תזונה | דיאטה

מחקר: שתיית מיץ בצל מונעת התקפי לב

0
0

בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, הגורם לחסימת עורקים.
מחקר חדש, שנערך בבית החולים “רמב”ם” בחיפה, קובע: בצל, או מיץ בצל, מעכב התפתחות טרשת עורקים, שגורמת להתקפי לב ולשבץ מוחי, כך מפרסם הבוקר (יום ב’ 4.11.02) “ידיעות אחרונות” ואותו מביא גם אתר העיתון ynet.

המחקר בנושא נערך ע”י פרופ’ מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בבית החולים “רמב”ם” ומכון רפפורט לרפואה בטכניון.

מממצאי המחקר הישראלי, עולה, כי בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, המתחמצן על דפנות העורקים – תהליך שגורם לחסימת עורקים.

עוד התברר, כי כדי להגביר את יעילותו של מיץ הבצלים יש לאחסנו בטמפרטורת החדר במשך חמישה ימים – ורק אז לשתות את מיציו.
לדברי, פרופ’ אבירם, מיץ שנסחט מהשכבה החיצונית של הבצל הוא הטוב ביותר. לתשומת לבכם.

עוד על הבצל:

חוקרים יפנים פיתחו בצל “אל דמע”

הבצל – שם ירקות רבים בצל

מרק בצל

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן