במרכז לומדים כ-100 תלמידים מחוננים מכיתות ד’ –ו’ כאשר לראשונה השנה מקיף הפרוייקט גם את תלמידי כיתות ז’, הלומדים: ארכיאולוגיה, אנתרופולוגיה, נפלאות הטכנולוגיה, רובוטיקה, זהות יהודית, חשיבה אסטרטגית, חשיבה מתמטית ותחומי האמנות השונים.
בעיר נתניה הוסר הלוט מעל שמו של מרכז המחוננים הפועל באשכול הפיס אלדד: “מטמון”
בטכס חגיגי של המרכז למחוננים שנערך אתמול (שלישי) באשכול הפיס אלדד ברח’ גולדה מאיר, בעיר נתניה – הוסר הלוט מעל שמו של המרכז. המרכז נקרא מעתה – “מטמון”- שם מיוחד למרכז מיוחד שבו לומדים תלמידים מחוננים שהם בעצמם המטמון, האוצר. השם הוא גם ראשי התיבות של- מרכז טיפוח מחוננים נתניה והוא נבחר על ידי התלמידים, בהליך דמוקרטי.
בטקס נשאו דברים מר מנדי וויס מחזיק תיק החינוך בעיריית נתניה, ראש מינהל החינוך, תרצה גרינפלד ומפקחי בתי הספר.
לאחר חשיפת שם המרכז, התקיימו הרצאה ודיון בסוגיית התלמיד המחונן.
המרכז למחוננים פועל זו השנה החמישית, בשנתיים האחרונות בניהולה של איריס פרידריך.
במרכז לומדים כ-100 תלמידים מחוננים מכיתות ד’ – ו’ כאשר לראשונה השנה מקיף הפרוייקט גם את תלמידי כיתות ז’. היעד הוא הכללת כלל תלמידי חטיבות הביניים (מ-ז’–ט’) בפרוייקט.
מרכז למחוננים פועל זו השנה ה-5, בעיר נתניה בניהול איריס פרידריך
במרכז העשרה לומדים התלמידים תחומי דעת מגוונים, שבאים להעשיר את עולמו של הילד ולתת לילד המחונן את האפשרות לבטא את יכולותיו וכישוריו, כמו; ארכיאולוגיה, אנתרופולוגיה, נפלאות הטכנולוגיה, רובוטיקה, זהות יהודית, חשיבה אסטרטגית, חשיבה מתמטית ותחומי האמנות השונים.
יש לציין, כי המורים במרכז העשרה, עוברים הכשרה מיוחדת המקנה להם כלים מיוחדים להוראה ולעבודה עם ילדים מחוננים, שכן הילד המחונן דורש סגנון למידה אחר ושיטות הוראה ייחודיות.
בנוסף לתוכנית הלימודים, יוצאים התלמידים לפעילות חוץ בית ספרית. השנה, למשל, יצאו התלמידים לסיור חפירות בתל-אפק, כאשר למשך 6 שעות הפכו התלמידים לארכיאולוגים צעירים.
הם חפרו, גילו, הישוו, שיערו, חקרו, כל זה במהלך יום שלם. כמו כן, יצאו ילדי כיתה ז’ לרפת ממוחשבת במושב בארותיים, כהמשך לחומר הלמידה העיוני ברובוטיקה.
המרכז מופעל במימון עיריית נתניה ובפיקוח משרד החינוך.
Add Comment