במסגרת המחזור ה-17 של ליגת העל, גברה מכבי נתניה על מ.ס. אשדוד באצטדיון הי”א באשדוד, משעריהם; איתי שכטר בדקה ה-10, אוקוצ’ה בצמד (26, 54). עזרן ובן לולו צימקו לאשדוד ■ כמובטח ע”י אוהדי אשדוד במהלך כל השבוע, הם הצליחו לפגוע באוהד נתניה
מכבי נתניה מציגה: 3 פרקי חזנ(ות) נוסח ראובן עטר
בגשם שוטף ומטר שערים במשחק, חמישה במספר, המשיכה מכבי נתניה במגמת ההתאוששות מאז הוחזר המאמן ראובן עטר לתפקידו במקום המאמן אלי גוטמן וניצחה בחוץ את מ.ס. אשדוד בתוצאה 2:3. אין ספק, כי שובו של המאמן עטר, מוכתר לפי שעה בהצלחה ניכרת. זהו הניצחון השני, תיקו מול בית”ר י-ם, כך שבסה”כ צברה קבוצתו 7 נקודות מתוך 9 אפשריות. יש לציין, שתחת שרביטו של עטר השיגה נתניה כמות זהה לשערים שהבקיעה בששת המשחקים הקודמים.
כמובטח ע”י אוהדי אשדוד במהלך כל השבוע, לפגוע באוהדי נתניה אשר הגיעו עם כ-400 אוהדים, עוד לפני המשחק, בדרך לאיצטדיון הי”א באשדוד, בסמוך לגשר יבנה, הושלכו אבנים על אוטובוס אוהדי מכבי נתניה.
אליאב אוזן, בן ה-16, האוהד והצלם של אתר “הקופסא הדור- הבא”, פונה לבית החולים קפלן במצב קל, זאת לאחר שדימם מרגלו. עד עתה טרם עצרה המשטרה חשודים במעשה.
מחצית ראשונה:
ייאמר מיד, אשדוד עלתה למשחק ללא מאמנה אלון חזן, שהורחק ע”י בית-הדין של ההתאחדות בגין העלבת שופט, את מקומו החליף בתפקיד המאמן שמואל בוכריס, שמשמש כעוזרו.
מבחינת הרכב קבוצת אשדוד היא התייצבה ללא הקפטן שי הולצמן, בשל קרע חלקי בשריר האחורי, כפי שגם עמיתו לקבוצה עידן מליחי, הסובל מסדק עמוק על גבול השבר בקרסולו צפה בחבריו מהיציע. מ.ס. אשדוד ספגה את הפסדה הראשון מאז המחזור השמיני.
נתניה מנגד עלתה ללא אופיר חיים הפצוע שבמקומו עלה לשדה תמיר כהן.
• בדקה ה-3, אותתה מכבי נתניה על כוונותיה היא היום מכאן, מן המגרש, לא תרד ללא נקודות. היה זה איתי שכטר הצעיר המוכשר שחדר היטב לרחבה, ששיגר הכדור מ-15 מטרים, אך הכדור נשק לקורה וניתז ממנה לחוץ. אשדוד נלחצה.
■ גול!!! בדקה ה-10, בעוד אשדוד בטוחה, כי יש לה אלף סיבות לבוא לבירת ישראל במחזור הבא, עם מצב רוח מרומם כאשר כיבוש שער נתניה זהו רק עניין של זמן “בא לה” ממש לא בזמן השער ששיבש את כל תוכניות המאמן חזן; שוב היה איתי שכטר, מעורב באזור האהוב עליו, כלומר; ממנו מבקיעים. הוא ניצל טעות בהגנת המארחים כשקיבל כדור רוחב, מצוין ביצע “סללום” ברחבת אשדוד כאילו הוא בסקי בהרי האלפים של שוויץ חלף על פני שני אשדודים ומטווח קצר של כ-10 מטרים, מימין, שלח פנימה שטוח והעלה את האורחים ליתרון. 0:1 מפתיע לזכות מכבי נתניה.
• בדקה ה-15, “נשבר” לשופט מנשה משיח, מעודף המוטיבציה של הנתניינתי אמיר טגה, בביצוע עבירותיו והפעם על אדיר טובול המקומי ושלף לעברו את הכרטיס הצהוב.
• בדקה ה-18, חזר השופט משיח על הרמת היד עם הכרטיס הצהוב והפעם לעבר לואיס מרין מקבוצת מכבי נתניה זאת לאחר שפגע ביניב עזרן המקומי.
• בדקה ה-20, לקשיחות הנתנייתית היה גם מחיר לא כבד אך בהחלט מסוכן. לאשדוד נפסקה בעיטה חופשית מ-17 מטרים ודוד רביבו בעט, בעוצמה אך הכדור נתקל ב”חומה החיה”.
• בדקה ה-25, ניסתה נתניה מתפרצת כאשר עבדול סאמד אוקוצ’ה שלח מסירה טובה מאד, כדור רוחב שהגיע לרכש החדש תמיר כהן שיכול היה לציין “אחלה” של פתיחה אך הוא בחר לשחחר את הכדור ממרחק של כ-16 מטרים, היישר לידיו של השוער הגנאי סמי אג’יי.
