשיך ולנהל את עניניהם בעצמם.

מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות הוסיף, שתגובת המדינה שניתנה לבג”צ ואשר מייצגת גם את עמדת משרד החקלאות היא עלבון לחקלאים. בתשובת המדינה מכונה המצב שבו לחקלאים יש השפעה על החלטות מועצות היצור: “כשל שוק”. זהו עיוות מוחלט של מערכת הערכים במדינת ישראל. יש להצטער על כך ששר החקלאות הניח למסמך כזה לצאת ממשרדו.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן