הורים | parents חדשות חדשות בריאות כאן נוער משקאות נעים במשפחה | Family

עלייה חריגה ב”צריכת אלכוהול” בקרב בני נוער בפתח החופש הגדול

מרכז רפואי הלל יפה-חדרה, מדווח על זינוק דרמטי בפניות למלר"ד ילדים של נערים ונערות במצבי שכרות, חלקם בגילאים צעירים במיוחד. ד"ר קוצ'ינסקי כהן: "מקרה מטריד במיוחד שהתרחש הוא של צעירה בת 14 ששתתה אלכוהול עם חברים ונמצאה כשהיא מחוסרת הכרה "זרוקה על הכביש" על ידי המשטרה שהזעיקה מיד אמבולנס. "במזל גדול המשטרה, מצאה אותה והיא קיבלה טיפול רפואי והתאוששה. זה יכול היה להיגמר באסון".
0
0
ד"ר נעמה קוצ'ינסקי כהן, מנהלת מלר"ד ילדים במרכז הרפואי "הלל יפה-חדרה" |ברקע: צעירים בנים ובנות צורכים אלכוהול במסיבה | בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ד”ר נעמה קוצ’ינסקי כהן

החופש הגדול, תקופה של כיף ובילוי, נפתח השנה עם נתון מדאיג במיוחד המעיד על מגמה עגומה; עלייה חריגה בצריכת אלכוהול בקרב בני נוער. במרכז הרפואי הלל יפה-חדרה, מדווחים על זינוק במספר בני הנוער שמגיעים למחלקה לרפואה דחופה ילדים (מלר”ד ילדים) בעקבות שתיית אלכוהול מופרזת.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

ד”ר נעמה קוצ’ינסקי כהן, מנהלת מלר”ד ילדים ב”הלל יפה-חדרה“, מציינת, כי; “ישנה עלייה משמעותית במספר הפניות למיון של בני נוער שיכורים, חלקם רק בני 14“.

בעוד שבעבר אירועים כאלה היו נדירים יחסית והתרחשו בעיקר סביב אירועים מיוחדים, כמו; נשפי סיום לימודים או חגים (לדוגמה; 1-2 מקרים אחרי “נשף סיום” או ל”ג בעומר),

בשבועיים האחרונים בלבד, נרשמו 6-7 מקרים בשבוע – וזאת ללא כל “אירוע ספציפי” שגרם לכך.

העלייה, אינה מתבטאת רק במספר הפניות, אלא גם ברמת האלכוהול הגבוהה יותר המאובחנת בגופם של בני הנוער המטופלים.

“היה לנו מקרה של צעירה ששתתה חצי בקבוק ערק עם כמה “שוטים של וודקה” מספרת ד”ר קוצ’ינסקי כהן.

הטיפול במקרים אלו, כולל מתן נוזלים וחימום, ובמקרים קשים במיוחד נדרש גם אשפוז בעקבות הרעלת אלכוהול חמורה.

ד”ר קוצ’ינסקי כהן; “ישנם מקרים של חבלות ראש כתוצאה מהשכרות, שמחייבים ביצוע הדמיה מוחית לשלילת נזק”

צוות מיון הילדים נתקל כעת ביותר מקרים של בני נוער צעירים באופן משמעותי, חלקם בני 14 בלבד, המגיעים במצבי שכרות קשים. “רובם מגיעים בשעות הלילה המאוחרות, מעורפלי הכרה, אחרי שהקיאו על עצמם.

חלקם סובלים מ”היפותרמיה” (טמפרטורת גוף נמוכה) ו-רמת סוכר נמוכה“, מתארת ד”ר קוצ’ינסקי כהן את המצב הקליני. בנוסף, ישנם מקרים של חבלות ראש כתוצאה מהשכרות, שמחייבים ביצוע הדמיה מוחית לשלילת נזק.

מקרה מטריד במיוחד שהתרחש לאחרונה הוא של צעירה בת 14 ששתתה אלכוהול עם חברים ונמצאה כשהיא מחוסרת הכרהזרוקה על הכביש” על ידי המשטרה, שהזעיקה מיד אמבולנס.

“במזל גדול המשטרה, מצאה אותה והיא קיבלה טיפול רפואי והתאוששה. זה יכול היה להיגמר באסון“, מדגישה ד”ר קוצ’ינסקי כהן.

לנוכח המצב המדאיג, לד”ר קוצ’ינסקי כהן, יש מסר חד וברור להורים; “דברו עם הילדים שלכם על הסכנות משתיית אלכוהול מופרזת, שימו לב מה הם עושים בשעות הלילה המאוחרות, עם מי הם נמצאים וודאו שהם חוזרים הביתה בשלום”.

מטעם דוברת במרכז הרפואי הלל יפה, הגב’ דפנה נבו נמסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘ כי על ההורים לגלות ערנות יתרה, במיוחד בתקופת “החופש הגדול” כדי למנוע אסונות מיותרים ולהגן על בריאות ילדיהם.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן