בריאות | רפואה חדשות בריאות חדשות ישראל מחלות - כל מה שרצית לדעת סרטן

שנתיים למהפכה בטיפול ב-סרטן – ישיבות רב-תחומיות מצילות חיים

פרופ' משה מיטלמן: "יכולת הטיפול במחלת הסרטן, השתפרה באופן משמעותי בשנים האחרונות. בחירת הטיפול הנכון, כמו גם סדר הטיפולים, חשובים להשגת תוצאות מיטביות. מסגרת של ישיבה רב תחומית, עם שיתוף בעלי מקצוע מגוונים, תורמת להמשך שיפור התוצאות וההישרדות לטווח הארוך" ◄פרופ' עידו וולף: "פרסום החוזר המחייב קיום ישיבה רב-צוותית לכל חולה סרטן הוא מהלך שמאפשר להציל חיים רבים".
0
0
פרופ' עידו וולף מומחה באונקולוגיה, יו"ר המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות | צילום: איכילוב, האגודה למלחמה סרטן, כל הזכויות שמורות | הדמייה: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פרופ’ עידו וולף

מערכת הבריאות מציינת שנתיים ליישום חוזר חדש ומהפכני בתחום האונקולוגיה, אשר הביא לשיפור משמעותי בטיפול בחולי הסרטן. מדובר על יישום של ישיבה רב-תחומית (MDT) הכוללת דיון מעמיק של כלל הגורמים המטפלים, במטרה לבחור את מסלול הטיפול האופטימלי עבור כל חולה, לאחר שקילת כלל החלופות הקיימות.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

החוזר מבוסס על נייר עמדה של המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות והמועצה הלאומית לכירורגיה הרדמה וטיפול נמרץ, איגוד הכירורגים בישראל והאיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה שאומץ על ידי משרד הבריאות והופץ בחתימת ד”ר הגר מזרחי ראש חטיבת הרפואה, בנובמבר 2022.

מסתבר, כי לבחירה נכונה בין חלופות הטיפול וסדר הטיפולים עשויה להיות השפעה על סיכויי השרידות ואיכות החיים של חולי הסרטן. לכן, הפכה הישיבה הרב תחומית למוסכמה ואף לחובה במדינות רבות בעולם.

█  מהן ישיבות רב-תחומיות (MDT) וכיצד הן משפיעות על חולי סרטן?

ישיבות רב-תחומיות הן פגישות צוות הכוללות מומחים מתחומים רפואיים שונים, כגון; אונקולוגים, כירורגים, רדיולוגים ופתולוגים. מטרת הפגישות היא לדון במקרה של כל חולה סרטן ולקבוע את תכנית הטיפול הטובה ביותר עבורו.

החשיבות של ישיבות אלו נובעת מהמורכבות של מחלת הסרטן והאפשרויות הטיפוליות הרבות הקיימות כיום. בחירה נכונה בין חלופות הטיפול וסדר הטיפולים עשויה להשפיע באופן משמעותי על סיכויי ההחלמה ואיכות החיים של החולים.

█  כנס מקצועי לסיכום שנתיים ליישום החוזר

במהלך סוף השבוע הקרוב (שישי, 7.2.2025) יתקיים כנס מקצועי במטה הארצי של האגודה למלחמה בסרטן, חשוב בשם; “מסכמים שנתיים לחוזר ישיבה רב תחומית – מחזון ליישום של חטיבת הרפואה”.

הכנס יערך ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן, משרד הבריאות, המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות וועדת הבריאות בלשכת המסחר ישראל-אמריקה.

בכנס יישאו דברים משה בר סימן טוב מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ משה מיטלמן יו”ר האגודה למלחמה בסרטן, משה בר חיים מנכ”ל האגודה, פרופ’ עידו וולף, יו”ר המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות ו-עידית צ׳רנוביץ מנהלת ועדת הבריאות בלשכת המסחר ישראל אמריקה.

בכנס ישתתפו בכירי האונקולוגים, רדיולוגים, כירורגים, נציגי רפואת קהילה, משרד הבריאות, האגודה למלחמה בסרטן ו-עמותות חולים נוספות.

במהלך הכנס, ידונו המשתתפים בסוגיות שונות הקשורות ליישום החוזר וגיבוש המלצות להמשך שיפור הטיפול בחולי הסרטן.

דוברת האגודה למלחמה בסרטן הגב’ נאוה עינבר, מסרה והוסיפה לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי הסוגיות שיעלו יאוגדו להמלצות לשלב ב׳ במסמך מקצועי אשר יוגש למשרד הבריאות.

 דברי המומחים

פרופ’ משה מיטלמן, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן, אומר; “יכולת הטיפול במחלת הסרטן, השתפרה באופן משמעותי בשנים האחרונות. בחירת הטיפול הנכון, כמו גם סדר הטיפולים, חשובים להשגת תוצאות מיטביות.

מסגרת של ישיבה רב תחומית, עם שיתוף בעלי מקצוע מגוונים, תורמת להמשך שיפור התוצאות וההישרדות לטווח הארוך”.

פרופ’ עידו וולף, יו”ר המועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות: “פרסום החוזר המחייב קיום ישיבה רב-צוותית לכל חולה סרטן הוא מהלך שמאפשר להציל חיים רבים. הגישה הזו מעלה משמעותית את איכות הטיפול, ומשנה חיים”.

כראש המועצה הלאומית למחלות ממאירות, יחד עם פרופ’ קלאוזנר, ראש המועצה הלאומית לכירורגיה, הובלנו מהלך שיבטיח שכל החלטה רפואית מתקבלת בצורה שקולה ומבוססת יותר, כשכל המומחים, אונקולוגים, כירורגים, רדיולוגים, פתולוגים ועוד, יושבים יחד סביב המטופל.

הגישה הזו, מעלה משמעותית את איכות הטיפול,  ומשנה חיים. ברמה האישית, זהו רגע מרגש ומשמעותי עבורי”.

רונית בן בסט, סגנית יו”ר לשכת מסחר ישראל-אמריקה; “הכנס הזה מייצג את היכולת שלנו, כל הגורמים המעורבים, לעבוד יחד, כדי לקדם סטנדרטים חדשים בטיפול האונקולוגי ולהבטיח מערכת בריאות מתקדמת, נגישה ואיכותית לכולם”.

█  נתונים על מחלת הסרטן בישראל

על פי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2021, דווחו ל’מאגר הרישום הלאומי לסרטן‘ מדובר ב- 33,145 מקרים חדשים של סרטן. סוגי הסרטן, השכיחים ביותר בקרב גברים היו סרטן הערמונית ו-סרטן הריאה.

בקרב נשים, היו השכיחים ביותר; סרטן השד וסרטן המעי הגס והחלחולת. בשנת 2021, נפטרו בישראל כ-11,582 אנשים מסרטן.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן