
עורכת דין לימור פלד, נבחרה לתפקיד מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה. עו”ד פלד, המכהנת כסגנית מנהל המחלקה, תחליף את עורך דין ישראל בלום, שסיים לאחרונה כהונה קצובה של 8 שנים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הפרקליטות, מסרה היום (יום ראשון, ד’ בשבט תשפ”ה) כי ועדת המכרזים של נציבות שירות המדינה בחרה פה-אחד בעו”ד לימור פלד המכהנת כסגנית מנהל המחלקה, לתפקיד מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה.
חברי ועדת המכרזים היו השופטת בדימוס אסתר דודקביץ (יו”ר); פרקליט המדינה, עו”ד עמית איסמן; היועץ המשפטי של משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, אביתר טסלר; ויו”ר ארגון הפרקליטים, עו”ד אורית קורין.
עורכת דין לימור פלד, היא נשואה ואם לשלוש בנות, בוגרת תואר ראשון במשפטים בהצטיינות ותואר שני במשפטים וכמו כן, מחזיקה בתואר שני ב’חקר סכסוכים ניהולם ויישובם‘ מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.
עו”ד לימור פלד, החלה את דרכה המקצועית בשנת 1997 במשרד פרטי, ובשנת 1998 הצטרפה למערך ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים.
כשנה לאחר מכן, הצטרפה כפרקליטה למחלקה האזרחית, שם ייצגה את המדינה בתיקים אזרחיים משמעותיים בבית המשפט העליון, שבהם נקבעו הלכות חשובות בדין הישראלי.
בשנת 2017, מונתה עו”ד פלד לתפקיד סגנית מנהל המחלקה האזרחית, ובנוסף היא עומדת בראש פורום מקצועי בתחום החוזים והחיובים.
החל משנת 2018 היא משמשת כנציגת שר המשפטים (מ”מ) בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה (מרכז), ובתקופת הקורונה הייתה חברה בוועדה הבין-משרדית לבחינת התחייבויות חוזיות בתקופת המשבר.
דוברת מחוז דרום באגף דוברות הסברה ותקשורת במשרד המשפטים, עורכת דין הילה ימיני, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי כמו כן, בין השנים; 2016-2014 שימשה כיו”ר ארגון הפרקליטים הארצי.
בין התיקים הבולטים אותם הובילה ניתן למנות את הדיון הנוסף בפסק דין;
- “זליגמן“, שעסק במשקל שיש לייחס לפרשנות של רשות מינהלית מאסדרת בנוגע להנחיות שהוציאה;
- פרשת “אוניפארם נגד סאנופי” העוסקת בהטעיית רשם הפטנטים;
- פרשת “קוקה-קולה” בנושא גביית מחיר מופרז וניצול לרעה של כוח מונופוליסטי;
- פסקי דין תקדימיים בעניין זכויות חקלאים בעת שינוי ייעוד קרקע;
- פסק הדין בעניין השר אריאל שרון וחברת אפרופים שעסק במחויבותה של הבטחה שלטונית;
- וכן הליכים תקדימיים בנושא; ‘תניית מקום השיפוט‘ וברירת הדין בתנאי השימוש של חברות גלובליות.