בריאות הציבור

חדרה: תינוק כבן 4 חודשים מת ככל הנראה מחיידק אלים

0
0

על גופו של התינוק נמצאו סימנים קליניים המעידים על הידבקות בחיידק אלים, אך עדיין לא בוצעה בדיקת מעבדה היכולה לאשר או לשלול הימצאות הנגיף בוודאות■ פעוטה נוספת שהותקפה בחיידק אלים והובאה ל”הלל יפה” ניצלה
חדרה: תינוק כבן 4 חודשים מת ככל הנראה מחיידק אלים
חדרה: תינוק כבן 4 חודשים מת ככל הנראה מחיידק אלים

עוד מקרה של מוות בתינוקות. הפעם מדובר בתינוק בן ארבעה וחצי חודשים מאזור חדרה שמת בבית החולים הלל יפה בעיר, ככל הנראה מחיידק אלים מסוג מנינגוקוקוס.

מבית החולים הלל יפה בחדרה, נמסר, כי מותו של התינוק נקבע כעבור כשעתיים לאחר שהובא לבית החולים במצב קשה ביותר.

עוד נמסר שעל גופו נמצאו סימנים קליניים המעידים על הידבקות בחיידק אלים, אך בבית החולים מבקשים להדגיש, כי טרם הוכח סופית, כי אכן מדובר בחיידק מסוג מנינגוקוקוס וכי עדיין מחכים לתוצאות המעבדה בעניין.

בימים האחרונים הגיעו לבית החולים הלל יפה תינוקת נוספת שהותקפה בחיידק אלים. הפעוטה ילדה בת חודשיים אף היא מאזור חדרה סבלה מחום גבוה, לא אכלה ולא הגיבה לסביבתה.

הצוות הרפואי שזיהה שככל הנראה מדובר בחיידק אלים, החל מיד בטיפול אנטיביוטי ולשמחת כל הנוגעים בדבר הילדה התאוששה והיא במצב טוב, אמורה להשתחרר מבית החולים בעוד מספר ימים.

ד”ר גרשון קרן, מנהל מחלקת ילדים הדגיש את חשיבות תשומת הלב לסימפטומים של תקיפת חיידק אלים מסוג מנגיקוקוס שהם; חום גבוה, אפאטיות, חוסר רצון לאכול והופעת כתמים בלתי מוסברים על גוף האדם.

2 המקרים דווחו למשרד הבריאות וננקטו פעולות מתאימות לטיפול מניעתי אנטיביוטי לבני המשפחה ולקרובים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן