
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, מביעה היום (יום חמישי, י’ בכסלו תשפ”ד) מחאה חריפה על הצעת ההחלטה שהניח שר התקשורת ד”ר שְׁלֹמֹה קַרְעִי, על שולחן הממשלה והקובעת ‘הפסקת ההתקשרות’ של כל גופי הממשלה עם עיתון “הארץ” בתואנה שהעיתון נוקט; “קו פוגעני החותר תחת מטרות המלחמה ומרפה את המאמץ הצבאי ואת חוסננו החברתי”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מועצת העיתונות והתקשורת בראשות כב’ שופט בית המשפט העליון בדימוס חנן מלצר, רואה בהצעה זו, פגיעה חמוּרה ב’חופש הביטוי ובדמוקרטיה‘ והתערבות פוליטית גסה ב-תכנים עיתונאיים ואף ניסיון סחיטה על ידי החרמה כלכלית.
מועצת העיתונות, מוסיפה בהודעתה, כי; “לא יעלה על הדעת ש-קו פוליטי מסוים שלא עולה בקנה אחד עם דעותיו של השר קרעי, יהיה בסיס ל’החרמה כלכלית‘ שהיא שיטה שאויבינו מנסים להשתמש בה כנגדנו בעולם.
יתר על כן, ההצעה הזו, עלולה להוות לחץ ואיום על אמצעי תקשורת אחרים, כדי שילכו בתלם שקובעת הממשלה ולא, יינזקו כספית“.
המועצה, קוראת לממשלה; “לפסול את ההצעה הנואלת על הסף ולהורות לשר התקשורת ד”ר קרעי, שחוזר ומנסה לפגוע ב’כלי התקשורת החופשיים‘ להפסיק לנסות לפגוע ב”חופש העיתונות והדעה…“.
מועצת העיתונות והתקשורת, מוסיפה וטוענת בסיום הודעתה, כי; “השר ד”ר שלמה קרעי, במקום לשבח את התקשורת הישראלית על פועלה והישגיה בתקופה קשה זו (‘מלחמת חרבות ברזל‘) מעלה הצעות שלא רק שדינן להידחות על הסף, אלא שיש בהן, כדי להצדיק את פיטוריו מן הממשלה לאלתר“.
█ תגובת שר התקשורת ד”ר שלמה קרעי;
שר התקשורת ד”ר שְׁלֹמֹה קַרְעִי, הגיב לסערה שחולל היום וכתב בתגובה; “לאור הפצה באופן עקבי של “תעמולה תבוסתנית ושקרית, וחתירה נגד מדינת ישראל בשעת המלחמה” ב-עיתון הארץ, הגשתי כעת לממשלה “הצעת מחליטים” להפסקת המימון של ‘עיתון הארץ‘ כולל הפסקת הפרסום
כמו כן, הפסקת דמי המנוי של כלל המשתמשים בשירות המדינה, כולל: צה”ל, משטרה, שב”ס, משרדי ממשלה וכל חברה ממשלתית.
אתר ביקורת התקשורת ‘פרספקטיבה’ עוקב כבר שנים אחרי הפעולה העקבית של ‘הארץ‘ נגד ישראל וחושף את השקרים והעלילות שהוא (‘הארץ‘) מעליל עליה, כמעט מדי יום. התשתית העובדתית שתיארתי נגישה לכולם באתר ‘פרספקטיבה‘“. כתב שר התקשורת ד”ר קרעי.
אתר ביקורת התקשורת ‘פרספקטיבה‘ מציג עצמו, כי הינו ללא שיוך פוליטי, ואינו נוקט באף עמדה בנוגע לסוגיות פוליטיות בישראל, או בנוגע לפתרונות אפשריים לסכסוך הערבי-ישראלי.
█ מועצת העיתונות והתקשורת
מועצת העיתונות בישראל (עמותה רשומה) 580491223, היא גוף וולונטרי, שהוקם בשנת 1963 במשותף על ידי העיתונות (מוצאים לאור, עורכים ועיתונאים) ונציגי ציבור – כמו גופים מקבילים בעולם.
בחודש מאי, 2011, נרשמה המועצה כעמותה. המועצה מופקדת על שמירת הערכים של עיתונות חופשית וטובה, ובמסגרת זו היא קובעת את כללי האתיקה, החלים על כלי התקשורת ואוכפת את הכללים האלה.
◄ מבנה המועצה;
במועצת העיתונות, חברים נציגי ציבור (40%), עיתונאים (30%) ועורכים ומוציאים לאור (30%).
◄ אתיקה;
מליאת מועצת העיתונות היא הקובעת את תקנון האתיקה. החלטות עקרוניות בתחום האתיקה העיתונאית נידונות בכל מוסדות המועצה; במליאה, בנשיאות ובוועדות מיוחדות, המוקמות לצורך בחינת נושאים שונים.
תלונות על עבירות בתחום האתיקה העיתונאית מתבררות בבתי הדין לאתיקה.
◄ הגנה על חופש העיתונות;
מועצת העיתונות מופקדת – מטעם הגורמים המיוצגים בה – על שמירת הערכים של עיתונות חופשית, בהם חופש המידע, חופש הביטוי וחופש הבעת הדעה.
נציגי המועצה מגנים על חופש העיתונות בהופעות בכנסת ובמאבק על דעת הקהל.
בין השאר, המועצה נלחמת לביטול יוזמות חקיקה המבקשות להטיל הגבלות על חופש הביטוי; נאבקת בפעולות של גופים שלטוניים נגד עיתונאים וכלי תקשורת; ופועלת נגד מונופולים וקרטלים בתקשורת הישראלית.
* גילוי נאות; הכותב חבר מועצת העיתונות והתקשורת.