
הוועדה המייעצת לשר לעניין היטל היצף בנושא מלט, הודיעה הערב (חמישי, יום חמישי, י”ב סיון תש”פ) כי העבירה אל שר הכלכלה והתעשייה חבר הכנסת עמיר פרץ את מסקנותיה והמלצותיה בבחינה מחדש ביחס לשיעור ה’היטל על יבוא מלט לישראל’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הוועדה, המליצה לשר פרץ, כי יש להותיר את שיעור ה‘היטל על יבוא מלט’ העומד היום על 0.25% על כנו.
הוועדה המייעצת לשר לעניין היטל היצף בנושא מלט, גם מצאה החמרה ב-נזק ל-תעשייה המקומית, אולם התקשתה ליחס את הנזק, המוכח לתעשייה המקומית ל‘יבוא בהיצף’**.
במסגרת דיוני הוועדה, שהתכנסה לשלוש ישיבות, שמעו חברי וחברות הוועדה המייעצת לשר את הצדדים להליך ובהם נציגי התעשייה המקומית, יבואנים, יצרנים זרים ונציגים של ממשלות טורקיה ו-יוון.
עוד שמעה הוועדה המייעצת לשר לעניין היטל היצף בנושא מלט את הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה והתעשייה, הממונה על התחרות ואיגודים עסקיים.
כעת, עם העברת המלצת הוועדה אל שר הכלכלה והתעשייה חבר הכנסת מר פרץ, עומדים לרשוּת השר 15 ימים לקבלת החלטה.
תפקידה של ‘היחידה להיטלי סחר במשרד הכלכלה*’ הינו לחקור האם מתקיים יבוא בהיצף והאם הוא גורם נזק משמעותי לתעשייה הישראלית.
מטרת החקירה, המתבצעת מול הגורמים הרלוונטיים בארץ ומחוץ לארץ, הנה להגן על המשק הישראלי מפני סחר לא הוגן, העלול לפגוע באופן משמעותי בתעשייה הישראלית ובטווח הארוך גם בתחרות ובמחירים.
█ משרד הכלכלה והתעשייה | מינהל היבוא
*משרד הכלכלה והתעשייה שהוקם בשנת 1949 ומופקד על יישום מדיניות הממשלה לעידוד הצמיחה הכלכלית של ישראל בדגש על חדשנות ופריון, הפחתת יוקר המחיה, הגברת התחרות במשק, פיתוח ההון האנושי וקידום הסחר הבינלאומי.
**מינהל היבוא, הוקם בשנת 2015 ומופקד על קידום פעילות הסברה, הכרה והטמעה של מדיניות היבוא מול הגורמים העסקיים במשק, הפחתת רגולציה בהליכי היבוא ובמתן אישורי יבוא, וכן על מניעת יבוא בהיצף על פי חוק היטלי סחר ואמצעי הגנה, תשנ״א-1991 להגנה מפני יבוא בהיצף, יבוא מסובסד וסחר לא הוגן.