חדשות יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל מוזיקה מועדי זיכרון צבא | משטרה | ביטחון

יום הזיכרון – סינגל חדש “ארץ אהובה שלי” ומיצג אור מרגש בקריה

יום הזיכרון - סינגל חדש "ארץ אהובה שלי" ומיצג אור מרגש בקריה - צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות. על המנחת בגג הבניין הוקרנה המילה 'יזכור' ועל הבניין עצמו הוקרנו נר זיכרון ענק ומספר חללי מערכות ישראל. זאת כחלק מפרויקט ההנצחה המרכזי של משרד הביטחון להדלקת נר זיכרון לזכר הנופלים באתר ההנצחה הממלכתי "יזכור".
0
0

לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה, שבו מתייחד עם ישראל עם זכר בניה ובנותיה שנפלו על הגנת המולדת, משרד הביטחון, באמצעות הגופים האמונים על ההנצחה, משיק ומקיים פרויקטים מיוחדים המבקשים לחבר את הציבור, ובפרט את הדור הצעיר, למשמעותו העמוקה של יום זה. פעילויות אלו מקבלות משנה תוקף על רקע מלחמת “חרבות ברזל” המתמשכת והאובדן הכבד שפקד את החברה הישראלית.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

בניין משרד הביטחון מואר ליום הזיכרון ה-77 למשפחות נופלים של מדינת ישראל בכל שנות המדינה | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
משרד הביטחון מואר

ארץ אהובה שלי” – שיר חדש מתוך ליבת המלחמה – משרד הביטחון, אגף משפחות, הנצחה ומורשת – היחידה להנצחת החייל, בשיתוף פעולה פורה ומרגש עם חיל החינוך והלהקות הצבאיות, השיקו סינגל חדש ונוגע ללב בשם; ״ארץ אהובה שלי״.

שיר זה הוא חלק מפרויקט מיוחד שנולד מתוך המציאות הנוכחית: אסופת השירים; “הנני” – קובץ של יצירה מקורית משירת מלחמה, שנכתבה על ידי חיילים ומפקדים רבים שלקחו חלק פעיל ב”מלחמת חרבות ברזל״.

מילים אלו, הן ביטוי אותנטי לחוויות, לפחדים, לתקוות ולאהבה לארץ מנקודת מבטם של אלו שנמצאים בחזית או תומכים בה.

השיר “ארץ אהובה שלי“, שנבחר להיות השיר הראשון מתוך אסופת “הנני“, נכתב על ידי סמל מיכל פנחסי, חיילת המשרתת בפיקוד הצפון, ואת לחנו המלודי והמרגש יצרו שני כישרונות מהלהקות הצבאיות; סמל רתם שפרן וסמ״ר עילי סלומון.

השיר מבטא שיר אהבה עמוק וכואב לארץ ישראל, ארץ שנלחמת על חייה ועל קיומה, ומצליחה פעם אחר פעם לגבור על אתגריה כנגד כל הסיכויים – מסר רלוונטי ובעל עוצמה רבה בימים אלו. כעת השיר זמין לשמיעה באמצעי התקשורת השונים.

מיצג אור “יזכור” על בניין משרד הביטחון בקריה

כחלק מפרויקט ההנצחה המרכזי של משרד הביטחון לקראת יום הזיכרון, ובמטרה להדליק נר זיכרון וירטואלי רחב היקף, בניין משרד הביטחון המרכזי בקריה בעיר תל אביב, הוּאר באלומת זיכרון עוצמתית ומרגשת.

במסגרת המיצג, שמתקיים בהובלת אגף משפחות, הנצחה ומורשת בשיתוף עם אגף אמון (מבצעים, לוגיסטיקה ונכסים), הוקרנו על מבנה המשרד סמלים ויזואליים בעלי משמעות עמוקה;

על מנחת המסוקים שעל גג הבניין, הוקרנה המילה המקודשת; ‘יזכור‘ המהדהדת את הפסוק ואת התפילה לזכר הנופלים.

על חזית הבניין עצמו הוקרנו בדימוי ענק נר זיכרון בוער, המסמל את הזיכרון הנצחי ואת נשמתם של הנופלים, ולצדו הוקרן מספרם המעודכן של חללי מערכות ישראל.

המספר הוצג בפונט בעל מראה “חרוך“, בחירה עיצובית שמטרתה להדגיש את גודל הכאב, האובדן והצלקת העמוקה שנחרטה בלב האומה כתוצאה ממערכות ישראל ומהמלחמות.

מיצג זה משלב גם את דגל ישראל, ובכך מחבר את תחושת הלאומיות והחיבור בין סיפור הקרבתם של הנופלים לבין עם ישראל והמדינה שלמענם נפלו.

המיצג, שהחל להיות מוקרן מהיום29/4/2025  לקראת יום הזיכרון, נועד לחזק את החיבור הרגשי וההזדהות של אזרחי ישראל, בדגש על בני הדור הצעיר, עם יום הזיכרון הממלכתי ועם סיפורי הגבורה וההקרבה של חללינו.

הוא משקף באופן ויזואלי את הלך הרוח הלאומי ומבקש להעביר את עוצמת הכאב והשכול באופן בלתי אמצעי. המידע הובא מאתר משרד הביטחון | היחידה להנצחת החייל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

מרכינים ראש לזכר 25,420 חללי מערכות ישראל

לאתר יום הזיכרון לחץ כאן

טקס יום הזיכרון בהיכל יד לבנים 2025

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל

נר לזכר לחללי מערכות ישראל

יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם| עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם

הטקס בכותל המערבי יום הזיכרון 2025

תפילה ליום העצמאות 76

“שירים לזכרם בכנסת” – אירוע הזיכרון הלאומי 2025

דילוג לתוכן