עבדול סאמד אוקוצ’ה שב להבקיע (צמד) למכבי נתניה לאחר בצורת
■ גול!!! בדקה ה-28, היה איתי שכטר הפעם כמבשל. הוא זכה למסירה יוצאת מן הכלל מזנו בונדאה, פתח בדהרה בצד ימין בלא הפרעה (כריסטיאן גונזאלס) ואם הייתה שכזו הוא ביטל אותה ושלח מסירת רוחב מדויקת אלכסונית לאוקצ’ה סמוך לקו ה-5, לרגע היה נדמה, כי אוקוצ’ה, יחמיץ את ההזדמנות ממש על קו החמש אך הוא בחר לתעתע בשחקן הגנת אשדוד סידר לו את המצב לבעיטה נוחה כאילו הוא במתקן אימונים ובעט למרכז השער מאותו הטווח והכניע בשנית את השוער סמי אג’יי. לוח התוצאות הורה 0:2 לאורחים מנתניה המופתעים מעצמם ועוד יותר מיריבתם, החלולה.
• בדקה ה-29, המשיכה אשדוד לתקוף בחמת זעם את שער נתניה במטרה לאזן את התוצאה בשלב הכי מוקדם שניתן במחצית הזו. היא עוד תשדלם את המחיר על כך. המקומי דוד רביבו בעט נפלא מחוץ לרחבה, מ-30 מטרים, אך השוער לירן שטראובר (היה טוב מאד במשחק, למרות שספג), ריחף מעלה ושלח את הכדור לקרן.
• בדקה ה-31, בישל שריקי, המקומי לעמיתו לעזרן, כאשר הגביה לרחבה מצד שמאל עזרן נגח במדויק מחמישה מטרים אך השוער שטראובר זינק לפינה מטה ובשתי ידיו הדף את הסכנה.
• בדקה ה-42, סמוך לשריקת המחצית שוב ניסיון של המקומיים בראשות טובול ששיגר כדור רוחב משמאל לימין לחברו לקבוצה עזרן, שבסיבוב בעט מתוך הרחבה לעבר השער אל לרוע מזלו היישר לידיים הבטוחות של שטראובר.
מחצית שנייה:
■ גול!!! בדקה ה-54, למעשה כאן כבר קרסה אשדוד, שפתחה את המשחק בהרכב התקפי ולא שינתה את המערך בשדה (3 חלוצים: יינון ברדה, יניב עזרן ועידן שריקי), למרות ששילמה מחיר כבד במחצית הראשונה, מכבי נתניה ידעה לנצל את הדלילות הזו במרכז השדה כדי לחלוף במהירות למתפרצות קטלניות; בונדאה, הגביה כדור עונשין “מסובב” מ-30 מטרים לעבר עומק הרחבה, הכדור חלף מעל כל ראשי שחקני הגנת אשדוד, חברו כאשר אוקוצ’ה שניצב בקצה השני, נגח מקרוב, כדור “דרדלה” השוער אג’יי ניסה לעצור הכדור שנהדף מידו פנימה לשערו הוא. שער נורא ומוזר. בוודאי כשמדובר בשוער ברמתו. נתניה באקסטאזה, 0:3. מי היה מאמין.
• בדקה ה-68, ביצע המאמן ראובן עטר חילוף מתבקש אבישי ז’אנו נכנס במקומו של אמיר טגה.
■ גול!!! בדקה ה-70, עשתה נתניה את הטעות הקלאסית של “נסיגה חד צדדית”. אשדוד הזועמת והמושפלת תרגמה זאת לשפת השערים. דוד רביבו הגביה כדור חופשי הגנת נתניה חלמה בטבור הרחבה ויניב עזרן בניתור נגח פנימה יוצא מן הכלל. אשדוד צמקה ל-1:3. צודק.
• בדקה ה-75, זכה גם הוותיק אבישי ז’אנו המחליף של טגה המוצהב לכרטיס צהוב משלו.
• בדקה ה-88, גם גורה טל שחקן אשדוד ראה צהוב מול העיניים ע”י השופט.
■ גול!!! בדקה ה-90, בתוך תוספת הזמן (5 דקות), ידע המקומי והמחליף במחצית השנייה, משה בן לולו, לשער הראשון שלו בליגת העל, כשידע כיצד לפצח את מלכודת הנבדל של נתניה, הוא דהר לעבר השער ממרחק של כ-20 מטרים חדר לרחבה והכניע, מקרוב את השוער שטראובר כשצימק או המתיק לחילופין את הגלולה המרה. בסיום 2:3 לזכות מכבי נתניה ש”נקמה” את הפסדה בסיבוב הקודם והחזירה (עטר)ה ליושנה.
שפט מנשה משיח לעיני 2,800 צופים באצטדיון ע”ש הי”א באשדוד. בשבוע הבא במסגרת המחזור ה-18 תתמודד מכבי נתניה מול מכבי פתח תקווה במגרש ה”קופסא” בנתניה.
■ במ.ס. אשדוד,<
Add Comment