השופט מסארווה; “הקנס צריך להיות כזה שיגרום לנאשמים אלו להפנים את העלות הכלכלית של השמירה על איכות הסביבה לפעילותם הכלכלית”.
קנס כולל על סך 120,000 ש”ח נגזר על מפעל הוד-חפר ומנהלה בגין הזרמת שפכים אל הים
שופט בית משפט השלום בחדרה, מסארווה מוחמד, קנס בסך כולל של 120,000 ש”ח את מפעל הוד-חפר ומנהלה, גיורא זורע, בגין הזרמת שפכים לים ללא היתר. מפעל הוד חפר הינו מפעל לשחיטת עופות ולעיבוד מוצרי בשר המצוי צפונית לנחל אלכסנדר ומזרחית לחוף בית ינאי.
הוד חפר, מזרים את שפכיו למאגר שפכים הנמצא בסמוך למפעל. במועדים שונים במהלך שנת 2000, הזרים המפעל את שפכיו מהמאגר, דרך תעלת ניקוז ודרך נחל אלכסנדר אל הים, ללא היתר כנדרש על ידי המשרד להגנת הסביבה.
ביום 10/04/06 הרשיע בית המשפט את הנאשמים בעבירות לפי חוק המים וחוק מניעת זיהום הים ממקורות יבשתיים. ביום 18/12/06, לאחר שהצדדים השמיעו טיעוניהם לעונש, גזר בית המשפט את דינם; על המפעל הוטל קנס בסך 80,000 ₪, והוא חויב לחתום על התחייבות להימנע מביצוע עבירה בה הורשע למשך שלוש שנים בסך 100,000 ₪.
על גיורא זורע, מנהל המפעל הוטל קנס בסך 40,000 ₪ או שישה חודשי מאסר תחתיו, והוא חויב לחתום על התחייבות להימנע מביצוע עבירה בה הורשע למשך שלוש שנים בסך 100,000 ₪ (הקנסות יועברו לקרן למניעת זיהום הים).
בפסק דינו, ציין השופט מסארווה מוחמד בצילום למעלה, את הדברים הבאים; “הנאשמים בעבירות אלה היו שמחים לפעול לשמירת איכות הסביבה, אילולא הייתה נלווית לפעילות זו עלות כלכלית ניכרת.
אולם כיוון שפעילות הניקוי והשמירה על איכות הסביבה כרוכות הן בהוצאות ניכרות, מעדיפים הנאשמים לחסוך בהוצאות אלו, גם אם הדבר פוגע באיכות הסביבה.
על כן, הקנס צריך להיות כזה שיגרום לנאשמים אלו להפנים את העלות הכלכלית של השמירה על איכות הסביבה לפעילותם הכלכלית” – קבע ופסק כבוד השופט מסארווה מוחמד.