אורח נעים חדשות ישראל כל הכותבים צבא | משטרה | ביטחון

מכון ראוּת: עיכוב הסיוע הביטחוני הפתעת יום כיפור בביטחון הלאומי?

מנכל ‘קבוצת ראות‘ מר ערן שישון: "ישראל, מאבדת את התמיכה הדו-מפלגתית בישראל ולכן, תמיכתה הביטחונית והכלכלית של ארצות הברית בישראל והמחויבות הבסיסית אליה מוטלות בספק" ◄ נשיא ארצות הברית ה-46 מר ביידן, נחשב בעיני רבים לנשיא הדמוקרטי הפרו-ישראלי האחרון במובן המסורתי של המילה. ולכן, על ממשלת ישראל להתעורר אל מול האתגר הנוכחי, ולהפוך את שיקום היחסים עם המפלגה הדמוקרטית לעדיפות עליונה".
0
0
ג'ו ביידן נשיא ארצות הברית מצביע על סמל המפלגה הדמוקרטית ברקע: דגל ארצות הברית | צילום רקע: Depositphotos | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ג’ו ביידן

“ההצלחה של מחוקקים מהאגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית לעכב את הסיוע לישראל והמימון ל’כיפת ברזל’ היא אירוע היסטורי שקשה להפריז בחשיבותו” – כך מעריך וקובע היום (רביעי, ט”ז בתשרי התשפ”ב) ‘מכון ראות’ עמותה שעוסקת בסוגיות קריטיות לעתידם של מדינת ישראל והעם היהודי.

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מנכל ‘קבוצת ראות‘ מר ערן שישון, מעריך, כי: “סביר להניח שהמימון, יועבר בסופו של דבר עד סוף השנה בדרך אחרת ואולם ההחלטה מאפשרת הצצה לאתגרים ל’ביטחון הלאומי של ישראל‘ בעתיד הקרוב”.

האיום של ‘המפלגה הדמוקרטית‘ בארצות הברית, להפיל את תקציב חבילת הסיוע הכלכלית – ביטחונית שהובטחה לאחר ‘מבצע שומר החומות ב-עזה‘. (معركة سيف القدس; מַעְרַכַּת סָיְף אלְ-קֻדְס, “קרב חֶרֶב ירושלים“) שהחל ב”יום ירושלים” כ”ח באייר ה’תשפ”א, 10 במאי 2021 והסתיים בהפסקת אש שנכנסה לתוקפה ב-21 במאי בשעה 02:00 בלילה.

במאי האחרון, כ’סיוע חירום לישראל‘ לטובת הצטיידות במיירטים וב-סוללות כיפת ברזל (מערכת הגנה אווירית אקטיבית ניידת ליירוט רקטות קצרות-טווח, פצצות מרגמה וכלי טיס בלתי מאוישים שפותחה ומיוצרת בישראל, בעזרת סיוע כלכלי של ארצות הברית) הוסר לבסוף מסדר היום, לאחר לחץ של חברי קונגרס פרוגרסיביים פופולריים ב’מפלגה הדמוקרטית‘.

מי שמזוּהה במיוחד עם המהלך הן חברות הקונגרס; אלכסדנריה אוקסיו קורטז, אילהן עומר ו-רשידה טליב, אשר כניסתן למדינת ישראל, סוּרבה על ידי הממשלה הקודמת.

לדעת מנכל קבוצת ראות’ מר שישון; “אי-אישור הסיוע ל’צרכים הגנתיים של ישראל‘ הוא תקדים שצריך להדיר שינה מעיני ישראלים”.

שישון, קובע, כי; “הסיכול של העברת הסיוע אינו נקודתי, ויושב על מגמות חזקות וארוכות טווח שעלולות להיות להן השלכות חמורות על הביטחון הלאומי של ישראל.

ראשית; אף כי הממשל הנוכחי, נחשב ידידותי לישראל, במפלגה הדמוקרטית, הפכה ישראל להיות נושא שנוי במחלוקת. הקיטוב וההקצנה בפוליטיקה ובחברה האמריקאית, מאפשרים קבלה ונרמול הולכים וגוברים בשיח הפרוגרסיבי של רגשות אנטי-ישראליים.

