
הן נמצאות בחדרי הלידה, מסייעות להביא לעולם חיים כל יום ונמצאות באחד הרגעים הכי מעצימים בחיים; ה’לידה’. עבודת המיילדות, אינה מסתכמת רק בקבלת הילוּד עם צאתו לעולם. לרגל ‘יום המיילדות הבין-לאומי’★ החל ביום ראשון, 5 במאי 2024, צוות המיילדות בחדר הלידה של המרכז הרפואי הלל יפה בעיר חדרה, חוגגות בחדרי הלידה, כמו בכל יום – בלידות, מציג 6 תחומים נוספים עליהם אחראיות המיילדות ב”הלל יפה”, שאולי לא ידעתם עליהם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ אוב’טוויטר’.
“אפשר להגיד על עבודת המיילדות שלנו ב’הלל יפה‘ ובכלל שאנחנו ‘עושות חיים‘ כל היום, כי אנחנו מסייעות להבאת חיים לעולם.
זו משימתנו – שהיולדת תצא בידיים מלאות”, מסבירה תניה לוי, אחות אחראית חדרי הלידה ב’אגף נשים, יולדות ופריון של המרכז הרפואי הלל יפה‘ בחדרה.
“אבל לעבודת המיילדות יש עוד הרבה מעבר למה שכולם חושבים. היא מתחילה פעמים רבות עוד בטרם הלידה, בהכנת תכנית לידה עם ההריונית או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי .
זאת על מנת לסייע ליולדת להתגבר על החרדה לקראת הלידה, היא בשיאה במהלך הלידה, אבל גם אחריו ו’מסביבו‘ יש עוד אתגרים ומשימות, דברים שבעבר לא היו חלק מתפקידי המיילדת“.
█ להלן 6 דברים שאולי תופתעו לגלות על תפקיד המיילדות ב’הלל יפה’ ובכלל;
★ סיוע בהפחתת חרדה לפני לידה – טיפול CBT – טיפול התנהגותי קוגניטיבי לנשים עם לטוקופוביה (Tokophobia) חרדה מהריון ו-חרדה לקראת לידה.
ישנן מיילדות בוגרות לימודי CBT, המקיימות סדרת מפגשים אישיים עם נשים לקראת לידה במטרה להעניק למטופלות עיבוד חווית לידה קודמת ורכישת כלים מעשיים וטכניקות לקראת הלידה הקרובה באמצעות טיפול קצר מועד וממוקד מטרה.
★ המיילדת עושה שימוש באוּלְטְרָה סָאוּנְד להדרכת היולדת במהלך הלידה – המיילדות במרכז הרפואי הלל יפה, הינן בעלות הכשרה לביצוע אוּלְטְרָה סָאוּנְד במהלך הלידה על מנת לעקוב מקרוב יותר אחר התקדמות הלידה.
בעזרת האוּלְטְרָה סָאוּנְד, הן יכולות להדריך טוב יותר את היולדות בשלב הלחיצות. בנוסף זהו אמצעי נוסף למעקב אחר מצב העוּבר ברחם.
★ רפלקסולוגיה ושיאצו להקלה על כאבים בתהליך הלידה – המיילדות בחדר לידה, הן בעלות הכשרה בתחום רפואה משלימה מסייעות ליולדות בהקלה על כאבים וצירים לקראת לידה.
★ המיילדת תעזור לך להניק כבר בחדר לידה – רוב המיילדות בחדרי הלידה הן גם יועצות הנקה מוסמכות. כבר לאחר הלידה, הן מסייעות ליולדות בהנקת הילוד. לא מעט מחקרים, הוכיחו, כי נשים שהחלו להניק בסמוך ללידה, הניקו לטווח ארוך יותר.
★ המיילדת מלווה אותך גם במקרה של לידה שקטה – אחוז קטן מאוד מבין הלידות מסתיימות עם עובר ללא רוח חיים. במקרים של לידה שקטה, מעבר לרגישות, האנושיות והתקשורת המותאמת הנדרשת להכלת הסיטואציה.
המיילדות ב-חדרי הלידה של “הלל יפה” יוצרות מארז זיכרונות מהילוד כמזכרת עבור ההורים, הכולל בין היתר; צילום הילוד, טביעת כף יד ורגל, שמיכה וכובע סרוגים.
“מארז הזיכרונות” מסייע להורים בהתמודדות עם האובדן הקשה. ההורים מתרגשים מהמחווה וחלקם אף שיתפו שהתמונות סייעו להם בהתמודדות עם האובדן, חלקם אף הנציחו את טביעת כף רגלו של הילוד על גבי צמיד / כ-קעקוע כזיכרון.

★ עוסקות באקדמיה וכתיבת מאמרים; תחום המחקר הוא בעל משקל לכל מי שעוסק ברפואה או בסיעוד. אחיות, מיילדות, חוקרות, וכותבות מאמרים הקשורים לתחום עיסוקן על מנת לשפר, לייעל ולהתמקצע בצורה הטובה ביותר.
מאמרים שפורסמו השנה על ידי המיילדות; תניה לוי ו-אירה לינצקי, עסקו בנושא; פוסט טראומה בקרב מיילדות והענקת ידע ו-תמיכה אונליין לנשים בהיריון בזמן מלחמת “חרבות ברזל“.
אז בפעם הבאה כשאתם פוגשים את המיילדת שלכם בחדר הלידה, תדעו שהיא יכולה לסייע לכם הרבה מעבר לקבלת לידה.
◄המידע הובא מטעם דוברת במרכז הרפואי הלל יפה, הגב’ דפנה נבו לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה‘.
★ יום המיילדות הבין-לאומי הוא מועד בינלאומי המכיר ומכבד את המיילדים הנחגג ב-5 במאי בכל שנה מאז 1991. מאז נחגג במעל 50 מדינות ברחבי העולם.
הרעיון לקיים יום זה, הועלה בכנס בהולנד של הקונפדרציה הבינלאומית של המיילדות בשנת 1987. ב-2014, צוין יום זה על ידי מספר אנשים באיראן ובניו זילנד. ויקיפדיה.