ערן שישון, מנכל 'עמותת ראוּת' | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ערן שישון

שנית; בשנים האחרונות עולה כוחם של ארגונים אמריקאים שמזוהים עם האידיאולוגיה של האחים המוסלמים, ואשר יוצרים ברית עם גופים בתנועה הפרוגרסיבית מצליחים להשפיע על מדיניות החוץ של ארהב במזרח התיכון (מסמך מכון ראות בנושא צפוי לצאת בשבועות הקרובים).

שלישית; כפי שכתבנו ב’מכון ראות‘ עוד בקיץ 2019, הפער שנוצר בין ישראל ל-יהדות אמריקה, הופך למגמות את הקהילה היהודית לחצויה לגבי התמיכה בישראל, ומאותגר מעמדם של גופים אשר פעלו באופן מסורתי למען ישראל, בראשם איפא”ק השדולה פרו-ישראלית בבתי הקונגרס האמריקניים.

כתוצאה מכך, ישראל, מאבדת את התמיכה הדו-מפלגתית בישראל ולכן, תמיכתה הביטחונית והכלכלית של ארצות הברית בישראל והמחויבות הבסיסית אליה מוטלות בספק”.

נשיא ארצות הברית ה-46 מר ביידן, נחשב בעיני רבים לנשיא הדמוקרטי הפרו-ישראלי האחרון במובן המסורתי של המילה.

ולכן, על ממשלת ישראל להתעורר אל מול האתגר הנוכחי, ולהפוך את שיקום היחסים עם המפלגה הדמוקרטית לעדיפות עליונה“. סיכם מנכל קבוצת ראות. מר ערן שישון.

מכון ראוּת

מכון ראות היא עמותה שעוסקת בסוגיות קריטיות לעתידם של מדינת ישראל והעם היהודי.

מכון ראות משלב בין מומחיות תוכן למתודולוגיה סדורה שנשענת על שיטות מחקר, אסטרטגיה וטכנולוגיה ייחודיות, שמאפשרת לנו לזהות איומים חדשים (או הזדמנויות) כתוצאה מ-שינויים במציאות.

קבוצת ראות היא עמותה ישראלית, המגדירה עצמה כקבוצת השפעה ואסטרטגיה, שואפת להבטיח את חוסנם ושגשוגם של מדינת ישראל, החברה הישראלית והעם היהודי. העמותה הוקמה בשנת 2004 תחת השם “מכון ראות” על ידי גידי גרינשטיין.

קבוצת ראות היא עמותה ללא מטרות רווח אשר נוסדה בשנת 2004 (כ”מכון ראות“) על ידי גידי גרינשטיין, במטרה להוות יחידת מנהיגות, מחקר, אסטרטגיה והשפעה אשר מגבשת פתרונות ומודלים חדשניים להתמודדות עם האתגרים המשמעותיים ביותר שניצבים בפני מדינת ישראל והעם היהודי.

ReutLOGO-TOP.png

קבוצת ראוּת משתמשת בחבילה ייחודית של תיאוריה, מתודולוגיה ותוכנה המאפשרת לה להתמקד בזיהוי הפערים בין הנחות העבודה של אנשים בעמדות מנהיגות סמכות והשפעה לבין המגמות המתהוות במציאות.

חבילה זו, מושתת על התורה, הידע והכלים של חברת PRAXIS ומייסדה צבי לניר, בתחום עיצוב המדיניות המערכתית (Systemic Policy Design).

ה-SPD מהווה חבילה ייחודית של תיאוריה, מתודולוגיה וכלי מחשוב המסייעים בעיצוב מדיניות בתנאים של סביבה משתנה וחוסר ודאות. צוותי ‘קבוצת ראות‘ עוברים הכשרה אינטנסיבית בתחומי המתודולוגיה הייחודיים לראות, אשר משלבות בין מחקר איכותני לטכנולוגיה ולמומחיות בתהליכי שינוי.

ראות, כיום עוסקת בשלושה תחומי השפעה מרכזים; שיפור איכות החיים ופיתוח כלכלי חברתי; יחסי ישראל והעם היהודי; וסוגיות של ביטחון לאומי. תהליך העבודה של קבוצת ראות כולל מספר שלבים;

1.  איתור נקודות עיוורון המהווים אתגרים הסתגלותיים;

2.  גיבוש חזון המציאות הרצויה;

3.  פיתוח אסטרטגיות וגישות למימוש החזון;

4.  עיצוב מחקר חלוץ (פיילוט) המגלם מודל או פתרון לאתגר;

אל אתר קבוצת ראוּת.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן